3ο Ενημερωτικό Σημείωμα Αιρετού, Τσενεσίζη Ανδρέα & αναπληρωτή Κατσαβού Περικλή

3ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Φεβρουάριος 2015

Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Email: tsenesizis@sch.gr &
αναπληρωτή αιρετού Κατσαβού Περικλή, Τηλ. 6972499455 Email: katsavp@yahoo.gr
(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν.Χαλκιδικής)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, η απαίτηση για ενημέρωση όλων για τα τεκταινόμενα στο υπηρεσιακό συμβούλιο, παράγοντας διαφάνειας και δημοκρατικής λειτουργίας των αιρετών του κλάδου, έστω και καθυστερημένα, μιας και επί χρόνια δεν υπήρξε ΠΟΤΕ καμία ουσιαστική ανακοίνωση των αποφάσεων του ΠΥΣΠΕ, φαίνεται πως επιτέλους κατακτιέται σταδιακά. Είναι ωστόσο κρίσιμο να διατηρήσουμε, οι αιρετοί, την ίδια διάθεση, συχνά με υπερβάλλων ζήλο, και όταν θα συζητιούνται θέματα που θα μας φέρουν σε αντιπαράθεση με τη διοίκηση και ίσως και με φίλους μας, θέτοντας ως πρωταρχικό διακύβευμα προστασίας του θεσμού των αιρετών, την ισονομία και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ταγμένοι σε αυτό το διακύβευμα θα συνεχίσουμε συμπαρασύροντας θετικά το σύνολο του υπηρεσιακού συμβουλίου να αποφασίζει σύννομα και προς το δίκαιο των συναδέλφων.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, στις 18 Φεβρουαρίου 2015, θα ήθελα μόνο να επισημάνω στο 7ο θέμα, υπό τον τίτλο «Πρόταση για κάλυψη υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου εκπαιδευτικών» ορισμένες παραμέτρους.

Το συγκεκριμένο ζήτημα, της υπογραφής των διδακτικών ωραρίων των συναδέλφων, αποτελεί εδώ και μήνες θέμα υψηλής προτεραιότητας στο σύνολο των σχολικών μονάδων, μιας και η καθυστέρηση υπογραφής των προγραμμάτων θέτει εν αμφιβόλω την προστασία της υπηρεσιακής μας κατάστασης. Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπίστωσα πως την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τον έκτο μήνα του διδακτικού έτους, κατατέθηκε στο ΠΥΣΠΕ η πρόταση υπογραφής τους, δηλαδή επικύρωσής τους.

Εκφράζοντας τις σοβαρές μου ενστάσεις για την καθυστέρηση επικύρωσής τους και τις πιθανές παραμέτρους που προέκυψαν ή και σήμερα προκύπτουν εκ της καθυστέρησης, ψήφισα λευκό, θέτοντας παράλληλα ζήτημα δημιουργίας ενός περισσότερο διαυγούς πλαισίου κάλυψης του υποχρεωτικού ωραρίου των συναδέλφων (π.χ. πρόταση Σχ. Συμβούλων & Συλλόγου Διδασκόντων για ενισχυτική διδασκαλία κλπ).

Τσενεσίζης Ανδρέας
Κατσαβός Περικλής
Υ.Γ. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.