3ο Ενημερωτικό Σημείωμα Αιρετού, Χρήστου Βογιατζής

Χαλκιδική, 5/3/2015
Ενημερωτικό Σημείωμα
«Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής »
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Tην Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ
Ν. Χαλκιδικής.
Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν τα παρακάτω θέματα:
1. Στο Δημοτικό Σχολείο Ουρανούπολης τοποθετήθηκε συναδέλφισσα ΠΕ70 που επέστρεψε από άδεια. (Ομόφωνα)
2. Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κασσανδρείας τοποθετήθηκε συναδέλφισσα ΠΕ70 που επέστρεψε από άδεια.( Κατά πλειοψηφία)
3. Στο 1ο Νηπιαγωγείο Πολυγύρου τοποθετήθηκε συναδέλφισσα ΠΕ60, που επέστρεψε από άδεια, για τις ανάγκες του ολοήμερου σχολείου. (Ομόφωνα)
4. Στο Νηπιαγωγείο Στανού υπάρχει κενό από άδεια επαπειλούμενης κύησης. Αποφασίστηκε να καλυφθεί το κενό με την πρώτη επιστροφή εκπαιδευτικού ΠΕ60 την επόμενη εβδομάδα. (Ομόφωνα)
5. Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Καλλικράτειας και στο 1ο Δημ. Σχολείο Ν. Τρίγλιας τοποθετήθηκε συνάδελφος ΠΕ11 που αποσπάστηκε στην διεύθυνση Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής, με υπουργική απόφαση, στις 27/2/2015. Το κενό δημιουργήθηκε από μακροχρόνια άδεια. (Ομόφωνα)
6. Ανατέθηκε υπερωριακή απασχόληση σε εκπαιδευτικούς του Δημ. Σχολείου Μεταγγιτσίου μετά τη μακροχρόνια άδεια συναδέλφου. (Ομόφωνα)
7. Μονιμοποιήθηκε εκπαιδευτικός ΠΕ60 μετά από πρόταση του Διευθυντή εκπαίδευσης λόγο συμπλήρωσης διετίας. (Ομόφωνα)
8. Επικαιροποιήθηκε ο πίνακας ενισχυτικής διδασκαλίας ως προς το 3ο Δημ. Σχολείο Πολυγύρου. (Ομόφωνα)
9. Απορρίφτηκε η αίτηση συναδέλφου για την μέτρηση προϋπηρεσίας λόγο έλλειψης όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών. (Ομόφωνα)
10. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Τρίγλιας ορίστηκε υποδιευθυντής ο συνάδελφος Καραγεώργης Δημήτριος και του εύχομαι καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Για ακόμη μία φορά αναφέρομαι στα κενά που υπάρχουν στο νομό μας. Ξεκινάει το τρίτο τρίμηνο και στο νομό μας υπάρχουν ακόμη κενά εκπαιδευτικών. Νηπιαγωγοί 2, ειδικής αγωγής 12, Αγγλικών 4 και Γερμανικών 1 σε σχολεία που από την έναρξης της σχολικής χρονιάς δε διδάχτηκαν ούτε μία ώρα Αγγλικά.( Δημ. Σχ. Σάρτης)
Με βάση τα κενά το υπουργείο παιδείας οφείλει να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών ώστε επιτέλους οι μαθητές μας να έχουν μόνιμους εκπαιδευτικούς στην τάξη.
Χρήστος Βογιατζής
Αιρετός όλων των συναδέλφων