4ο Ενημερωτικό Σημείωμα Αιρετού, Τσενεσίζη Ανδρέα & αναπληρωτή Κατσαβού Περικλή

4ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Μάρτιος 2015

Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Email: tsenesizis@sch.gr &
αναπληρωτή αιρετού Κατσαβού Περικλή, Τηλ. 6972499455 Email: katsavp@yahoo.gr
(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν.Χαλκιδικής)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, στις 5 Νοεμβρίου 2014 – ημέρα εκλογών για υπηρεσιακά συμβούλια – διεκδικήσαμε την ψήφο σας, θέτοντας ως στόχο τη διαφάνεια και την ενημέρωση ως αντίδοτο στις διαπιστωμένες αδικίες και την επιλεκτική συχνά ισονομία.
Από την πρώτη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με τη νέα σύνθεση, καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια αναζήτησης και εφαρμογής μιας «χάρτας» εντός της οποίας θα τοποθετούμε, αλλά και η οποία θα γίνει σταδιακά σεβαστή απ’ όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ. Η ‘’χάρτα’’ αυτή αφορά την παγίωση, κατά το δυνατό, της στάσης μας ως μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, επί θεμάτων, που σκόπιμα θεωρώ, ο νομοθέτης αφήνει θολά και μετέωρα, επιτρέποντας ερμηνείες, επανερμηνείες και τελικά υποκειμενικές κρίσεις με γνώμονα… καθένας μπορεί να προσθέσει ότι επιθυμεί.
Με αφορμή τις επιστροφές συναδέλφων από άδειες (μέσης διάρκειας αναρρωτικές, λοχείας, κυήσεως κλπ), ήδη στην πρώτη περίπτωση που κλήθηκα να αντιμετωπίσω μετά την εκλογή μου στο ΠΥΣΠΕ (Πράξη 1η /13-01-2015, τοποθέτηση συναδέλφου στην οργανική της, στο Δ.Σ. Ορμύλιας) έκανα ρητά διαυγή την τοποθέτησή μου για διαφύλαξη του δικαιώματος κάθε συναδέλφου να επιστρέφει στην οργανική του θέση, εφόσον δεν επιθυμεί κάποια άλλη μετακίνηση. Αντιλαμβάνομαι και αντιλαμβανόμαστε όλοι μας πως μια επιστροφή συναδέλφου κατά το μήνα Απρίλιο ή Μάιο μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, ωστόσο, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, το δικαίωμα επαναφοράς στην οργανική θέση είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ. Το ζήτημα όμως εντοπίζεται, τουλάχιστον επί του παρόντος, σε περιπτώσεις που η επιστροφή γίνεται μήνα Φεβρουάριο και Μάρτιο και μάλιστα όταν το ΠΥΣΠΕ, εφαρμόζει διαφορετικά κριτήρια στη λήψη αποφάσεων επί του ζητήματος.
Για παράδειγμα, με το αυτό σκεπτικό, πράξη 3η/06-02-2015, τοποθετήθηκε συνάδελφος στην οργανική του θέση, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου.
Όμως, λίγες ημέρες αργότερα, στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, το υπηρεσιακό συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, (μειοψήφησαν οι δύο αιρετοί), αρνήθηκε το ίδιο δικαίωμα σε συνάδελφο να επιστρέψει στην οργανική της θέση, στο Δ.Σ. Ποτίδαιας, ύστερα από άδεια ανατροφής.
Αντίστοιχα έπονται στις επόμενες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ αποφάσεις τοποθέτησης συναδέλφων και το ερώτημα είναι, τι θα γίνει; Η δικαιοδοσία ναι, υπάρχει, αλλά λείπει το κριτήριο, μιας και εκ του αποτελέσματος πλέον, φαίνεται πως το ΠΥΣΠΕ αποφασίζει αλά καρτ και κατά περίπτωση, ακόμα και όταν οι περιπτώσεις ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΕΣ και μάλιστα στο ίδιο κοντινό χρονικό διάστημα. Μήπως έτσι συμβάλλουμε στη δημιουργία της Κερκόπορτας κατάργησης του αναφαίρετου δικαιώματος της ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ; Μήπως έτσι επιτρέπουμε σε κάθε συνάδελφο, καλοπροαίρετα και μη, να συνάγει συμπεράσματα για τη λειτουργία των μελών του ΠΥΣΠΕ που δεν προάγουν την καθαρότητα, την ισονομία και το δημοκρατικό δικαίωμα;
Δυστυχώς, αισθανόμαστε να επιβεβαιωνόμαστε, όταν στο προηγούμενο ενημερωτικό, κάναμε λόγο για ΕΥΚΟΛΙΑ ενημέρωσης επί των απλών και εύκολων θεμάτων του ΠΥΣΠΕ από τους προσφάτως ασθμαίνοντες λάτρεις της ενημέρωσης, αλλά ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ τώρα που ένα θέμα μείζονος σημασίας εκθέτει και προκαλεί το αίσθημα δικαιοσύνης και ισονομίας.
Αναμφισβήτητα μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις επί του θέματος. Όμως συνάδελφοι, μιλάμε για κάποιες σταθερές φόρμες που πρέπει να υπάρχουν στη λειτουργία των ΠΥΣΠΕ, για να μην υπάρχουν παλινωδίες , όπως αναφερθήκαμε ξανά, καθιστώντας διάχυτο το συναίσθημα της ισονομίας σε όλους τους συναδέλφους μας. Ως μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, δηλώνουμε ξεκάθαρα την αντίληψή μας να προασπιστούμε με κάθε δυνατό τρόπο τη διατήρηση της οργανικότητας των θέσεών μας. Για το λόγο αυτό, το παρόν ενημερωτικό δελτίο, απευθύνεται και στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, προκειμένου να τεθεί εκτάκτως στη συνεδρίαση της 10ης Μαρτίου 2015 ως ζήτημα υψίστης σημασίας.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 5/0382015, στα εύκολα δηλαδή… συζητήθηκαν τα παρακάτω :
ΘΕΜΑ 1ο: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ 70.

Τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικοί που επέστρεψαν από άδειες :
στο Δ.Σ. Ουρανούπολης (Ομόφωνα)
στο 2ο Δ.Σ. Κασσανδρείας (Κατά πλειοψηφία)

ΘΕΜΑ 2ο:. ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΑΝΟΥ.
Παραπέμφθηκε για το επόμενο ΠΥΣΠΕ

ΘΕΜΑ 3ο:ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΩΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ 3ο ΔΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.
Έχοντας και τη θετική εισήγηση από το Σχ. Σύμβουλο-σχετικό με το 7ο θέμα της συνεδρίασης στις18 Φεβρουαρίου ( Ομόφωνα )

ΘΕΜΑ 4ο: ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ 70.
Παραπέμφθηκε για το επόμενο ΠΥΣΠΕ

ΘΕΜΑ 5ο: ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ.
Εγκρίθηκε η πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου (Ομόφωνα)

ΘΕΜΑ 6ο: ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ 60
Εγκρίθηκε η πρόταση του Διευθυντή Εκπαίδευσης (Ομόφωνα)

ΘΕΜΑ 7ο: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ.
Τοποθετήθηκε στο 1ο Νηπιαγωγείο Πολυγύρου

ΘΕΜΑ 8ο: ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ 06.
Απορρίφθηκε ομόφωνα λόγω έλλειψης των απαιτούμενων παραστατικών
Τσενεσίζης Ανδρέας
Κατσαβός Περικλής
Υ.Γ. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ