7ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 το Δ.Σ. του συλλόγου συνεδρίασε (πλήρη απαρτία) στο Δημοτικό Σχολείου Ολύνθου και αποφάσισε ως εξής, για τα θέματα που συζητήθηκαν.
1. Ενημέρωση – Αλληλογραφία. Εκτός ημερησίας διάταξης
Αναγνώσθηκε η αλληλογραφία του συλλόγου και ακολούθως συζητήθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης τα κάτωθι θέματα:
α) Αίτημα συναδέλφου για οικονομική συνδρομή σε προσφυγή του σε δεύτερο βαθμό για πειθαρχική ποινή εναντίον του. Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε, σύμφωνα με την παρασχεθείσα ενημέρωση από τον Πρόεδρο, να συνδράμει οικονομικά τον συνάδελφο σε ποσοστό 50% επί της συνολικής ανακύπτουσας νομικής δαπάνης και έως το ποσό των 250,00 ευρώ.
β) Πραγματοποιήθηκε απολογισμός συμμετοχής των συναδέλφων που παρακολούθησαν τα σεμινάρια ΤΠΕ του Συλλόγου και αποφασίσθηκε ομόφωνα η ανακοίνωση ευχαριστήριας επιστολής προς τους 3 εθελοντές εκπαιδευτές και η πρόσκληση δήλωσης συμμετοχής για όσους συναδέλφους επιθυμούν στο μέλλον αντίστοιχο σεμινάριο.
γ) Σχετικά με το πρόβλημα της εξομοίωσης αποφασίσθηκε ομόφωνα ο Σύλλογος να αιτηθεί δημόσια με ανακοίνωσή του την αυτόματη και πλήρη εξομοίωση του πτυχίου των συναδέλφων των Ακαδημιών με το αντίστοιχο των συναδέλφων Πανεπιστημιακών Τμημάτων. Σε αυτή την κατεύθυνση το Δ.Σ. πρόκειται άμεσα να προσκαλέσει συνάντηση των Συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας σε κοινή υποστήριξη του αιτήματος και να οργανώσει κοινή συνεδρίαση των συλλόγων για την κατάρτιση διεκδικητικού πλαισίου στο θέμα της εξομοίωσης. Η θέση του Δ.Σ. για άμεση νομοθετική εξομοίωση των πτυχίων θα κατατεθεί στην επικείμενη συνάντηση του Προέδρου του Δ.Σ. με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΙΘ, την Δευτέρα 16 Μαρτίου.
δ) Το Δ.Σ., αφού ενημερώθηκε από τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ για πρόσφατη απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, κατά πλειοψηφία 3-2, με την οποία, συναδέλφισσα με τη λήξη της άδειάς της δεν επέστρεψε στην οργανική της θέση, αλλά σε άλλο σχολείο της ευρύτερης περιοχής.
Το Δ.Σ. καλύπτει και επικροτεί την απόφαση των δυο αιρετών του ΠΥΣΠΕ που ψήφισαν στην κατεύθυνση διαφύλαξης του δικαιώματος επιστροφής στην οργανική θέση, όπως εξάλλου ψήφισε σύσσωμο το υπηρεσιακό συμβούλιο σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατά την ίδια χρονική περίοδο.
Παράλληλα, ομόφωνα καλεί τα δύο διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ να μην απεμπολήσουν, λόγω της τοποθέτησης στο ΠΥΣΠΕ, τη συναδελφική αλληλεγγύη και να μην θέσουν εν αμφιβόλω το πάγιο και αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο της οργανικής θέσης όλων των εκπαιδευτικών. Αντίστοιχες αποφάσεις κινούνται ενάντια στα κεκτημένα του κλάδου και μόνο ως υπονομευτικές ενέργειες συμπόρευσης με τη διοίκηση μπορούν να θεωρηθούν.
Κατόπιν, παράλληλα, αιτήματος της θιγόμενης συναδέλφου προς το Δ.Σ. του Συλλόγου μας για ηθική στήριξη στο δίκαιο αίτημά της, να επιστρέψει άμεσα στην οργανική της θέση, καθώς και οικονομική/νομική στήριξη, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει δημόσια την πλήρη και αδιαπραγμάτευτη υποστήριξή του, καλώντας παράλληλα τα 3 διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους, δεχόμενοι την ένσταση της συναδέλφου.
Επίσης, αποφασίσθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας στον Διευθυντή Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής για το θέμα, αλλά και για άλλες υπηρεσιακές/διοικητικές εκκρεμότητες.
ε) Κατατέθηκαν προς ενημέρωση του Δ.Σ. δύο επερωτήσεις του Κ.Κ.Ε. στη Βουλή προς το ΥΠΑΙΘ σχετικά με το θέμα των απογευματινών σεμιναρίων και τους διορισμούς εκπαιδευτικών.

2. Χορός συλλόγου.
Ο ετήσιος χορός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, στην ταβέρνα ‘’ΚΡΑΣΑΔΙΚΟ’’ στον Άγιο Μάμα και θα βραβευθούν οι συνταξιοδοτηθέντες συνάδελφοι της περσινής και φετινής χρονιάς.
3. Οργάνωση Γενικής Συνέλευσης.
Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε, επί κατατεθείσας πρότασης, την οργάνωση και πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, στις 17:00, στο 2ο Δημ. Σχ. Πολυγύρου με ημερήσια διάταξη τα θέματα παιδείας και επαγγελματικής μας υπόστασης (αξιολόγηση, επιμορφωτικές υπηρεσίες, συνταξιοδοτικό, εντατικοποίηση σπουδών, προσχολική αγωγή κ.α.). Αποφασίσθηκε η αποστολή ειδικών ενημερωτικών στα σχολεία για σχετική ενημέρωση και πρόσκληση των συναδέλφων και των συλλόγων διδασκόντων στην κατάθεση εξειδικευμένων προτάσεων. Εφόσον καταστεί εφικτό το Δ.Σ. θα πραγματοποιήσει και μονομελή κλιμάκια ενημέρωσης για την εξασφάλιση πλήρους ενημέρωσης κάθε σχολικής μονάδας.
4.Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ.
Κατόπιν συζητησης για τα προβλήματα λειτουργίας και νομιμότητας του Ν.Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, αποφασίσθηκε ομόφωνα η ανάληψη πρωτοβουλιών από το Σύλλογό μας και η πρόσκληση των απερχόμενων μελών του Προεδρείου του Ν.Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και των συλλόγων μελών της οργάνωσης για τη διενέργεια αρχαιρεσιών ανάδειξης νέου Προεδρείου, κατά τις καταστατικές προβλέψεις.
5. Οργάνωση συγκέντρωσης υλικών – τροφίμων για το ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’.
Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις σχολικές μονάδες του Νομού ανταπόκρισης στην έκκληση του φορέα παιδικής προστασίας ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’ σε υλικά και τρόφιμα, ενόψει του Πάσχα. Η επιστολή-πρόσκληση θα εξειδικεύει τις λεπτομέρειες και τις διαδικασίες για την αρτιότερη οργάνωση της δράσης.
6. Εφαρμογή προγράμματος δράσης: α) πρόσκληση δημιουργίας συνδέσμων Δ.Σ. και σχολικών μονάδων και β) σύναψη σύμβασης συνεργασίας με δικηγόρο εργατολόγο, γ) οργάνωση τράπεζας αίματος Συλλόγου.
Ομόφωνα αποφασίσθηκε η ενεργοποίηση προτάσεων/δεσμεύσεων του προγράμματος δράσης στις δύο αυτές κατευθύνσεις. Σε άμεσο χρόνο θα επαναληφθεί η πρόσκληση για τη δημιουργία συνδέσμων επικοινωνίας, αλλητροφοδότησης και εξακτίνωσης των αποφάσεων του Δ.Σ. με τις σχολικές μονάδες. Επίσης, αποφασίσθηκε και ανατέθηκε στον Πρόεδρο η διενέργεια επαφών για τη σύναψη συνεργασίας με εξειδικευμένο δικηγόρο/εργατολόγο με το σύλλογο, στο πρότυπο αντίστοιχης περσινής οικονομικής προσφοράς.
Αποφασίσθηκε η έγκαιρη αναζήτηση δυνατοτήτων συμμετοχής Νοσοκομείων με κινητές μονάδες αιμοληψίας στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου και ενεργοποίηση προκαταστατικών διατάξεων για την εύρυθμη λειτουργία της τράπεζας αίματος όλων των συναδέλφων.
7. Οργάνωση ΓΣ Μαίου.
Αποφασίσθηκε ομόφωνα για την καλύτερη οργάνωση των δραστηριοτήτων των σχολικών μονάδων, ο έγκαιρος αρχικός προγραμματισμός της Γενικής Συνέλευσης ανάδειξης των αντιπροσώπων της Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 στον Πολύγυρο.