8ο Ενημερωτικό Σημείωμα, Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
ήδη, όπως έχει αναφερθεί κατά κόρον από όλους, το Υπουργείο Παιδείας έχει καθυστερήσει στην ανακοίνωση των μεταθέσεων, δημιουργώντας έτσι, ανησυχία στους κόλπους των εκπαιδευτικών για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις υπηρεσιακές μεταβολές τους.
Σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 έπρεπε να ανακοινωθούν τα κενά στις αρχές Μαρτίου, και έτσι στα τέλη Μαΐου πλέον και το υπουργείο ζητά εσπευσμένα από τα υπηρεσιακά συμβούλια ανά νομό να προβούν σε εκτιμήσεις των οργανικών κενών.
Σ’ αυτήν την έκτακτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, προτάθηκαν τα παρακάτω κενά :

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ   ΠΕ70 ΠΕ60 ΠΕ70.1 ΠΕ60.1
ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ     19        7         34          9
Αποτελεί χρέος μας, όσων επιλέξαμε να υπηρετούμε το χώρο της εκπαίδευσης, να οραματιζόμαστε και να διεκδικούμε μια δημόσια δωρεάν παρεχόμενη ποιοτική παιδεία που δεν θα υποτάσσεται σε αριθμητικά δεδομένα και κυρίως σε οικονομικές περικοπές. Χρέος κάθε ευνομούμενης πολιτείας είναι να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης τουλάχιστον, όταν δεν μπορεί ή δεν θέλει να προβεί σε σοβαρές αντισταθμιστικές εκπαιδευτικές πολιτικές. Με αυτό το γνώμονα τοποθετήθηκα ρητά στην εκ των ουκ άνευ αναγκαιότητα επίτευξης της ελάχιστης αποδεκτής κάλυψης των παραπάνω αναγκών, δίχως να απεμπολώ τη διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου στο σύνολο των αναγκών που θα επέτρεπαν να κάνουμε λόγο για μια ποιοτική παρεχόμενη δημόσια και κοινωνικά/εκπαιδευτικά ισότιμη παιδεία, τόσο προς τους μαθητές, όσο και προς τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς.

Υ.Γ. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.