ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

84Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Δ.Ο.Ε.
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Μετά από τριάντα και πλέον χρόνια εξαρτήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος με τα ‘’μεγάλα’’ κόμματα, παλινωδιών μεταξύ ελέγχου της εξουσίας και ερωτοτροπίας μαζί της, ύπνωσης του κλάδου των εκπαιδευτικών και χειραγώγησης των αιτημάτων του και των καθαρών φωνών, έφτασε η ώρα της ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Η μεγαλύτερη ομοσπονδία εργαζομένων, η Δ.Ο.Ε., κατάφερε για δεκαετίες να βρίσκεται σε αγαστή, ελεγχόμενα συγκρουσιακή, πορεία με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά κυρίως κόντρα στη χειραφέτηση του εκπαιδευτικού κόσμου, στη διάταξη ενός διεκδικητικού συνδικαλιστικού κινήματος, με κατευθύνσεις τόσο πολιτικές, όσο και κοινωνικές-εκπαιδευτικές.
Το παράδειγμα της ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ-ΑΚΕ και της ΔΑΚΕ, στο χώρο μας, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Κατάφεραν για δεκαετίες τον πλειοψηφικό έλεγχο της Δ.Ο.Ε. και όταν οι συνθήκες τους ανάγκασαν, ακολούθησαν το πρότυπο των κομματικών τους φορέων, συνεργάστηκαν, ‘’ελέγχοντας’’ κατά την τελευταία διετία τη Δ.Ο.Ε. Κόντρα στην κατάρρευση των κομματικών τους φορέων, κατάφεραν χάρη σε ένα ισχυρά παγιωμένο σύστημα ελέγχου και με διοικητικές κομματικές διευκολύνσεις, να κυριαρχούν, δίνοντας το τελευταίο και ισχυρότερο χτύπημα στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα.
Τελευταία πράξη της ιστορίας των ‘’μεγάλων παρατάξεων’’ η στάση τους κατά την τελευταία διετία στο θέμα της ‘’αξιολόγησης’’. Την κορυφαία στιγμή της τελευταίας τους θητείας στο προεδρείο της Δ.Ο.Ε. απέναντι στην πλέον σκληρή και νέο-φιλελεύθερη κυβέρνηση, επέλεξαν θέση. Υποβαστάζοντας την κυβερνητική απαξίωση κάθε έννοιας δημόσιας εκπαίδευσης. Κορυφαία στιγμή υποκρισίας και απώλειας του ερείσματος εκπροσώπησης 65.000 εκπαιδευτικών η επίμονη απροθυμία τους να υιοθετήσουν την αυτόβουλη πανελλαδική κίνηση των μαζικών παραιτήσεων Δ/ντών και Προϊσταμένων ως επιλογή σύγκρουσης και αναδιάταξης του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά η εύκολη λύση της συγκέντρωσης υπογραφών εναντίωσης απέναντι σε κάτι που ήδη είχε καταδικαστεί από τον κλάδο. Αλλά πώς να επιλέξουν την αντίσταση στις κυβερνητικές επιλογές, όταν οι ίδιοι ήταν και είναι οπαδοί της ίδιας της αξιολόγησης; Μια απλή ανάγνωση των κειμένων τους αποδεικνύει την μομφή μας εναντίον τους.
Σήμερα, το διακύβευμα της 84ης Γενικής Συνέλευσης της Δ.Ο.Ε. είναι ένα. Η ανάδειξη ενός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ και ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Αυτό σας προτείνουμε, αυτό μπορούμε να υπηρετήσουμε. Πανελλαδικά τα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ αναδεικνύονται σε πυρήνες δράσης, ανάληψης πρωτοβουλιών, υποβολής προτάσεων, άσκησης κριτικής απέναντι στις κυβερνητικές εκπαιδευτικές πολιτικές, στις υπόγειες σχέσεις και διαδρομές με τη διοίκηση και την εξουσία. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την εκπροσώπηση αυτής της πρότασης στο νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας απέναντι στον κάθε είδους κομματισμό και εξάρτησης. Οι αντιπρόσωποι που θα κληθούμε να εκλέξουμε στις 4 Ιουνίου, οφείλουμε να διαφυλάξουμε πως δεν θα υπηρετήσουν στην κορυφαία στιγμή της συνδικαλιστικής τους δράσης προσωπικές επιδιώξεις και κομματικές υποχρεώσεις, αλλά την ελπίδα και τη διάθεση ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των δεδομένων που κρατούν για δεκαετίες το συνδικαλιστικό κίνημα σε αδράνεια.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ 84ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Δ.Ο.Ε. ΤΟΥ
ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

ΓΚΟΛΟΗ ΓΕΡΑΚΙΝΑ
ΚΑΓΚΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΑΒΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΚΑΤΣΙΟΥΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΛΑΦΤΣΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΜΑΤΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΗΝΑΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΠΡΟΖΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΟΥΔΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΣΑΚΩΝΑ ΜΑΡΙΑ
ΤΣΕΝΕΣΙΖΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
ΤΣΙΡΙΓΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ