ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΖΩΝΤΑΝΗ

pame

Συνάδελφοι – ισσες
Δεν θέλουμε να απευθυνθούμε σε σας με άλλη μία επιστολή «γκρίνιας», να καταμετρήσουμε για άλλη μια φορά όλα όσα συνέβηκαν. Σκοπός της επιστολής μας είναι να προτείνουμε απάντηση στο ερώτημα:
«ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;»
Είναι επείγον, αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, η κατάσταση της ηττοπάθειας και της απογοήτευσης που πλανάται στα σχολειά μας και ανάμεσά μας να αλλάξει. Το κίνημά μας να ορθώσει ανάστημα για τον εαυτό του και όχι για να στηρίξει τον έναν ή τον άλλο διαχειριστή του συστήματος. Να ορθώσει ανάστημα απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, να φωνάξει πως «δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα», και μόνο ο οργανωμένος αγώνας και η πάλη των εργαζομένων έφεραν στο παρελθόν και μπορούν να φέρουν και σήμερα θετικά αποτέλεσμα για τις ζωές μας και όχι οι διάφοροι «σωτήρες», που θέλουν το λαό θεατή στις εξελίξεις. Η συμμαχία μας με τους γονείς και τους μαθητές μας, καθώς και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους μπορεί να ανακόψει την επίθεση και να οδηγήσει στην ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
Κίνημα που δεν αποδέχεται σαν δεδομένους τους αντιλαϊκούς νόμους και τα μέτρα που πάρθηκαν, που παλεύει για επαναφορά μισθών και συντάξεων, των αποθεματικών των Ταμείων, του εφάπαξ, την κατάργηση του «Νέου Σχολείου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αγοράς.
Κίνημα που παλεύει να ενώσει τους εκπαιδευτικούς με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους εργατοϋπαλλήλους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τη μαθητική νεολαία, όχι κίνημα που διασπά τους εργαζόμενους και μας απομονώνει από τους πραγματικούς μας συμμάχους.
Κίνημα που δεν αποδέχεται τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν αναγνωρίζει το χρέος, ως χρέος του ίδιου του λαού, που δεν συζητά πώς αυτό θα γίνει βιώσιμο (δηλαδή με ποιον τρόπο θα πληρώσει ο λαός ένα χρέος που δεν είναι δικό του) όπως κάνει και σήμερα η νέα κυβέρνηση. Κίνημα που να καλεί το λαό να αρνηθεί να πληρώσει το χρέος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών;
Γι΄ αυτό το κίνημα παλεύουμε.
Να, γιατί πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα συνδικάτα και να, γιατί, κατά τη γνώμη μας, βασικό κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι τι αγώνες χρειάζονται, τι κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα, για να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελός μας, για να αναμετρηθούμε με όλους αυτούς που κάνουν τη ζωή μας μαύρη και το μέλλον αβέβαιο
Συνάδελφε – ισσα
Σήμερα είναι φανερό πως κανείς δεν υπόσχεται ανάκτηση των απωλειών μας. Είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, είτε με τη μορφή Μνημονίων, είτε με τη μορφή «προγραμμάτων», όποιο και αν είναι το μείγμα διαχείρισης της κρίσης, τα αντιλαϊκά μέτρα θα παραμείνουν και θα προστίθενται και άλλα. Εξάλλου, το ίδιο γίνεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς η αντιλαϊκή πολιτική αποτελεί στρατηγική της ΕΕ. Προσπαθούν με ψίχουλα και αυταπάτες να μας εξαπατήσουν, να μας βάλουν στη γωνιά.
ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν μόρφωση, Υγεία, ελεύθερο χρόνο, διακοπές κλπ. Και αυτό γιατί γνωρίζουμε πως πλούτος υπάρχει, όπως υπάρχει και τεχνολογική και επιστημονική εξέλιξη, που μπορούμε να διεκδικήσουμε να χρησιμοποιούνται προς όφελός μας και όχι προς όφελος των λίγων, μόνο και μόνο για να αυξήσουν τα κέρδη τους, πατώντας στη δική μας εξαθλίωση. Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τις γυναίκες και τη νεολαία να διεκδικήσουμε την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας, να ανατρέψουμε Μνημόνια, Προγράμματα και αφεντικά!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΣΗΜΕΡΑ!
ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ!
ΣΤΗΡΙΞΤΕ Α.Σ.Ε. – ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1. Αρβανίτης Ευάγγελος
2. Καλογεράκη Άρτεμις
3. Κουκής Δημήτριος
4. Κούλιας Κώστας
5. Κωτάκης Αναστάσιος
6. Σμυρλής Νικόλαος
7. Χαραλαμπίδου Αικατερίνη

About Sechal Αριστοτέλης