2ο Ενημερωτικό Σημείωμα Αιρετού, Χρήστου Βογιατζής

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,
Μια ημέρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2015-2016 στο Νομό Χαλκιδικής τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι τεράστια. Η μαζική φυγή συναδέλφων, που έχουν οργανική θέση στη Χαλκιδική, από το νομό μας προς τον τόπο συμφερόντων τους, δεν αναπληρώθηκε με ίδιο αριθμό αποσπάσεων και μεταθέσεων στο νομό μας.
Με βάση τις μεταθέσεις, τις αποσπάσεις και τις άδειες που έχουν δηλωθεί έως και σήμερα, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χαλκιδικής, τα κενά σε διδακτικό προσωπικό είναι:
ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΩΝ 40
ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 17
ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΩΝ 10 ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ 29 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ
ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 5
ΠΕ16 ΜΟΥΣΙΚΗΣ 16
ΠΕ 05 ΓΑΛΛΙΚΩΝ 2
ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ 5
ΠΕ 71 ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 28
Εκτιμώ ότι ο παραπάνω αριθμός των κενών θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες με την έναρξη του σχολικού έτους και τις δηλώσεις αδειών και αναλήψεις υπηρεσία από όλους τους εκπαιδευτικούς.
Το ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής θα συνεδριάσει την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου για να διαπιστώσει τα πραγματικά κενά και τις υπεραριθμίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Νομού Χαλκιδικής και θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα ενεργειών (δηλώσεις τοποθέτησης, αιτήσεις υπεραριθμίας, συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ).
Εκτιμώ ότι η διαδικασία των τοποθετήσεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν τον αγιασμό στα σχολεία με τη συναίνεση όλων των μελών του ΠΥΣΠΕ και την αμέριστη βοήθεια των εργαζόμενων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώνω.

Χρήστος Βογιατζής
Αιρετός όλων των συναδέλφων

About Sechal Αριστοτέλης