8o Ενημερωτικό Σημείωμα – Σεπτέμβριος 2015

Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Email: tsenesizis@sch.gr &
αναπληρώτριας αιρετού Τσάκωνα Μαρίας, Τηλ. 6982483483 Email: mtsakona@sch.gr
(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

στον απόηχο των προχθεσινών εκλογών διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα του σχολικού έτους και κάθε έννοια κανονικότητας στη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων φαντάζει όνειρο καλοκαιρινής νύχτας.

Ανακοινώθηκε από το ΠΥΣΠΕ η διάθεση των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ06 & ΠΕ11 (εσπευσμένα καθώς ‘’κάπου’’ έπρεπε να βρίσκονται τοποθετημένοι οι συνάδελφοι για τις διοικητικές δομές του υπουργείου) ενώ θα χρειασθεί επανεξέταση των τοποθετήσεων, αυτή τη φορά λαμβάνοντας υπ’ όψη τις όποιες παρατηρήσεις προς όφελος των συναδέλφων – των σχολικών μονάδων και βεβαίως των μαθητών μας.

Συνάδελφοι επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά των δικαίωμα μας για αίτηση απόσπασης καθ’ όλη τη διάρκεια τους έτους, σε κενά που δημιουργούνται και να είστε σίγουροι θα εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Θερμή παράκληση προς τους διευθυντές – προϊσταμένους των σχολικών μας μονάδων για άμεση ενημέρωση και των αιρετών για αλλαγές στις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών που επηρεάζουν τη λειτουργικότητα των Σχ Μονάδων.

Εν αναμονή των προσλήψεων συναδέλφων αναπληρωτών για την έστω και καθυστερημένη επιστροφή στην κανονικότητα, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα ανεχθούμε καμία έκπτωση, καμία αναβλητικότητα στην κάλυψη των αναγκών σε ειδικό παιδαγωγικό προσωπικό. Με κάθε τρόπο θα διεκδικήσουμε, μαζί με το Δ.Σ. του συλλόγου μας, την εξάντληση όλων των πρόσφορων συνδικαλιστικών και νομικών μέσων, έως ότου καλυφθούν όλες οι ανάγκες του πλέον ευαίσθητου μαθητικού δυναμικού μας, της κοινωνίας μας.

Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.