10ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

10ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Το ΔΣ του Συλλόγου καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων πέντε χρόνων. Θεωρούμε ότι η λύση του προβλήματος των κενών στα σχολεία είναι η πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης. Ο πρωτοφανής κακός σχεδιασμός της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας επιδείνωσε την κατάσταση δημιουργώντας εικόνα διάλυσης και περαιτέρω υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου δε θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση τα προβλήματα που δημιούργησε η εφαρμογή αντιεκπαιδευτικών πολιτικών να «λυθούν» σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Στο Ν. Χαλκιδικής αυτή τη στιγμή έχουμε τα παρακάτω κενά:
Δάσκαλοι:48
Νηπιαγωγοί :7
Αγγλικών :6
Δάσκαλοι Ε.Α.:35 (χωρις να υπολογίζονται της παράλληλης στήριξης)

Στην κατεύθυνση αυτή θα συναντηθούμε την επόμενη εβδομάδα με τους Δ/ντές –τριες Πρ/νους-νες όλων των Σχολικών Μονάδων , τους Αντιδημάρχους Παιδείας και τους Συλλόγους Γονέων του Ν Χαλκιδικής για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα για αξιοπρέπεια και ισότητα στην Παιδεία.
Το Πρόγραμμα των συναντήσεων θα σας ανακοινωθεί το βράδυ της Παρασκευής στα email των σχολικών σας μονάδων.
Τέλος το ΔΣ αποφάσισε την πραγματοποίηση Ανοιχτής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 21/10/2015 στις 09:30 πμ στο 2ο Δημ. Σχολείο Πολυγύρου στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά εκτός από τους εκπαιδευτικούς και όλοι οι παραπάνω φορείς. Στην ΓΣ θα καλεστουν και οι δύο από τους τρεις Βουλευτές του Νομού.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Τα αποτελέσματα του τρίτου μνημονίου τα ζούμε δυστυχώς κάθε μέρα στο πετσί μας . Όσο θα στεκόμαστε απαθείς αυτοί θα μας ξεζουμίζουν με νέα μέτρα.
Στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ κάνοντας χρήση της συνδικαλιστικής άδειας που θα πάρουμε.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΩΝ .
ΟΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ