1ο Ενημερωτικό Σημείωμα του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα

1ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Νοέμβριος  2015

Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Emailtsenesizis@sch.gr  &

αναπληρώτριας αιρετού Τσάκωνα Μαρίας,  Τηλ. 6982483483 Emailmtsakona@sch.gr 

(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το Υπηρεσιακό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση πήρε μια πρόγευση της πρόθεσης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για τη ‘’δημιουργία ενός καλού δημόσιου σχολείου’’. Κατά πλειοψηφία, (διαφωνήσαμε οι δύο αιρετοί), ύστερα από αλλεπάλληλες διευκρινιστικές για συμμόρφωση στο γράμμα του νόμου, που εστάλησαν από το Υπουργείο, προχώρησε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο στην αλλαγή τις  λειτουργικότητας σε σχολεία του νομού μας. Δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων παραδομένοι στην αδυναμία τους να καλύψουν όλα τα κενά του ‘’ακριτικού’’ μας νομού, άσκησαν διοικητικό έλεγχο για μείωση της λειτουργικότητας σε ορισμένα σχολεία για να ‘’εξοικονομήσουν’’ δασκάλους. Αυτό έχει ως αντίκτυπο την υποχρεωτική μετακίνηση συναδέλφων, δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων και ταυτόχρονα την πολιτική απόφαση/ευθύνη ακύρωσης του δικαιώματος ‘’ίσων ευκαιριών μάθησης’’ και ‘’ίσων δικαιωμάτων πρόσβασης’’ στο αγαθό της παιδείας σε όλο το μαθητικό δυναμικό της χώρας.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη προχωρήσαμε στο ‘’μοίρασμα της φτώχιας μας’’ για μια ακόμη φορά. Τοποθετήθηκαν οι δεκαπέντε αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κλάδου (ΠΕ70), του τακτικού προϋπολογισμού στα Δημοτικά  Σχολεία της Συκιάς (5), του Μαρμαρά (4),  του 2ου Ιερισσού (2),Πευκοχώρι (3)  Σκιώνη (1).

Τέλος, επιτέλους η τελευταία εναπομείνασα εκπαιδευτικός ΠΕ60 με τοποθέτηση στο 1ο Νηπ. Ν. Μαρμαρά αποδεσμεύθηκε από το Νηπ. Ν.Ρόδων όπου είχε τοποθετηθεί για  τις ‘’ανάγκες της υπηρεσίας’’.

Ωστόσο τα κενά δεν έχουν καλυφθεί ακόμα στον ‘’ακριτικό’’ νομό μας. Τι άλλο μπορεί να σκαρφιστούν οι ‘’υπεύθυνοι’’ της πολιτικής ηγεσίας: Διαβάζοντας βέβαια και τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού παιδείας για τον τρόπο  κάλυψης των κενών και για ‘’μερική ιδιωτικοποίηση’’ της εκπαίδευσης, αναμένουμε τα χειρότερα. Θα μας βρει μπροστά του.

Υ.Γ.   Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.