Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 09:00 (!!!)

aneksartito

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 09:00 (!!!)

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ, στις 12 Νοεμβρίου, θέμα που μόνο εμείς θίξαμε στην πρόσφατη Γ.Σ., ενημερωθήκαμε την Δευτέρα 2/11 από τον ΠΡΟΕΔΡΟ του Συλλόγου, Γρηγόρη Σακκά, με sms (!!!) πρόταση για συνεδρίαση Δ.Σ. στον Πολύγυρο με μοναδικό θέμα τα απεργιακά κλιμάκια προετοιμασίας της απεργίας. Στην πρότασή του για Δ.Σ. την Πέμπτη 5/11 ή Τετάρτη 4/11 του εξηγήσαμε όσο πιο απλά μπορούμε για να καταλάβει πως προτείνουμε Δ.Σ. την Δευτέρα 9/11 στα Νέα Μουδανιά στις 16:30. Οι λόγοι που προτείναμε την Δευτέρα και τα Ν.Μουδανιά είναι οι κάτωθι:

1) Ζητήσαμε να συζητηθεί πρώτα η ενεργοποίηση των συνδέσμων που έχει ο σύλλογος για την εξακτίνωση της δράσης των 9 ΣΟΦΩΝ του Δ.Σ.

2) Ζητήσαμε πρώτα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ προτού συμφωνήσουμε σε κλιμάκια που θα επιβαρύνουν το σύλλογο

3) Ζητήσαμε πρώτα συζήτηση για ΜΕΙΩΣΗ του ύψους της χιλιομετρικής αποζημίωσης των μελών του Δ.Σ. όπως είχαμε συμφωνήσει τον Ιανουάριο του 2015

4) Ζητήσαμε τα Νέα Μουδανιά ως τόπο συνεδρίασης, μιας και εκεί απαιτείται μικρότερη οικονομική επιβάρυνση αφού τα 6 από τα 9 μέλη του Δ.Σ. βρίσκονται σε ακτίνα έως 40 χιλιομέτρων

5) Ζητήσαμε να ενσωματωθεί στη συζήτηση το πολιτικό σκεπτικό ΜΙΑΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ που μοιάζει με ντουφεκιά στο κενό

6) ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΠΩΣ Η ΠΛΑΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΝΤΛΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ.

Χθες, Τετάρτη 4/11, στις 14:20 ενημερωθήκαμε από τον Κο ΠΡΟΕΔΡΟ τηλεφωνικά πως ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 09:00 ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ με έκτακτο θέμα που προέκυψε χθες τον υποβιβασμό σχολικών μονάδων από το ΠΥΣΠΕ. ΝΑΙ συνάδελφοι, στις 09:00. Εννέα ‘’μεγαλοΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ’’ καλούνται με απόφαση του Κου ΠΡΟΕΔΡΟΥ να συνεδριάσουν σε ημέρα και ώρα εργασίας. Τον καλέσαμε να λογικευτεί και να κάνουμε συνεδρίαση το απόγευμα της Τετάρτης 4/11 ή την Πέμπτη στις 13:00 τουλάχιστον για να μην ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ. Ο ίδιος ο Κος ΠΡΟΕΔΡΟΣ, που έχει το δικαίωμα πενθήμερης συνδικαλιστικής άδειας το μήνα, μας πρότεινε, εμάς που δεν έχουμε το δικαίωμα, να ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ, γιατί απλά ‘’ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ’’.

Για του λόγου το αληθές, υπενθυμίζουμε ότι στη συνάντηση στον Δήμο Προποντίδας που πραγματοποιήθηκε με γονείς, δ/ντές σχολικών μονάδων & εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης την Τρίτη 13/10 με δύο εκλεγμένα μέλη από το ΕΑΨ στο Δ.Σ. (για τα θέματα υποστελέχωσης & υποχρηματοδότησης των σχολικών μονάδων), σεβόμενα τα μέλη απόλυτα την ανάγκη –αλλά και υποχρέωση- να μην κλείσουν τα νηπιαγωγεία προκειμένου να παραστούν οι συναδέλφισσες προϊσταμένες στη συνάντηση (καθώς είχε προγραμματιστεί στις 8:30 π.μ.) ακολούθησε και δεύτερη συνάντηση, αποκλειστικά με τις προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων, σε ώρα απογευματινή, ώστε να τούς δοθεί το δικαίωμα στην απρόσκοπτη συμμετοχή & συνδιαμόρφωση των θέσεων του κλάδου από πλευράς τους.

Τέλος, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κάνει λόγο για την κατά πλειοψηφία συμφωνία του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, όπου απέναντι στις 2 αρνητικές ψήφους ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ υπήρχαν οι 3 θετικοί ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ στο όργανο. Μεταξύ των 3 θετικών Ω, ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ… Ψήφος για υποβιβασμό σχολικών μονάδων από συνάδελφο που συμμετείχε για χρόνια στο Δ.Σ. ως μέλος της ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ και συνεχίζει να διεκδικεί την ψήφο σας/μας σε κάθε εκλογική διαδικασία!

Δυστυχώς, από όσο καταλάβαμε μόνο οι εκπρόσωποι του Ε.Α.Ψ. στο Δ.Σ. αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τα πράγματα. Δυστυχώς, εμείς αδυνατούμε να αφήσουμε τις τάξεις μας και να εκτεθούμε σε συναδέλφους, γονείς και κυρίως στους μαθητές μας.

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος στο σύλλογο. Το επισημαίνουμε από το 2012 όταν αντιληφθήκαμε με την είσοδό μας στο Δ.Σ. την επικράτηση νοοτροπίας ΤΣΙΦΛΙΚΙΟΥ και ΜΑΓΚΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΡΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ. Αυτή είναι η κατάντια του συλλόγου μας και εμείς δεν σκοπεύουμε να ρίξουμε νερό στο μύλο της απόλυτης ξευτίλας.

Καλούμε κάθε υγιώς σκεπτόμενο συνάδελφο και ευτυχώς είμαστε η πλειοψηφία, να καταδικάσει το γεγονός αυτό στις επικείμενες ‘’βολτίτσες’’ των μελών του Δ.Σ. στα σχολεία υπό το πνεύμα του ‘’ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΣ’’. Σας ενημερώνουμε πως:

  • ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΧΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ Δ.Σ. ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ. Μόνο στο δικό μας η 24ωρη ντουφεκιά στην κυβερνητική λαίλαπα αντιμετωπίζεται ως ΟΑΣΗ και ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Το δε ‘’μαχητικό’’ ΠΑΜΕ το αντιμετωπίζει ως ΚΟΡΥΦΩΣΗ της αντίδρασης μετά το συλλαλητήριο της 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα…
  • ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 0,30€/ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΜΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ 2012 ΥΨΟΥΣ 0,40€/ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ. Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε συναδέλφους σε άλλους νομούς.
  • ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ Δ.Σ. ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΣΤΙΣ 09:00 ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ. Από μόνο του αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για τον ιστορικό αυτό σύλλογο.

 

Κοινή δήλωση των εκλεγμένων στο Δ.Σ.

Γκολόη Γερακίνα

Ουδατζής Νίκος

Φραγκόπουλος Μιχάλης

 

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

http://anexartitoihalkidikis.blogspot.gr