ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας!! ψηφίστηκαν τροπολογίες με τις οποίες λήγουν οι θητείες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων .

Με τις τροπολογίες τα διορισμένα μέλη των παραπάνω Συμβουλίων θα επιλέγονται απευθείας από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης χωρίς την εισήγηση του διευθυντή Εκπαίδευσης. Επίσης δε θα λαμβάνετε υπόψη η διοικητική εμπειρία και η αρχαιότητα ως προς τα χρόνια υπηρεσίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι εκπαιδευτικοί να έχουν 15 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας για να πάρουν τις θέσεις τα δικά τους παιδιά και να εφαρμόσουν το νέο σύστημα την εκπαίδευση. Το ΥΠΠΕΘ όχι μόνο συνεχίζει τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά τα κάνει ακόμα χειρότερα. Δυστυχώς για άλλη μια φορά άλλα υποσχέθηκαν και άλλα εφαρμόζουν. Οι παλιές ανακοινώσεις για τρίτο αιρετό εκπαιδευτικό στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ξεχάστηκαν μέσα σε μια νύχτα και πετάχτηκαν στον Καιάδα.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΕΘ είναι πλέον η χειραγώγηση και ο έλεγχος του διοικητικού μηχανισμού της εκπαίδευσης. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Η παιδεία δυστυχώς με αυτές τις τακτικές γυρνάει χρόνια πίσω. Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν με χειραγωγημένα μέλη.

Καλούμε το ΥΠΠΕΘ να πάρει πίσω τώρα τις τροπολογίες του αίσχους και της ντροπής.