Αδύνατον τ’ αληθές λαθείν (Μένανδρος)

Αδύνατον τ’ αληθές λαθείν (Μένανδρος)

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, από email της Δ/νσης Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα το τμήμα μισθοδοσίας, ενημερωθήκαμε για παρακράτηση οικονομικής συνδρομής έτους 2015-2016 στη μισθοδοσία Δεκεμβρίου.
Απευθυνθήκαμε στον Πρόεδρο του Συλλόγου ζητώντας εξηγήσεις, αντ’ αυτού λάβαμε ένα μεγαλοπρεπές ‘’το θέμα έχει κλείσει’’. Ζητήσαμε εξηγήσεις από τη Δ/νση Εκπαίδευσης και κυρίως βάση ποιού εγγράφου πρόκειται να προβεί σε παρακράτηση, μιας και ο Πρόεδρος δεν είχε προβεί σε καμία ενημέρωση του Δ.Σ. Ο ίδιος δήλωσε στη δημόσια επιστολή-απάντησή του προς το Ε.Α.Ψ. πως ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 5 Νοεμβρίου 2015, στις 09:00 το πρωί (!!!), μεταξύ άλλων και για την οικονομική συνδρομή. Δηλαδή, σε ένα έκτακτο Δ.Σ., από το οποίο απουσιάζαμε, με ένα μόνο θέμα συζήτησης, εκείνος έθεσε το θέμα της οικονομικής συνδρομής και προφανώς τα υπόλοιπα μέλη αποδέχθηκαν την εισήγησή του ή όπως λέει την επικαιροποίηση της απόφασης του Δ.Σ. βάση της οποίας έγινε η αντίστοιχη κράτηση για το προηγούμενο έτος.

ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ,
Γιατί το έγγραφο που κατέθεσε στη Δ/νση Εκπαίδευσης έχει ημερομηνία 2/11/2015, ενώ το θέμα το συζήτησε, όπως λέει, την Πέμπτη 5/11/2015 και μάλιστα σε έκτακτο Δ.Σ. για τον υποβιβασμό των σχολικών μονάδων που όλως τυχαίως απουσίαζαν τα 3 μέλη του Ε.Α.Ψ.;
Γιατί στο έγγραφό του προς τη Δ/νση για την παρακράτηση αναφέρεται σε απόφαση Γ.Σ., όταν ο ίδιος στη δημόσια απάντησή του κάνει λόγο για απόφαση Δ.Σ.;
Γιατί δεν έστειλε την επιστολή παρακράτησης στα μέλη του Δ.Σ. για να γνωρίζουν, μιας και η περίπτωση συζήτησης του θέματος δεν εντασσόταν στις προθέσεις του;
Γιατί στο ενημερωτικό της 6/11/2015 δεν ενημέρωνε τους συναδέλφους για την παρακράτηση;
Γιατί η Ομοσπονδία αποφασίζει, ομόφωνα μάλιστα, τη μείωση της συνδρομής των αναπληρωτών τη στιγμή που εμείς θέλει να πιστέψουμε πως η απόφαση του Δ.Σ. και όχι της Γ.Σ. όπως ισχυρίζεται στο έγγραφό του προς τη Δ/νση, έχει ισχύ διετή;
Γιατί δεν σκέφτηκε πως, τη στιγμή που οι συνάδελφοι βράζουν από την οικονομική αιμορραγία των φόρων και των υποχρεώσεων, ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο, μια επιπρόσθετη επιβάρυνση θα ήταν πραγματικά δυσβάστακτη; Στο σημείο αυτό, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον Μάρτιο του 2015 έγινε η παρακράτηση για το προηγούμενο συνδικαλιστικό έτος: πρόκειται δηλαδή για την 2η παρακράτηση στην οποία ο Σύλλογος θα προβεί μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος…(!)
Γιατί δεν σκέφτηκε και αν δεν το σκέφτηκε γιατί δεν μας άφησε να προτείνουμε την υιοθέτηση του μοντέλου π.χ. του αδελφού συλλόγου της Καβάλας που παρακρατά 36 ευρώ ετησίως και αυτά σε 12 δόσεις των 3 ευρώ έκαστη ή του συλλόγου Έδεσσας με παρακράτηση επίσης 36 ευρώ σε 6 ισόποσες δόσεις;
Την αυτοκατάργησή μας θα την αποφασίσουμε ή εμείς ή οι συνάδελφοι με την ψήφο τους. Για αυτό και αντιδράμε στο ‘’τσιφλικάτο’’.

Αφού λάβαμε γνώση της επιστολής παρακράτησης προς τη Δ/νση (Αρ.Πρωτ.:54, Ημερ.:2/11/2015), την οποία και κατόπιν έγγραφης αίτησης προς τη Δ/νση διαθέτουμε, έκρινε απαραίτητο ο Γραμματέας του Δ.Σ. να προβεί στην κάτωθι δήλωση εναντίωσής του προς τη Δ/νση Εκπαίδευσης και το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ως ελάχιστη κατοχύρωση στην επιλογή εγκαθίδρυσης ‘’γύψου’’ στο διάλογο.

Επιστολή εναντίωσης Γραμματέα Συλλόγου (μέλος Ε.Α.Ψ.) προς Δ/νση Εκπαίδευσης και Δ.Σ. συλλόγου
Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ., Αγαπητοί Συνάδελφοι,
με έκπληξή μου διαπίστωσα πως ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γ.Σακκάς χρησιμοποίησε παράτυπα και καταχρηστικά την ψηφιακή μου υπογραφή σε έγγραφο του Συλλόγου προς τη Δ/νση Εκπαίδευσης (ημερομηνία 2/11/2015, αρ.πρωτ.: 54) με το οποίο ζητούσε παρακράτηση οικονομικής συνδρομής ως αποτέλεσμα απόφασης Γ.Σ. Όπως γνωρίζουμε όλα τα μέλη του Δ.Σ., αλλά και οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι στις τελευταίες Γ.Σ. του Συλλόγου μας, αντίστοιχη απόφαση δεν υφίσταται, μιας και το θέμα δεν συζητήθηκε ποτέ. Παράλληλα, ο Πρόεδρος προέβη σε απερίσκεπτη χρήση της ψηφιακής μου υπογραφής, δίχως προηγούμενη ενημέρωσή μου, συγκατάθεσή μου και προφανώς ενημέρωσης του συνόλου των μελών του Δ.Σ., ασκώντας προσωπική παράτυπη πολιτική εκπροσώπηση του Δ.Σ., γεγονός από μόνο του απαράδεκτο και αξιόποινο.
Ως εκ τούτου, τον καλώ να αποσύρει κάθε έγγραφο που δεν κατατίθεται προς γνώση του Δ.Σ., που δεν εμπεριέχει την πρωτότυπη υπογραφή μου και κυρίως οτιδήποτε αφορά οικονομικά δεδομένα του Συλλόγου, για τα οποία άλλωστε αναλαμβάνει κάθε ευθύνη προκύψει προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως έναντι των συναδέλφων.
Απάντηση Προέδρου Συλλόγου (μέλος ΔΑΚΕ) προς Δ.Σ. συλλόγου
Αξιότιμε Γενικέ Γραμματέα
Με έκπληξη διάβασα την επιστολή στην οποία αναφέρεις ότι κάνω κατάχρηση της
ηλεκτρονικής σου υπογραφής και μάλιστα αναφέρεις ότι είναι και αξιόποινη πράξη.
Αν θυμάσαι έχουμε πάρει απόφαση ομόφωνα ότι η υπογραφή είναι ηλεκτρονική και
μπαίνει κάτω από τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και των Διοικητικών Συμβουλίων
ανεξάρτητα αν είναι ομόφωνες ή κατά πλειοψηφία . Εάν είχες διαφωνία για το θέμα της
συνδρομής θα μπορούσες να το βάλεις θέμα πέρυσι που το συζητήσαμε και το
υπερψήφισες. Σου υπενθυμίζω ότι οι αποφάσεις του ΔΣ ισχύουν για δύο χρόνια, όσο και η
θητεία του αν δεν το γνωρίζεις.
Συνάδελφοι του ΔΣ αν ο Γεν. Γραμματέας δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των ευθυνών
που απορρέουν από τη συνδικαλιστική του ιδιότητα του λέω ότι στη Δημοκρατία δεν
υπάρχουν αδιέξοδα. Αλλωστε τον δρόμο του τον έδειξε και ο συνοδοιπόρος του στο ΕΑΨ
ως Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου όταν πριν από τρία χρόνια τα βρόντηξε κι έφυγε

Ουσιαστικά ερμηνεύει κατά το δοκούν, δυστυχώς με σιωπηρή στήριξη των υπολοίπων μελών του Δ.Σ., οτιδήποτε τον βολεύει. Θα μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε γιατί δεν έθεσε το θέμα στη Γ.Σ. του κλάδου στις 21 Οκτωβρίου 2015 με παρουσία άνω των 200 συναδέλφων. Θα μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε γιατί δεν έφερε το θέμα σε Δ.Σ. έστω για τα μάτια του κόσμου. Θα μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε πώς απαντά στις αντιδράσεις των συναδέλφων στα σχολεία. Θα μπορούσαμε να του υπενθυμίσουμε, παρ’ ότι κάνει πως δεν θυμάται, πως όταν είχαμε τη θέση του Προέδρου, ανακοινώσαμε δημόσια επακριβώς σε ενημερωτικό δελτίο το ύψος της συνδρομής με ανάλυση των ποσών και με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη στο Δ.Σ. Απλά ας σερφάρει στην ιστοσελίδα του συλλόγου. Σήμερα, το έμαθαν οι συνάδελφοι από τη Δ/νση Εκπαίδευσης!!!

Το ύφος της απάντησης του Προέδρου προς τον Γραμματέα του Συλλόγου, σε ένα ιδιαιτέρως σοβαρό ζήτημα, σας αφήνουμε να το κρίνετε εσείς. Είναι στο πνεύμα ‘’φοιτητικής παραταξιακής μαγκιάς’’. Όμως η πρόσκληση για παραίτηση του Γραμματέα, δείχνει και πολλά άλλα. Δείχνει την ενόχλησή του για την παρουσία μας στο Δ.Σ. Δεν την αντέχει είναι προφανές. Έχουμε το δικαίωμα, όταν και εφόσον το κρίνουμε, να αποχωρήσουμε από το Δ.Σ. για να περισώσουμε πρωταρχικά την προσωπική μας αξιοπρέπεια, την επαγγελματική μας υπόσταση και τέλος την επιστροφή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ στους εντολείς μας. Τους συναδέλφους. Ως προς το αν το μέλος του Ε.Α.Ψ. ‘’έδειξε το δρόμο της παραίτησης’’ και πάλι υποχρεούμαστε να του υπενθυμίσουμε τα κάτωθι, καλώντας τον να μας υποδείξει εκείνος το σωστό δρόμο, μιας και δεν τον χαράξαμε εμείς.
Ιστορικό Παραιτήσεων Δ.Σ.
1) Οκτώβριος 2012
Στη δεύτερη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. παραιτείται μέλος της ΔΑΚΕ από το Δ.Σ. για προσωπικούς λόγους και αντικαταστάθηκε από τον επόμενό του στο ψηφοδέλτιο.
2) Μάρτιος 2014
Μετά από 3 μήνες θητείας ως Πρόεδρος του Δ.Σ. παραιτείται μέλος του Ε.Α.Ψ., για συνδικαλιστικούς λόγους, παραμένοντας, όμως, στο Δ.Σ. έως τη λήξη της θητείας του.
Θητεία σημερινού Δ.Σ.
3) Νοέμβριος 2014
Στη δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ. παραιτήθηκε μέλος της ΔΗΣΥ από το Δ.Σ. για προσωπικούς λόγους και την ίδια ημέρα ακολούθησε παραίτηση και του αναπληρωματικού για να εισέλθει τελικά ο 4ος στο Δ.Σ.
4) Ιανουάριος 2015
Παραιτήθηκε από τη θέση του Ταμία το μέλος του ΠΑΜΕ για προσωπικούς λόγους, μόλις μετά από 2-3 συνεδριάσεις του Δ.Σ., παραμένοντας στο Δ.Σ. έως σήμερα.

Όλοι αυτοί δεν ‘’άντεξαν τις ευθύνες’’ ή μόνο το δικό μας μέλος; Κοντή μνήμη; Ηθελημένη παραπληροφόρηση;

Δυστυχώς την απόλυτη ευθύνη δεν την έχεις εσύ Πρόεδρε. Δεν την έχεις γιατί εκφράζεις μια μικρή μειοψηφία μόνο. Τη μεγάλη ευθύνη την έχουν οι συνάδελφοι που μένουν αμέτοχοι σε όσα τους αφορούν. Γιατί το συγκεκριμένο θέμα τους αφορά άμεσα. Η τήρηση του καταστατικού και η δημοκρατία στο Σύλλογο αυτούς αφορά, αυτούς κατοχυρώνει. Εμάς αυτό μας προβληματίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Τέλος, ως προς την απεργία της ΑΔΕΔΥ σε αφήνουμε στην τύχη σου. Όταν θα αναφέρεις τα ποσοστά της πρόσφατης απεργίας και θα τα συγκρίνεις με τις προηγούμενες χρονιές, θα λογικευτείς. Εκτός κι αν αποδέχεσαι πως εκφράζουμε το 69% των συναδέλφων που επέλεξαν να μην απεργήσουν.
Για την ώρα, σε έχει συνεπάρει η ‘’συνδικαλιστική σου μαγκιά’’ σε ατραπούς περίεργες, μοναχικές, αλλά και επικίνδυνες.
ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ