ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Με το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικό που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, θα μετατραπεί σε ατομικό χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.
Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας και την προώθηση μιας φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση

Διεκδικούμε:
 Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
 Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον τομέα της Παιδείας.
 Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
 Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
 Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
 Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
 Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. –Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
 Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων.
 Διαγραφή του χρέους.
Η δική μας απάντηση θα είναι

Δυναμική – Συμμετοχική – Μαζική

Κανένα Σχολείο Ανοιχτό

Όλοι στις 3 του Δεκέμβρη στη Γενική Απεργία
ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ