Ενημερωτικό Σημείωμα – Δεκέμβριος 2015 του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα

Ενημερωτικό Σημείωμα – Δεκέμβριος 2015

Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Email: tsenesizis@sch.gr &
αναπληρώτριας αιρετού Τσάκωνα Μαρίας, Τηλ. 6982483483 Email: mtsakona@sch.gr
(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

μετά από ένα και πλέον μήνα το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής συνεδρίασε σήμερα 9 Σεπτεμβρίου 2015 με τη νέα του σύνθεση όπως αυτή διαμορφώθηκε με την υπ’ αριθμ. 24099/01-12-2015 απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας. Καλωσορίζουμε και δημόσια τα νέα μέλη, με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία, ευχόμενοι όλοι μαζί να διαμορφώσουμε τους όρους προάσπισης του δικαίου των εκπαιδευτικών, της ισονομίας μεταξύ μας και του ελέγχου της διοίκησης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1ο. Τοποθέτηση μεταταγμένων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ06
Τρεις (3) νέοι συνάδελφοι που ήρθαν στο νομό τοποθετήθηκαν σύμφωνα με τις αιτήσεις τους και για το συμφέρον της υπηρεσίας. (Ομόφωνα)
2ο. Τοποθέτηση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών.
Οριστικοποιήθηκε η τοποθέτησή αναπληρωτή εκπαιδευτικού από το υπηρεσιακό συμβούλιο. (Ομόφωνα)
3ο. Τοποθέτηση Εκπαιδευτικού ΠΕ06 από ανάκληση απόσπασης
Μετά από ανάκληση της απόσπασης εκπαιδευτικού επέστρεψε στην οργανική της θέση, προκαλώντας μετακίνηση συναδέλφου εκπαιδευτικού που την κάλυπτε, με συναίνεση σε κενό που υπήρχε. (Ομόφωνα)
4ο. Μετακινήσεις μονίμων και αναπληρωτών Εκπαιδευτικών
Μετακινήθηκαν εκπαιδευτικοί για κάλυψη λειτουργικών αναγκών και για το συμφέρον της υπηρεσίας. (Ομόφωνα)
5ο. Εισήγηση για διάθεση Εκπαιδευτικών για διοικητικό έργο στη Διεύθυνση Π.Ε. και στα γραφεία Σχολικών Συμβούλων
Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε. Οποιαδήποτε μετακίνηση πέραν των πέντε σχολικών μονάδων δεν θα γίνει χωρίς τη συναίνεση του εκπαιδευτικού. (Ομόφωνα)
6ο. Χορήγηση άδειας άσκησης εξωδιδακτικού έργου
Κατατέθηκαν πέντε (5) αιτήσεις χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή που άπτονταν της αρμοδιότητας του υπηρεσιακού συμβουλίου. Σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και της προσκομισθείσες βεβαιώσεις των συναδέλφων, ομόφωνα συμφώνησαν τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου. Ζητήθηκαν επιπρόσθετες διευκρινήσεις για μία
7ο. Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.
Αναγνωρίστηκε η συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων τριών (3) συναδέλφων και για άλλους τρείς (3) ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις. (Ομόφωνα)
8ο. Χορήγηση μειωμένου ωραρίου διδασκαλίας.
Χορηγήθηκε μειωμένο ωράριο εργασίας σε εκπαιδευτικό σύμφωνα με τη επιταγές του νόμου. (Ομόφωνα)
9ο. Ορισμός προϊσταμένων μονοθέσιων νηπιαγωγείων.
Ορίσθηκαν οι προϊστάμενοι μονοθέσιων νηπιαγωγείων. (Ομόφωνα)
Ακόμη το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ προχώρησε στον ορισμό Προϊσταμένων 2/θ Νηπιαγωγείων και ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε. Χαλκιδικής σύμφωνα με τις αιτήσεις των συναδέλφων αλλά και με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Όπου δεν υπήρχαν αιτήσεις συναδέλφων ορίστηκε ο αρχαιότερος μόνιμος εκπαιδευτικός. Σε μία περίπτωση ο νόμος όριζε διαφορετική προσέγγιση.
Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.