Ενημερωτικό Σημείωμα – Ιανουάριος 2016

Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Email: tsenesizis@sch.gr
(εκλεγμένου με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

Αγαπητοί συνάδελφοι,
σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2015 το υπηρεσιακό συμβούλιο προχώρησε στην πρώτη του συνεδρίαση για το 2016 και συζήτησε τα παρακάτω θέματα:
1ο. Τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης
Τρεις (3) συνάδελφοι κλάδου ΠΕ70 τοποθετήθηκαν στο :
• Δ. Σχ. Στρατωνίου,
• Δ. Σχ. Ταξιάρχη- Δ. Σχ. Αφύτου &
• Δ. Σχ. Κρήνης
Μία (1) συνάδελφος κλάδου ΠΕ 60 τοποθετήθηκε στο 2ο Νηπιαγωγείο Νικήτης (Ομόφωνα)

2ο. Τοποθέτηση εκπαιδευτικού που επέστρεψε από άδεια
Με την επιστροφή από άδεια συναδέλφισσας, στην οργανική της στο 1ο Δ. Σχ. Πολυγύρου, η αναπληρώτρια συνάδελφος που την αντικαθιστούσε ανέλαβε παράλληλη στήριξη στο ίδιο σχολείο και συμπλήρωση ωραρίου στο Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου, όπου προέκυψε κενό από βραχυχρόνια άδεια εκπαιδευτικού. Με την επιστροφή του συναδέλφου, θα συμπληρώνει ωράριο σε λειτουργικό κενό του Τ. Ε. στο Δ. Σχ. Ολύνθου. (Ομόφωνα)
Συνάδελφοι με τη νέα χρονιά προέκυψαν τρία κενά ΠΕ70 σε πρωινό κύκλο από μακροχρόνιες άδειες, ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν τα κενά από τα ολοήμερα που δεν έχουν λειτουργήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς και βέβαια τα κενά στα ολοήμερα των ΕΑΕΠ που λειτουργούν χωρίς υπεύθυνο εκπαιδευτικό ΠΕ70, πράγμα που αναδεικνύει την απαξίωση της πολιτείας στο θεσμό του Ολοήμερου Σχολείου.
Συνεχίζουν να υφίστανται βέβαια και τα κενά σε εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ06 & ΠΕ11
Συνάδελφοι έχει έρθει σχετική εγκύκλιος στους εμπλεκόμενους φορείς για να γίνουν προτάσεις για υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις, ιδρύσεις ή προαγωγές των σχολικών μας μονάδων για το επόμενο σχολικό έτος και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τυχόν εκπλήξεις. Την ίδια στιγμή στήνεται ένα περίεργο παιχνίδι από το Υπουργείο με στόχο κυρίως τα Νηπιαγωγεία, γεγονός που προκύπτει και από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου όπου έμμεσα καταδεικνύει τη δυνατότητα συγχώνευσης συστεγαζόμενων Νηπιαγωγείων σε 4/θ ή 6/θ. Επειδή ζούμε προφανώς την εποχή των ‘’πρόθυμων ηλίθιων’’ είναι κρίσιμο να υπενθυμίσουμε την ανάγκη διαφύλαξης και της τελευταίας οργανικής θέσης. Ιδιαίτερα στην Προσχολική Αγωγή, στην οποία οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες ΠΕ60 δεν έχουν αποσαφηνισμένο εργασιακό ωράριο, δεν έχουν υπηρεσιακή ωρίμανση με μείωση ωραρίου, οι Προϊστάμενοι/Προϊστάμενες δεν απαλλάσσονται διδακτικών καθηκόντων και κάποιοι ονειρεύονται πολυδύναμα Νηπιαγωγεία με μειωμένη βέβαια οργανικότητα και Προϊσταμένους – Είλωτες.

Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.