Προς αποκατάσταση της αλήθειας…

disi

Προς αποκατάσταση της αλήθειας…

 

Συναδέλφισσσες και συνάδελφοι

Η ΔΗΣΥ-ΑΚΕ έχει συνειδητά επιλέξει, εδώ και καιρό, να ασχολείται με τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και να αγνοεί τις σειρήνες του λαϊκισμού και της ανέξοδης δημαγωγίας.

Σταθερή μας πεποίθηση είναι πως η όποια κριτική θα πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα, παραθέτοντας τις ιδέες και απόψεις μας σε θεσμικό επίπεδο έτσι ώστε να μην ευτελίζουμε τον κλάδο και να μην συμβάλλουμε, με τον τρόπο αυτό, στην απέχθεια προς τα κοινά από την πλευρά των συναδέλφων.

Αυτό κάναμε και με την πρόσφατη ανακοίνωσή μας για τα τεκταινόμενα στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής όπου σε κανένα σημείο δεν αναφερθήκαμε σε πρόσωπα, αλλά σε αυτό που τα πρόσωπα κλήθηκαν να υπηρετούν.

Το πράξαμε με αίσθημα ευθύνης και καθαρό λόγο αποφεύγοντας, όπως συνηθίζουν ορισμένοι, τη λογική του μίξερ (εμπλέκοντας ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΔΟΕ, υποψηφιότητες σε άλλους νομούς…), προκειμένου να μην απαντήσουν στα συγκεκριμένα αλλά να επιφέρουν μόνο σύγχυση και συσκότιση της αλήθειας στους συναδέλφους.

Η φιλοσοφία άλλωστε που είναι υποταγμένη στο δόγμα “ ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” και η επιστράτευση της τακτικής “ πετάω την μπάλα στην εξέδρα” αποτελούν επιλογές που είναι ξένες με την ταυτότητά μας.

Με αφορμή την ενόχληση κάποιων για την ανακοίνωσή μας, σηκώνοντας το γάντι αλλά με τις ίδιες πάντα αρχές, θα αναφερθούμε σε κάποια στοιχεία της ταυτότητάς μας και ας μας κατηγορήσουν κάποιοι καλοθελητές για αυτοπροβολή.

  • Οι καθημερινές μας παρεμβάσεις και η δημοσιοποίηση των θέσεων μας είναι γνωστές στους συναδέλφους οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά πως μόνο εξαφανισμένη, ως παράταξη, δεν είμαστε. Άλλοι απουσιάζουν και ασχολούνται με μικρότητες…
  • Το δικαίωμά μας να ελέγχουμε τους αιρετούς δεν το απεμπολούμε. Το αξιοποιούμε είτε στις Γενικές Συνελεύσεις είτε με ενημερωτικά δελτία που ασκούν κριτική και στους δύο αιρετούς εκπροσώπους μας και στον πρόεδρο (ενημερωτικό μας που στάλθηκε στα σχολεία στις 4/11/2015) για θέματα που έχουν να κάνουν με την απραξία τους αναφορικά με την προστασία των οργανικών θέσεων.
  • Προς αποκατάσταση της αλήθειας, μια ημέρα πριν την καταγγελία μας, για αντιδεοντολογική στάση της αναπληρωματικής αιρετού και υποψήφιας Δ/ντριας Εκπ/σης, ήταν η καταληκτική ημερομηνία(15/12/2015) κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και όχι η κατάθεση αίτησης παραίτησής της από αναπληρωματική αιρετός.
  • Δε γνωρίζουμε για ποια απόσυρση υποψηφιότητας αναπληρωματικού αιρετού, σε επίπεδο κεντρικής Ελλάδας(!!!), γίνεται αναφορά. Γνωρίζουμε όμως για υποψηφιότητα, έως τέλους της διαδικασίας, τακτικού αιρετού όμορου Νομού που ανήκει σε …. ανεξάρτητο σχήμα!!! Εκεί στοχεύει η αναφορά;
  • Τόσο ως παράταξη, όσο και ως πρόσωπα πότε δεν αποποιηθήκαμε των ευθυνών μας, όπως συνηθίζουν ορισμένοι, αποδίδοντας σε σατανικούς άλλους ( Πρόεδρος Συλλόγου, Δ/ντρια Εκπ/σης, κλπ) τα λάθη τους.
  • Η συλλογή δεδομένων για τις απεργίες δεν ήταν ποτέ έργο μας. Εισπράττουμε όμως τα επικριτικά σχόλια των συναδέλφων για τις επιλογές των εκπροσώπων μας στα θεσμικά όργανα να μην απεργήσουν. Καλούμε όμως όσους έχουν δεδομένα και μάλιστα σε βάθος 6 ετών να τα καταθέσουν δημόσια.
  • Χωρίς ίχνος πονηριάς, αλλά με απορία, έκπληξη και προβληματισμό αντιμετωπίζουμε την επιλογή κάποιων να καλύψουν εκπρόσωπό μας για τη μη συμμετοχή του στην πρόσφατη απεργία. Μετά την επιλογή τους να απέχουν από τα ενημερωτικά κλιμάκια αυτό που περιμένουμε πλέον είναι να παρέχουν και ιδεολογική νομιμοποίηση της απεργοσπασίας!!!
  • Τέλος, το ρόλο του απουσιολόγου των μαζικών, κοινωνικών αγώνων δεν πρόκειται να τον αναλάβουμε. Τον αφήνουμε σε άλλους και τους πληροφορούμε πως δε θα διαπιστώσουν απουσία μας. Όσο για την αγωνία τους αν είχαμε εκπροσώπηση στην πορεία της Θεσσαλονίκης την ημέρα της απεργίας, τους παροτρύνουμε να ρωτήσουν συναδέλφους που εκτιμούμε και στελέχωσαν ψηφοδέλτιο τους. Για να μην τους κουράσουμε να πληροφορήσουμε πως ήμασταν μαζί με άλλους συναδέλφους της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, όπως είχαμε χρέος, τόσο στη συγκέντρωση όσο και στην πορεία.

Κλείνοντας, να δηλώσουμε πως συνέχεια στον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων δεν πρόκειται να δώσουμε. Αν κάποιοι τον επιλέξουν, εναρμονισμένοι με το κλίμα των προσεχών ημερών, ίσως να χρησιμεύσουν για κομφετί. Πίστη μας είναι πως η αμετροέπεια ποτέ δεν ωφέλησε. Αυτό που τώρα απαιτείται είναι πράξεις και όχι λόγια.

Για το σκοπό αυτό ζητούμε να κινηθούν οι διαδικασίες για συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου μας με θέματα, τη σειρά των οποίων θα ορίσει ο Πρόεδρος με το Γραμματέα, όπως:

  • Ενημέρωση για την απεργία στις 4/2/2016. Αποτίμησή της, παραπέρα πορεία
  • Ενημέρωση αιρετών
  • Οδοιπορικά συναδέλφων σχολικού έτους 2015-2016
  • Τοποθέτηση παρατάξεων σχετικά με τον ορισμό αναπληρωματικού αιρετού
  • Δράσεις «Κοινωνικού Πολύκεντρου» της ΑΔΕΔΥ
  • Θέματα που εκκρεμούν από προηγούμενα ΔΣ

 

ΔΗΣΥ – ΑΚΕ