Ενημερωτικό Σημείωμα – Μάρτιος 2016 Του αιρετού Καγκέλη Γιώργου

Ενημερωτικό Σημείωμα – Μάρτιος 2016

Του αιρετού Καγκέλη Γιώργου, Τηλ. 6974881497 Email: georgekage242@gmail.com

και του αναπληρωτή αιρετού Μηνάογλου Κωνσταντίνου

(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016, το υπηρεσιακό συμβούλιο συνεδρίασε και συζήτησε τα παρακάτω θέματα:

  • Τοποθέτηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ 70.

Προτάθηκε από την πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ και έγινε αποδεκτή με ψήφους 3 – 2 (μειοψήφησαν οι δύο αιρετοί) η διάθεση της αναπληρώτριας συναδέλφου ΠΕ 70 για 18 ώρες στο Δ. Σχ. Σημάντρων για κάλυψη άδειας κύησης και για 6 ώρες στο Δ. Σχ. Γερακινής – Καλυβών για κάλυψη ωραρίου αιρετού.

Για τη μείωση του ωραρίου μου και τη διευκόλυνση στα καθήκοντα του αιρετού, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, έχω αναφερθεί σε προηγούμενό μου ενημερωτικό.

Είναι υποχρέωση της πολιτείας να καλύπτει τα κενά που προκύπτουν στη μέση της σχολικής χρονιάς με προσλήψεις αναπληρωτών άμεσα και όχι με αποσπασματικές μετακινήσεις συναδέλφων.                                          

  • Χορήγηση άδειας άσκησης εξωδιδακτικού έργου με αμοιβή.

Αφού εξετάστηκαν οι βεβαιώσεις που προσκόμισε, χορηγήθηκε σε συνάδελφο (ΠΕ 11) άδεια να ασκήσει εξωδιδακτικό έργο με αμοιβή. (Ομόφωνα)

3ο.   Τοποθέτηση εκπαιδευτικού ΠΕ 60.

Προτάθηκε από την Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ και έγινε ομόφωνα αποδεκτή, η τοποθέτηση εκπαιδευτικού ΠΕ 60 στο Δ. Σχ. 6ο Ν. Μουδανιών στο δήμο Προποντίδας από υπεραριθμία, με παράλληλη μετακίνηση συναδέλφου ΠΕ 60 σε όμορο Δήμο (Πολυγύρου) στο Δ. Σχ. Γερακινής – Καλυβών μια και δεν υπήρχε κενό στο δήμο Ν. Προποντίδας.

Δυστυχώς αυτό προκάλεσε την μετακίνηση αναπληρώτριας ΕΣΠΑ Νηπιαγωγού από τις Καλύβες στο κενό του Νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου που προέκυψε.

  • Επίσης συνεδρίασε το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ και υπέβαλε προς κύρωση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης τον τελικό πίνακα των μορίων των υποψηφίων για τη θέση του διευθυντή στο Δ. Σχ. Ορμύλιας.

Υ.Γ.   Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.

About Sechal Αριστοτέλης