ΨΗΦΙΣΜΑ κατά της εξόρυξης στον αρχαιολογικό χώρο των Σκουριών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνουν κάτοικοι, φορείς και συλλογικότητες του Νομού μας αλλά και άλλων Νομών για τη διατήρηση του αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή των Σκουριών – Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής, την κήρυξή του σε ενιαίο αρχαιολογικό μνημείο μαζί με τους υπόλοιπους εντοπισμένους από την Αρχαιολογική Υπηρεσία χώρους, αλλά και την ενσωμάτωση σε αυτό οποιουδήποτε άλλου ευρήματος και τοποθεσίας της περιοχής αυτής τυχόν ανακαλύψει η αρχαιολογική σκαπάνη στο μέλλον.

Υποστηρίζουμε το δίκαιο αίτημα για εφαρμογή του Νόμου για την πολιτιστική κληρονομιά, από τον οποίο απορρέει το δικαίωμα στην απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας στο μνημείο.

Ως εκπαιδευτικοί και με κύριο γνώμονα τη διαφύλαξη της καλής ποιότητας ζωής, της ιστορικής και πολιτιστικής παρακαταθήκης, αλλά και του φυσικού τοπίου για τους μαθητές μας, δηλώνουμε ότι ΔΕΝ συναινούμε στην καταστροφή που πρόκειται να συντελεστεί στο κέντρο του μεταλλείου ανοιχτής εξόρυξης χαλκού – χρυσού και στην ευρύτερη περιοχή.