Ενημερωτικό ΔΗΣΥ _ ΑΚΕ Χαλκιδικής για την συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Οι αγώνες απαιτούν ενότητα και όχι κινήσεις καπηλείας….

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΠΕ Χαλκιδικής σχετικά με το κάλεσμα Σύλλογων Εκ/κών ΠΕ Θεσσαλονίκης  στο σύλλογό μας για να συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15/04/2016 και ώρα 11:30 στο Υ.ΜΑ.Θ.( Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης).

Δυστυχώς, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να απαντήσουμε στην ανακοίνωση της παράταξης της ΔΑΚΕ ΠΕ Χαλκιδικής.

Ως παράταξη από την αρχή είχαμε υποστηρίξει την « κήρυξη , επικουρικά,  τρίωρης στάσης από την πλευρά του Συλλόγου μας έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας» με ανακοίνωσή μας που έφτασε στα σχολεία στις 12/4/2016. Για τη συγκέντρωση μάλιστα αυτή ο Σύλλογος μας πήρε ομόφωνη απόφαση.

Όταν προέκυψε το κάλεσμα των Συλλόγων της Θεσσαλονίκης(13/4/2016)  εξαρχής απαντήσαμε θετικά για συμμετοχή του Συλλόγου μας. Το πρωί της επόμενης μέρας (14/4/2016) πληροφορηθήκαμε τηλεφωνικά από τον Πρόεδρο του Συλλόγου πως οι άλλες παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο ΔΣ εξέφρασαν επιφυλάξεις. Προτείναμε να υπάρξει επικοινωνία του Προέδρου με αυτές τις παρατάξεις προκειμένου να ξεκαθαριστεί εάν θα συμμετέχουμε τελικά σε κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πέρα από την Αθήνα, ( Θεσσαλονίκη, Πολύγυρο κλπ)  έτσι ώστε να γνωρίζει ο κάθε συνάδελφος αν θα κάνει χρήση των τρίωρων στάσεων εργασίας οι οποίες είναι καθαρά διευκολυντικού χαρακτήρα!!!

Αντί αυτού διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΠΕ Χαλκιδικής για άρνηση όλων των άλλων παρατάξεων για συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15/04/2016 και ώρα 11:30 στο Υ.ΜΑ.Θ.( Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Αβίαστα προκύπτει το  συμπέρασμα: Ή ο Πρόεδρος του Συλλόγου δεν πληροφόρησε σωστά την παράταξη της ΔΑΚΕ ή η ΔΑΚΕ επιχείρησε να καπηλευτεί τον αγώνα και την αγωνία των συναδέλφων αναπληρωτών.

Καλούμε τον Πρόεδρο να ξεκαθαρίσει το θέμα και να αναλάβει τις ευθύνες του καθώς οι συνάδελφοι αναμένουν απόφαση του ΔΣ για συμμετοχή τους σε όποια άλλη κινητοποίηση, πέραν της Αθήνας, και όχι το κάλεσμα μιας παράταξης.

Ως πρόεδρος οφείλει έστω και τώρα να δράσει ενωτικά  και να αποτρέψει τις όποιες διασπαστικές και αποσυσπειρωτικές κινήσεις για χάρη ενός μικροπαραταξιακού οφέλους.

Ως παράταξη η δράση μας πηγάζει από την ενέργεια και την διάθεση ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς και όχι να αποκομίζουν κέρδη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει συνδικαλιστικά παιχνίδια και απογοητευόμαστε που το τόσο σοβαρό αυτό θέμα της εργασίας συναδέλφων αποτελεί για κάποιους ευκαιρία διαφήμισης.

 Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαλκιδικής