“O Δωδεκάλογος του Γύφτου” Κ. Παλαμάς

aneksartito

18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

‘’…και μη έχοντας πιο κάτω άλλο σκαλί για να κατρακυλήσεις πιο βαθιά στου κακού τη σκάλα…»

Κ. Παλαμάς, ο Δωδεκάλογος του Γύφτου (Προφητικός)

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της αδυναμίας του Προέδρου του Δ.Σ. να σταθεί στο ύψος του ιστορικού Συλλόγου που εκπροσωπεί. Αντί μιας ειλικρινούς παραδοχής πως έσφαλε στη διαχείριση της κινητοποίησης της προηγούμενης Παρασκευής προτάσσοντας το συμφέρον της παράταξης ΔΑΚΕ και όχι του Συλλόγου που εκπροσωπεί, διαβάσαμε ένα απίστευτο συνονθύλευμα λάσπης, ψεύδους και παραταξιακής υποταγής.

Παρά το γεγονός της καταγγελίας των πεπραγμένων του και από την παράταξη της ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ, ο ίδιος έκρινε σκόπιμο να απαντήσει μόνο σε εμάς, στο Ε.Α.Ψ. ( άραγε γιατί;) , ενώ μας επιστρέφει την πρόταση μομφής με τόκο 10%, γράφει: ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στ’ αλεύρι…

Αλλεπάλληλες φορές μας έχει καλέσει να παραιτηθούμε υπό το βάρος των ευθυνών που ο ίδιος αντέχει, αλλά όχι εμείς. Βάλε το καλά στο νου σου συνάδελφε: θα φύγουμε όταν, είτε σταματήσουν να μας εμπιστεύονται οι συνάδελφοι, είτε όταν εμείς το αποφασίσουμε. Μέχρι τότε, θα πρέπει να ζεις με την παρουσία μας. Είτε το αντέχεις, είτε όχι.

 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δίχως ειρμό απάντησή του στην καταγγελία μας, έχουμε να του πούμε τα εξής: Γνωρίζεις Πρόεδρε, πως ο συνάδελφος από την Κρήτη που εμπλέκεις, εδώ και 3 χρόνια απέχει από οποιαδήποτε συνδικαλιστική συμμετοχή; Γνωρίζεις, εσύ, ο Πρόεδρος των 72 ψήφων σε ένα σύλλογο 600 ψηφισάντων, πόσες πήρε εκείνος στην τελευταία του εκλογική κάθοδο; Γνωρίζεις πως αυτός, ένας συνάδελφος πριν τη σύνταξη, δεν κατηγορήθηκε ποτέ ποινικά, δεν είχε κακούργημα στην πλάτη του, δεν απαλλάχτηκε με βούλευμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν χειροκρότησε τον Α.Σαμαρά όντας Πρόεδρος Ομοσπονδίας, δεν τον υποχρέωσαν τα μέλη της ίδιας του της παράταξης σε παραίτηση; Στην επιλογή σου να κουτσομπολεύεις, θα μείνεις μόνος και έρημος. Όταν θα αποκτήσεις το κουράγιο να αναφέρεις το όνομά του, τότε θα λάβεις εκτενέστερη απάντηση και από τον ίδιο τον συνάδελφο.

Όσο για τους συναδέλφους που προσχώρησαν στους Ανεξάρτητους από την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ ήταν γιατί αντιλήφθηκαν πως ο συνδικαλισμός δεν πρέπει να υποτάσσεται σε κομματικές γραμμές και ινστρούκτορες, τέτοιους που εμείς δεν είχαμε και δεν θα αποκτήσουμε. Ξεχνάς όμως και την πλειονότητα όσων συμμετείχαν στην κίνησή μας και δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν με το συνδικαλισμό, βρίσκοντας μια ομάδα, μια παρέα ανθρώπων που όλα συζητιούνται και συναποφασίζονται.

Σε συνεχή λιβελογραφήματά του κάνει λόγο για απεργόσπαστες του Ε.Α.Ψ. Για τελευταία φορά: τον καλούμε να θέσει σε συζήτηση την αναζήτηση όλων των αρχείων απεργιών από όποιο έτος ο ίδιος επιθυμεί και τα αποτελέσματα ας τεθούν στην κρίση των συναδέλφων, ως οι μόνοι αρμόδιοι να μας κρίνουν.

Παράλληλα, μόνο για τη ΔΑΚΕ και το Ε.Α.Ψ. θα αναζητηθούν για τις ίδιες ακριβώς χρονιές όλα τα οικονομικά στοιχεία για τα μέλη του Δ.Σ.,  όπως: η ενίσχυση από το ταμείο αγώνα και τα ποσά που τούς καταβλήθηκαν ως χιλιομετρική αποζημίωση. Από πλευράς μας, συμφωνούμε απόλυτα. Εμείς δεχόμαστε κατόπιν τη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων στα μέλη του Συλλόγου μας. Μόνο έτσι θα αποδειχθεί γιατί συνάδελφοι που προσέφεραν σ’ αυτό το Σύλλογο, που τίμησαν με τη συμμετοχή τους το Συνδικάτο και τους συναδέλφους τους, απομακρύνθηκαν και δεν θέλουν να ξανακούσουν ποτέ για εμπλοκή τους.

Τέλος, μιας και μας προσάπτει τα χαμηλά ποσοστά στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις, υπερεκτιμώντας –προφανώς- τις δυνάμεις μας, δηλώνουμε δημόσια πως σε κλιμάκιο απεργίας 24ωρης διάρκειας εμείς δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε ξανά έως ότου:

α) καθορισθεί από την επικείμενη Γενική Συνέλευση της 31ης Μαΐου 2016 το αντίτιμο της οικονομικής αποζημίωσης, ζήτημα άμεσα συνυφασμένο με την ετήσια οικονομική τους συνδρομή, για την οποία το Δ.Σ. βρέθηκε απολογούμενο

β) ενεργοποιηθούν επιτέλους οι συνάδελφοι-σύνδεσμοι ανά περιοχή και τους αναγνωριστεί εξακτίνωση δράσης του Δ.Σ.,

γ) κοινοποιηθούν τα ποσοστά της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της 7ης Απριλίου και των 3ωρων στάσεων εργασίας της 15ης Απριλίου,

δ) δεσμευθεί ο Πρόεδρος πως θα κοινοποιηθούν στους συναδέλφους τα αναλυτικά στοιχεία μετακινήσεων και χιλιομετρικής αποζημίωσης των μελών του Δ.Σ. για τη θητεία που διανύουμε, και

ε) υπερψηφίσει μαζί μας τη βράβευση μετά πλακέτας συναδέλφου για την προσφορά του στον Σύλλογο, που θα βρεθεί να έχει πραγματοποιήσει 4.750 (τέσσερις χιλιάδες επτακόσια πενήντα) χιλιόμετρα, κατά δήλωσή του, σε 12 μήνες, όταν αυτός αναφερόταν μόνο στα όρια του πρώην Συλλόγου Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής.

 

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ