Ενημερωτικό Σημείωμα του Αιρετού Καγκέλη Γιώργου

Ενημερωτικό Σημείωμα – Σεπτέμβριος  2016

 

Του αιρετού Καγκέλη Γιώργου, Τηλ. 6974881497  Email:  georgekage242@gmail.com

(εκλεγμένου με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Την Παρασκευή 2  Σεπτεμβρίου 2016, το υπηρεσιακό συμβούλιο συνεδρίασε και συζήτησε τα παρακάτω θέματα:

 

 

  • Τοποθέτηση – βελτίωση θέσης εκπαιδευτικών, κλάδων ΠΕ70, ΠΕ60, ΠΕ11.

 

Τοποθετήθηκε μία συνάδελφος ΠΕ70 από υπεραριθμία στο Δ.Σ. Ν. Μαρμαρά και δέκα συναδέλφισσες που προέρχονταν από απόσπαση από άλλα ΠΥΣΠΕ, οι εννέα σε λειτουργικά κενά της ΠΕ Χαλκιδικής και η μία παρέμεινε στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ. Λειτουργικά κενά ΠΕ70: 0 αυτή τη στιγμή. Επίσης, τοποθετήθηκε μία συνάδελφος ΠΕ60 στο Ειδικό Πολυγύρου και είκοσι πέντε σε λειτουργικά κενά της ΠΕ Χαλκιδικής για βελτίωση θέσης. Λειτουργικά κενά ΠΕ60: 17 αυτή τη στιγμή.

ΚΕΝΑ ΠΕ60
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
1ο ΣΥΚΙΑΣ 2 ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ 1
1ο ΙΕΡΙΣΣΟΥ 2 ΚΑΛΑΝΔΡΑΣ 1
Ν. ΡΟΔΩΝ 2 ΣΑΡΤΗΣ 1
ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ 2
ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗΣ 1
2ο ΜΑΡΜΑΡΑ 1
ΤΑΞΙΑΡΧΗ 1
ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 2
ΣΤΑΝΟΥ 1
ΣΥΝΟΛΟ  17

 

Τέλος, τοποθετήθηκε ένας συνάδελφος ΠΕ11 από υπεραριθμία στο Δ.Σ. Κασσανδρείας και δώδεκα σε λειτουργικά κενά της ΠΕ Χαλκιδικής. Λειτουργικά κενά ΠΕ11: 3

ΚΕΝΑ ΠΕ11
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ 1
Ν. ΡΟΔΩΝ 1
ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ 1
ΣΥΝΟΛΟ 3

 

Τη Δευτέρα 5/9/2016 και ώρα 13:30, θα συνεδριάσει εκ νέου το ΠΥΣΠΕ, με θέματα: τοποθέτηση- βελτίωση θέσης εκπαιδευτικών όλων των κλάδων και ανακοίνωση τυχόν εναπομεινάντων κενών.

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις στη Δ.Π.Ε. Χαλ/κης έως τις 5/9.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα στα γραφεία της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Χαλ/κής, προγραμματισμένη κοινή  συνεδρίαση των ΠΥΣΠΕ –ΠΥΣΔΕ του νομού, με σκοπό τοποθετήσεις εκπαιδευτικών κοινών ειδικοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας, για την κάλυψη λειτουργικών κενών.

Όπως είχα προαναγγείλει από χθες, σεβόμενος τις αποφάσεις της ομοσπονδίας μας, απείχα από τη διαδικασία καταγγέλλοντας, παράλληλα, τη στάση του Υπουργείου που με τις ενέργειες του δυναμιτίζει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων από την πρώτη μέρα του σχολικού έτους, καθιστώντας τους συναδέλφους συμμέτοχους στα σχέδια του για ορισμό λειτουργικών πλεονασμάτων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο της συνεχούς κινητικότητας για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς.  

Υ.Γ.   Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.