Ενημερωτικό Σημείωμα του Αιρετού Χρήστου Βογιατζή

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ
Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΗΛ. 6944626643
e-mail:crvogiatzis@gmail.com
Χαλκιδική, 05/9/2016
Ενημερωτικό Σημείωμα
Με αφορμή την κοινή συνεδρίαση των ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ στις 02-09-2016 Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,
Σκοπός της κοινής συνεδρίασης, έτσι όπως αναφέρεται και στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, ήταν ο προσδιορισμός του πλεονάζοντος προσωπικού και στις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης και η μετακίνησή τους σύμφωνα «με τις κείμενες διατάξεις» .
Το Υπουργείο Παιδείας θριαμβολογεί, γι άλλη μια φορά, για το αυτονόητο, ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 12 του Σεπτέμβρη χωρίς να απαντά ουσιαστικά κάτω από ποιους όρους θα ανοίξουν.
Σε όλους μας η κατάσταση είναι γνωστή.
– Με την εφαρμογή του νέου τύπου ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, πάνω από 3.000 εκπαιδευτικοί πανελλαδικά θα θεωρηθούν υπεράριθμοι κι άλλοι τόσοι αναπληρωτές ειδικοτήτων δεν θα προσληφθούν ποτέ.
– Οι 20.000 διορισμοί στην εκπαίδευση παραπέμφθηκαν εκ νέου για την επόμενη χρονιά.
– Η περυσινή χρονιά έκλεισε με 3.000 κενά στα σχολεία.
Τα κενά στη Χαλκιδική, συνολικά, ξεπερνούν τις 1000 ώρες, με τους υπολογισμούς του υπουργείου.
Με βάση την απόφαση της ΔΟΕ, κατήγγειλα τη διαδικασία της κοινής συνεδρίασης και δήλωσα ότι καταψηφίζω την οποιαδήποτε μετακίνηση συναδέλφου. Άλλωστε το ίδιο έπραξα και κατά την συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής στις 17/8/2016 κατά τη διαδικασία των λειτουργικών κενών. Παρακολούθησα, την πρωτόγνωρη διαδικασία για λίγο μη δίνοντας τη δυνατότητα στη διοίκηση να προχωρήσει σε αποφάσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών και αποχώρησα. Μια διαδικασία χωρίς αποτέλεσμα μιας και μέχρι σήμερα καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού από την Δευτεροβάθμια προς την Πρωτοβάθμια δεν πραγματοποιήθηκε.
Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει!!!
ΜΑΖΙΚΟΙ διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις ειδικότητες σε Γενική και Ειδική Αγωγή!!!

Στη σημερινή του συνεδρίαση το ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής εξέτασε και αποφάσισε για τα παρακάτω θέματα:
Αποσπάσεις ΠΕ60: Πραγματοποιήθηκαν δύο αποσπάσεις Νηπιαγωγών στα υπάρχοντα κενά. Μετά τις αποσπάσεις τα κενά Νηπιαγωγών είναι 17.
Τοποθετήθηκαν συνάδελφοι ΠΕ05 και ΠΕ07 και δεν υπάρχουν κενά
Τοποθετήσεις ΠΕ11: Τοποθετήθηκαν τρεις εκπαιδευτικοί και δεν υπάρχουν κενά. Σε επόμενο ΠΥΣΠΕ θα γίνουν και οι διαθέσεις ωρών που πλεονάζουν στα σχολεία τοποθέτησης.
Επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6/9/2016.
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ, σε πιθανά κενά που θα προκύψουν, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στη γραμματεία του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώνω.

Χρήστος Βογιατζής
Αιρετός όλων των συναδέλφων

About ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΕΝΤΡ. ΝΟΤ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ