ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας αναδείχθηκε από τις εκλογές της ντροπής της 13ης Νοεμβρίου 2014, όταν και έγινε χειραγώγηση της εκλογικής διαδικασίας από μέλος της ΔΑΚΕ, σύμφωνα εξάλλου με το πρακτικό των δικαστικών αντιπροσώπων. Πρόκειται για την ιστορία του συναδέλφου με το γαλάζιο πουκάμισο. Δηλώσαμε με υπευθυνότητα τότε πως δεν θα θίξουμε τη διαδικασία νομικά σέρνοντας το σύλλογο στα δικαστήρια. Αποδεχθήκαμε κατόπιν τις συνέπειες της απόφασής μας, όταν στη συγκρότηση του Δ.Σ. λίγες μέρες αργότερα το εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. από το ΠΑΜΕ ψήφισε για Πρόεδρο εκλεγμένο με τη ΔΑΚΕ ακυρώνοντας στην πράξη την καταγγελία που είχε συνυπογράψει με όλες τις συμμετέχουσες παρατάξεις, παραδίδοντάς τους την πολυπόθητη πλειοψηφία έναντι της παράταξής μας (ΔΑΚΕ 3 ψήφους + 1 ΠΑΜΕ, ενώ το ΕΑΨ 3 ψήφους).

 

Η θητεία του Δ.Σ. σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου μας είναι διετής από το 2013 όταν και προχωρήσαμε σε καταστατικές αλλαγές. Προβλέπεται συγκεκριμένα εκλογική διαδικασία το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ανά δύο έτη. Θέσαμε επιτακτικά το ζήτημα διεξαγωγής των εκλογών και εξ αυτού μπήκε ως θέμα συζήτησης στο χρόνο που έπρεπε, στις αρχές Οκτωβρίου. Εμείς δεν φοβηθήκαμε τη δημόσια κριτική και ταχθήκαμε υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών του τοπικού μας συλλόγου πριν τις εκλογές υπηρεσιακών συμβουλίων, αναντίστοιχα με ότι συνέβη τον Νοέμβριο του 2014, καθώς θεωρούσαμε πως η κριτική των συναδέλφων προς τους αιρετούς, φέτος θα συμπεριελάμβανε και τον εκλεγμένο με το δικό μας ψηφοδέλτιο, είναι τουλάχιστον θεμιτή.

 

Διαπιστώσαμε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. την ομοφωνία των παρατάξεων να παραταθεί η θητεία μας μέχρι τον Ιούνιο του 2017 (!!!), υπό το σκεπτικό πως έχοντας μια ημέρα για εκλογοαπολογιστική συνέλευση (εγκύκλιος υπουργίας Λοβέρδου) πρέπει να βρούμε τη βέλτιστη λύση και αυτή φάνταζε η διεξαγωγή διπλών εκλογών τον Ιούνιο, για το τοπικό Δ.Σ. αλλά και για τους αντιπροσώπους της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ. Επιθυμώντας τα εκλεγμένα μέλη του Ε.Α.Ψ. να μην δυναμιτίσουμε το κλίμα του συλλόγου προτείναμε, για να είναι νόμιμος ο σύλλογος,  να διερευνηθεί από τη νομική σύμβουλο της ΔΟΕ η βέλτιστη λύση. Η απάντηση της ΔΟΕ, ουσιαστικά και όχι της νομικής συμβούλου, με καθυστέρηση πέραν του ενός μήνα, αυτονόητα απαντά πως οι επιλογές είναι εκλογές ή διοίκηση πρωτοδικείου. Διαπιστώνουμε εδώ και ένα μήνα, μετά από αλλεπάλληλες ακυρώσεις συνεδριάσεων του Δ.Σ. από μέλη άλλων παρατάξεων πως ως θέμα συνεχίζεται και αναγράφεται ‘’παράταση θητείας Δ.Σ.’’ στις προσκλήσεις για συνεδρίαση δηλώνοντας μια δήθεν συμφωνημένη απόφαση, έχοντας μάλιστα λάβει προφορικά, όπως πληροφορούμαστε, και τη σχετική συναίνεση παρατάξεων και ‘’μεμονωμένου υποψηφίου’’!

 

Δηλώνουμε και καταθέτουμε σήμερα στη συνεδρίαση του Δ.Σ., εφόσον μετά από δύο ακυρώσεις γίνει επιτέλους, πως για εμάς μόνη λύση είναι η τήρηση του καταστατικού. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην κουρελοποίησή του θέτοντας σε αμφισβήτηση τη νομιμότητα των αποφάσεων του Δ.Σ., την ισχύ της υπογραφής και των αποφάσεών μας, παραποιώντας την εντολή των συναδέλφων. Δεν συναινούμε στην ανεύθυνη και προβληματική διαδικασία παράδοσης της εντολής σας στο πρωτοδικείο για να ορίσει διοικούσα επιτροπή που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών. Απορούμε με την ανευθυνότητα όσων συναδέλφων προτείνουν το πρωτοδικείο ως λύση παράτασης της θητείας του σημερινού Δ.Σ., αλλά και με την άγνοιά τους για τα χρονικά όρια που θα οριστούν από το πρωτοδικείο και φυσικά δεν φτάνουν ως τον Ιούνιο του 2017 για διεξαγωγή διπλών εκλογών. Εγείρουμε ενστάσεις στη χειραγώγηση του καταστατικού έναντι πρότασης παράταξης για ανάδειξη Δ.Σ. τον Ιούνιο του 2017 με θητεία 16 μηνών για να γίνουν εκλογές εκ νέου τον Οκτώβριο του 2018.

 

Συνάδελφοι, τη χρονιά 2014-2015 αντιμετωπίσαμε το ίδιο ζήτημα. Είχαμε κάνει χρήση της άδειας για εκλογοαπολογιστική συνέλευση τον Νοέμβριο του 2014, οπότε και αναδείχθηκε το σημερινό Δ.Σ., και κατόπιν με απόφαση του Υπουργείου, μετά από πιέσεις της Ομοσπονδίας, λάβαμε άδεια και τον Ιούνιο για να διεξάγουμε εκλογές αντιπροσώπων για τη Γ.Σ. της ΔΟΕ. Αλλά ακόμα και αν δεν λάβουμε άδεια, είμαστε ιδιαζόντως χειραφετημένοι ώστε να διεξάγουμε εκλογές αντιπροσώπων με αντιπροσωπευτικότητα τον Ιούνιο του 2017 αναλογιζόμενοι όλοι τη σημασία της εντολής μας και της συμμετοχής μας.

 

Καλούμε τους συναδέλφους του Δ.Σ. να επιστρέψουμε στη νομιμότητα του καταστατικού, αποφασίζοντας σήμερα στη συνεδρίαση ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για τον τοπικό μας σύλλογο, ως μόνη λύση συνδικαλιστικής υπευθυνότητας και σοβαρότητας. Λυπούμαστε που η διάθεση συναίνεσής μας αναγνώσθηκε από το σύνολο των εκλεγμένων παρατάξεων αλλά και των μη εκλεγμένων παρατάξεων και ‘’μεμονωμένων υποψηφίων’’ ως υποχώρηση από τις αρχές μας και την καταστατική μας προσήλωση.

 

 

 

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ