ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ-Συγκρότηση Δ.Σ. με γνώμονα την παραταξιακή υποταγή και το συμφέρον τους. – Έπεσαν οι μάσκες της υποκρισίας.

Συγκρότηση Δ.Σ. με γνώμονα την παραταξιακή υποταγή και το συμφέρον τους. – Έπεσαν οι μάσκες της υποκρισίας.

 

Το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο ήταν η μοναδική κίνηση που δημόσια σας ενημέρωσε για τη βούλησή της να συμμετέχει ενεργά στη συγκρότηση του Δ.Σ. ‘’αναλογικά προς την εκπροσώπησή μας’’. Σας κοινοποιήσαμε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ορισμένα μέλη: ‘’δεν μπορούμε να ψηφίσουμε για Πρόεδρο το συνάδελφο που έλαβε 3.400€ ως χιλιομετρική αποζημίωση καθώς η πρακτική του καταψηφίστηκε με την καταψήφιση του οικονομικού απολογισμού στη Γ.Σ. Αδυνατούμε, επίσης, να ψηφίσουμε τους δύο αιρετούς που συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ., καθώς είμαστε αντίθετοι στη συγκέντρωση εξουσιών σε πρόσωπα, αλλά και στη συμβατότητα του ρόλου του αιρετού και του μέλους του Δ.Σ.’’ (Ανακοίνωση Ε.Α.Ψ. Δευτέρα  6/3/2017)

Δυστυχώς για άλλη μια φορά όμως τα μέλη των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ επέλεξαν με γνώμονα την παραταξιακή λογική/υποταγή στην απόφαση επιβίωσής τους να συνεργάζονται παντού. Υπενθυμίζουμε πως στο νέο Δ.Σ. οι έδρες έχουν ως εξής: ΔΑΚΕ 3, ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ 3, Ε.Α.Ψ. 2 και ΠΑΜΕ 1. Το 2013 όταν οι έδρες στο 7μελές τότε Δ.Σ. της Κεντρικής-Νότιας Χαλκιδικής ήταν: Ε.Α.Ψ. 2, ΔΑΚΕ 2, ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ 2 και ΠΑΜΕ 1, οι τρεις πρώτες παρατάξεις παρά τη διαφορά ψήφων στην κάλπη αλλά την ισοδυναμία εδρών, διεκδίκησαν τη θέση του Προέδρου. Τότε η ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ αρνήθηκε την πρότασή μας για κυλιόμενη ανάληψη του Προεδρείου ανά 4 μήνες. Το 2014, όταν οι έδρες στο 9μελές Δ.Σ. του ενιαίου πλέον Συλλόγου Χαλκιδικής ήταν: ΔΑΚΕ 3, Ε.Α.Ψ. 3, ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ 2 και ΠΑΜΕ 1, η ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ διεκδίκησε τη θέση του Προέδρου, ως τρόπο απεμπλοκής της από τη δυνατότητά της να ψηφίσει μέλος του Ε.Α.Ψ. για Πρόεδρο, ιδιαίτερα μετά από όσα τραγελαφικά είχαν συμβεί στην εκλογική διαδικασία και παρά την πρότασή μας και πάλι για κυλιόμενη ανάληψη θέσης Προέδρου.

Σήμερα, το 2017 η ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ δεν διεκδίκησε θέση Προέδρου έχοντας δεδομένη την ανακοίνωσή μας για υπερψήφιση εκ μέρους μας οποιουδήποτε πρότεινε εκτός του ‘’αιρετού’’. Είχε ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕ 5 ΘΕΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 54%. Αναγνώρισε η ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ δήθεν ξεκάθαρη πρωτιά της ΔΑΚΕ… Στο πλαίσιο συμφωνίας τους πρέπει Πρόεδρος να βγαίνει από τη ΔΑΚΕ! Έτσι στην τρίτη ψηφοφορία Πρόεδρος βγήκε από τη ΔΑΚΕ με 3 θετικές ψήφους και 6 λευκές ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ!!! Στην πρώτη ψηφοφορία ο υποψήφιος της ΔΑΚΕ πήρε 4 θετικές (η μια επιπρόσθετη από ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ) που κατόπιν στις επόμενες 2 ψηφοφορίες χάθηκε υποταγμένη στην παραταξιακή λογική.

 

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ φάνηκε στην ψηφοφορία για Αντιπρόεδρο, όταν υποψήφιος ήταν μόνο από τη δεύτερη. Εκεί στις 3 ψήφους της ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ προστέθηκαν και οι 3 της ΔΑΚΕ!!! και ο Αντιπρόεδρος εξελέγη με 6 θετικές (ΔΑΚΕ 3 + ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ 3) και 3 λευκές (Ε.Α.Ψ. 2 + ΠΑΜΕ 1). Προτείναμε για Αντιπρόεδρο το μέλος του ΠΑΜΕ αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του εμπειρία και αξιοπρεπή συνδικαλιστική πορεία ετών. Ο ίδιος ενημέρωσε πως μόνο με απόλυτη συμφωνία των παρατάξεων θα δεχόταν την πρότασή μας και όμως ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ.

 

Για Γ.Γραμματέα πρότεινε η ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ μέλος του Δ.Σ. που εμείς είχαμε δημόσια τοποθετηθεί πως θα υπερψηφίσουμε. Έτσι, με 8 θετικές από ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ και Ε.Α.Ψ. και 1 λευκή ψήφο από το ΠΑΜΕ εξελέγη η Γ.Γραμματέας.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΙΑ, θέση που δεν είχαμε αναλάβει στο παρελθόν και που θεωρούμε πως πολλά θα μπορούσαμε να προσφέρουμε. Την ίδια θέση διεκδίκησε και η ΔΑΚΕ, παρ’ ότι το Ε.Α.Ψ. δεν είχε διεκδικήσει άλλη θέση. Και πράγματι στην 2η ψηφοφορία ΤΑΜΙΑΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ ΜΕ 4 ΘΕΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ 2 ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΑΣ και 3 ΛΕΥΚΑ!!! Όμως στην πρώτη ψηφοφορία προέκυψαν: ΔΑΚΕ 3, Ε.Α.Ψ. 3 ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ 3. Δηλαδή, ένα μέλος της ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ ψήφισε στην πρώτη ψηφοφορία το Ε.Α.Ψ. και στη δεύτερη ψηφοφορία τον υποψήφιο της ΔΑΚΕ επιστρέφοντας στην παραταξιακή λογική.

 

Σας τους παραδίδουμε στην κρίση σας. Είχαν προαποφασίσει σε πλήρη και αγαστή συνεργασία (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ και ΠΑΜΕ) να αναλάβουμε εμείς θέση στο Προεδρείο μεταξύ Αντιπροέδρου και Γ.Γραμματέα. Το επιχείρημα που ακούστηκε: ‘’γιατί είναι θέσεις ευθύνης, γεγονός που τεκμαίρεται και από την πρόβλεψη του νόμου για δυνητική αξιοποίηση 5μερης άδειας μηνιαία’’. Η θέση του Ταμία δεν είναι θέση ευθύνης; Γιατί άραγε δεν μας εμπιστευθήκατε τη θέση αυτή;

 

Συνάδελφοι, τα συμπεράσματα δικά σας. ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ ΘΕΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ. ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΜΑΣ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΑΝ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ Ή Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ!!!

 

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!

 

 

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

f/b: Ενιαίοι Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί Χαλκιδικής

http://anexartitoihalkidikis.blogspot.gr/