ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 22-05-2017

Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 30 Μαΐου συμμετέχουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και στη συνέχεια στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 86η Γενική Συνέλευση του κλάδου.

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΞΕΚΑΘΑΡΑ,  απαιτεί από την κυβέρνηση:
– την άμεση θεσμοθέτηση και εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά σε δομές του δημόσιου νηπιαγωγείου με αποκλειστικό πάροχό της συνάδελφους νηπιαγωγούς, αποφοίτους των παιδαγωγικών τμημάτων προσχολικής εκπαίδευσης
– άμεση ανάκληση όλων των καταστροφικών ρυθμίσεων και Υ.Α. που έχουν αλλάξει δραματικά το δημόσιο νηπιαγωγείο.

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε από την αρχή την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το, υποτιθέμενο, «ενιαίο ολοήμερο» και στήριξε τον απεργιακό – αγωνιστικό σχεδιασμό της Δ.Ο.Ε. όπως ψηφίστηκε από την 85η Γ.Σ. του Κλάδου.
Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της Υπουργικής Απόφασης και απαιτούμε το ολοήμερο σχολείο που έχει οραματιστεί και προτείνει στην κοινωνία ο κλάδος των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, με ολόπλευρη μόρφωση για τους μαθητές με όλα τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που θα το καθιστούν σχολείο ικανό να ανταποκριθεί στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών.

 

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ –  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΠΕ

 

 

About ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΕΝΤΡ. ΝΟΤ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ