Αμπελίδης Αναστάσιος  Αιρετός ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής  –  Μάρτιος 2018        

Αμπελίδης Αναστάσιος                                  Μάρτιος 2018

 Αιρετός ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής                           Προς όλους 

 email:ampelidis@sch.gr                           Τους συναδέλφους

                                              Εκπαιδευτικούς και το ΔΣ του Συλλόγου

 τηλ. 6974107113                                     Χαλκιδικής  «Αριστοτέλης»

 

 

Συνάδελφοι – ισσες

 

Το ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής συνεδρίασε σήμερα 29 Μαρτίου 2018 και αποφάσισε την κοινοποίηση των αναμορφωμένων πινάκων   μορίων των εκπαιδευτικών για βελτίωση – τοποθέτηση θέσης και τη δυνατότητα ένστασης έως τις 16 Απριλίου 2018. Οι ενστάσεις θα εξεταστούν στις 17/4/2018 και παράλληλα θα οριστεί το χρονοδιάγραμμα των παραπέρα ενεργειών( υπεραριθμίες, τοποθετήσεις-βελτιώσεις θέσεις, προθεσμίες κλπ).

Αναφορικά με την ολοκλήρωση των μεταθέσεων προκύπτουν αβίαστα κάποια συμπεράσματα.

Είναι θετικό ότι και φέτος η διαδικασία των μεταθέσεων ολοκληρώθηκε έγκαιρα και μέσα στα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί.

Δυστυχώς, όμως, για άλλη μια φορά και στις μεταθέσεις η κυβερνητική πολιτική αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο!

Για άλλη μια χρονιά η πολιτική αυτή οδήγησε σ’ ένα άλλο αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων πενήντα ετών αφού το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων μετάθεσης έφτασε μόλις στο 11,99%! Από τις 4.596 αιτήσεις για μετάθεση ικανοποιήθηκαν μόνο οι 551!

Αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά ότι μετά την κατάργηση του Σχολείου ΕΑΕΠ και τη διάλυση του ολοήμερου Σχολείου οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών περιορίστηκαν κατά χιλιάδες.

Όλοι έχουν κατανοήσει πια ότι η πολιτική αυτή οδηγεί τους εκπαιδευτικούς να μένουν μέχρι τα 67τους χρόνια για να πάρουν μια πενιχρή σύνταξη και πως χωρίς την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών δεν μπορεί να προχωρήσει η Δημόσια Εκπαίδευση.

Οι λιγοστές μεταθέσεις αποκαλύπτουν επίσης ότι ούτε η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων και οι όποιες αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις υπηρεσιακές μεταβολές, δεν αρκούν για να αλλάξουν το τοπίο στην εκπαίδευση.

Η  κυβερνητική πολιτική που αλλοιώνει τον πραγματικό αριθμό των οργανικών θέσεων με τη δημιουργία τεχνητών «πλεονασμάτων» και οι συμπτύξεις που δρομολογούνται οδηγούν στην συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου.

Θα παρακολουθώ καθημερινά τα προβλήματα και τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνω εκ νέου.

 

Αμπελίδης Τάσος

 

 

 

 

 

About ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΕΝΤΡ. ΝΟΤ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ