ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής  καταγγέλει την, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, παράνομη και βίαιη σύλληψη και κράτηση μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Βόρειας Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» , που εκπροσωπώντας το σύλλογο συμμετείχε στη διαμαρτυρία ενάντια στην επένδυση χρυσού που επιχειρείται στην περιοχή της Β. Χαλκιδικής.

Η εκπαιδευτικός στα πλαίσια του συλλόγου της, όπως αρμόζει σ’ αυτούς που άξια φέρουν τον τίτλο,  ύψωσε τη φωνή της στο πλάι της τοπικής κοινωνίας για να σταματήσει η καταστροφή του περιβάλλοντος χωρίς να έχει καμιά ανάμειξη στα επεισόδια που έγιναν.

Δέχθηκε όμως τυφλή και άδικη βία στα πλαίσια της ισοπεδωτικής καταστολής που επέλεξαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Θέλουμε με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό να απευθύνουμε

  • μήνυμα συμπαράστασης  στη συνάδελφο και το σύλλογό της
  • μήνυμα αποτροπιασμού προς την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής για τις επιλογές της.
  • Μήνυμα προειδοποίησης σε όσους πιστεύουν πως με την ένταση της καταστολής και της τυφλής βίας θα έπιβάλλουν το φόβο για να χαλιναγωγήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε πολιτικό συνδικαλιστικό επίπεδο. Απατώνται οικτρά. Ο λαός και οι εργαζόμενοι κρατούν στιβαρά τις τύχες τους στα χέρια τους

Απαιτούμε δικαιοσύνη,  να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες που αποδόθηκαν εις βάρος της συναδέλφου για πράξεις που δεν έκανε.

About Sechal Αριστοτέλης