ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ‘’ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ’

 ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ‘’ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ’’ ΚΑΙ ΤΗΝ ‘’ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ’’

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 στο σημερινό Δ.Σ. του Συλλόγου (14 Ιανουαρίου 2014) ομόφωνα αποφασίσθηκε η επικαιροποίηση της θέσης του συνδικάτου να αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια ‘’επιμόρφωσης’’ των Δ/ντών και Προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων στην ‘’αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου’’ ή στην ‘’αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων’’.

 Καλούμε τους συναδέλφους ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ και ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ σε εγρήγορση και επίδειξη της ρητής και αδιαπράγματευτης θέσης του συλλόγου να αντιταχθεί, στην πράξη, σε κάθε έμμεση ή άμεση προσπάθεια ‘’εξοικείωσής’’ τους σε επιμορφωτικές διαδικασίες ‘’αξιολόγησης’’ και ‘’αυτοαξιολόγησης’’ από οποιονδήποτε και αν αποπειρώνται. Η αποχώρηση από τη διαδικασία και ακολούθως η καταγγελία κάθε αντίστοιχης προσπάθειας στα συνδικαλιστικά όργανα αποτελεί μονόδρομη συνειδητή επιλογή αντίστασης.

 Στο ίδιο πλαίσιο, καλούμε τους συναδέλφους, ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, να συστρατευθούν, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Ένωσής τους, όπως αυτές επικαιροποιήθηκαν και δημοσιεύθηκαν στις 4/1/2014 (Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων με θέμα το Π.Δ.152/2013), ενάντια σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής του σύγχρονου ‘’επιθεωρητισμού’’, κάνοντας ‘’το καθήκον τους όπως το επιβάλλουν οι νόμοι και η συνείδησή τους, υπερασπιζόμενοι την παιδαγωγική και επιστημονική διάσταση του έργου τους’’. Τέλος, προσκαλούμε τους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε. του Νομού Χαλκιδικής σε συνάντηση, εντός Ιανουαρίου, στα γραφεία του Συλλόγου μας, προκειμένου να καταθέσουμε αμφότεροι τις θέσεις μας, εντοπίζοντας κοινές συνισταμένες μιας παράλληλης συμπόρευσης επί του κοινού διακυβεύματος, μιας υψηλής στάθμης και στόχευσης δημόσιας δωρεάν παιδείας.