5ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 18 Φεβ. 2014 στο 2ο Δημ. Σχ. Ν. Μουδανιών συνάντηση του ΔΣ με του σχολικούς συμβούλους της 1ης και 2ης εκπαιδευτικής περιφέρειας καθώς και της σχολικής συμβούλου προσχολικής αγωγής του νομού μας στα πλαίσια των δράσεων του ΔΣ του συλλόγου για την αυτοαξιολόγηση .

Η συνάντηση αυτή ήρθε ως συνέχεια της ενημέρωση που είχε το ΔΣ, σχετικά με το θέμα, στο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 12/2/2014 στο 2ο Δημ. Σχ. Πολυγύρου

Από τη δική μας τη μεριά αναλύσαμε τις θέσεις μας και τις μέχρι τώρα δράσεις του συλλόγου για την αξιολόγηση και εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας σ’ αυτό που επιχειρείται  τελικά από το Υπουργείο Παιδείας (Αξιολόγηση-Στασιμότητα-Διαθεσιμότητα –Απολύσεις).

 Οι σχολικοί  σύμβουλοι από την πλευρά τους μας τόνισαν ότι συντάσσονται με την κριτική που έχει ασκήσει η ΠΕΣΣ σχετικά με το θέμα ότι δηλαδή είναι αντίθετοι στην αξιολόγηση που συνδέεται με ποσοστώσεις στη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των εκπ/κών όπως και στην απόλυσή τους. Επίσης μας είπαν ότι δεν θα ασκήσουν καμία πίεση σε εκπαιδευτικούς για την δημιουργία ομάδων εργασίας.

 Σχετικά με το θέμα εφαρμογής της αξιολόγησης  θεωρούν άκαιρο να μπουν στη συζήτηση καθώς δεν έχουν ακόμη επιμορφωθεί όπως προβλέπεται από το ΠΔ 152/2013 άρθρο 2.