7ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Το ΔΣ του συλλόγου σας ενημερώνει για τα παρακάτω θέματα:

1.  ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

H κυβέρνηση, σχεδιάζοντας να εδραιώσει φέτος την αξιολόγηση – χειραγώγηση – υποταγή των εκπ/κών, μέσω της  αυτοαξιολόγησης, είδε τα σχέδια της να ναυαγούν κάτω από τη σθεναρή αντίσταση της μαχόμενης εκπαίδευσης. Η μαζικότητα των αρνήσεων συγκρότησης ομάδων εργασίας από χιλιάδες συλλόγους διδασκόντων σε ολόκληρη τη χώρα, ο εξευτελισμός και η γελοιοποίηση του Υπουργείου και των προθύμων στελεχών του στα σεμινάρια της ντροπής από τους χιλιάδες μαχόμενους εκπ/κούς, το οδηγούν να παίξει το τελευταίο του χαρτί, τον αυταρχισμό και το δεσποτισμό!

Δύο εγκύκλιοι, κύματα εκφοβισμού και αμέτρητη προπαγάνδα φαίνεται πως δεν έφτασαν για να κάμψουν την αντίστασή μας, να υποκλέψουν τη συναίνεσή μας. Μετά το σαρωτικό κύμα υπογραφών της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών ( 59.000 πανελλαδικά), την ακύρωση όλων των σεμιναρίων και των διαδικασιών της αυτοαξιολόγησης, ο ένας μετά τον άλλον οι σύλλογοι διδασκόντων αρνούνται να συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας, απονομιμοποιώντας πλήρως τα κυβερνητικά σχέδια. 

  Συνεχίζουμε τον αγώνα μας απαντώντας με ενότητα και αποφασιστικότητα σε κάθε σχολική μονάδα. Συσπειρωμένοι στο σύλλογό μας και στο εκπαιδευτικό κίνημα, χαράζουμε συλλογικά βήματα αντίστασης, που τα υπηρετούμε μαζικά και κλιμακώνουμε την πάλη μας μέχρι τη νίκη!  Συντονισμένα και συλλογικά να απαντήσουμε στη νέα «επιστράτευση» των εκπαιδευτικών, απαιτώντας να πάρει πίσω το υπουργείο τις παράνομες εντολές και τα νέα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής  καλεί  τα μέλη του να συμμετέχουν σε Έκτακτη  Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 31 Μάρτη στις 15:00 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών.

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ

2.  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Καλούμε όλους τους συλλόγους διδασκόντων να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την καταγραφή των πρακτικών ενάντια στην αυτοαξιολόγηση, με τα οποία δηλώνουν ότι δεν συγκροτούν εθελοντικά  ομάδες εργασίας, γιατί αυτό αποτελεί δικαίωμα  που  το έχουμε ακόμα και τώρα και έχει μεγάλη σημασία να το ασκήσουμε, ώστε να αποτυπωθεί η απουσία συναίνεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Κανείς σύλλογος διδασκόντων να μη συγκροτήσει, με νέα απόφασή του, ομάδες εργασίας, ιδιαίτερα τώρα που ο Υπουργός αποφάσισε να καταργήσει τα συλλογικά όργανα και να αναθέσει στους διευθυντές τον ορισμό τους. Σε αυτή την άθλια επιλογή κανείς σύλλογος διδασκόντων δεν πρέπει να προσφέρει νομιμοποίηση. Οι συλλογικές αποφάσεις σε κάθε σχολείο που λένε όχι στις ομάδες εργασίας αποτελούν μια δικαιωμένη και καταγεγραμμένη επιλογή που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης. 

Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να μη σπεύσουν να υλοποιήσουν την εγκύκλιο και να προχωρήσουν σε αναθέσεις, μέχρι να καθοριστεί τις επόμενες μέρες μια συντεταγμένη συλλογική πορεία, ενιαία και μαζική.

Σε κάθε σχολείο, σε κάθε Σύλλογο, παντού !  Η μάχη που δίνουμε αφορά τις ζωές μας και την εργασία μας, αφορά το δημόσιο σχολείο και το μέλλον του