5ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 05/02/2015 και σας ενημερώνει για τα παρακάτω θέματα:

1) Ανακοινώσεις – Αλληλογραφία
Διαβάστηκε η επιστολή που μας κοινοποιήθηκε από το Δήμο Ν. Προποντίδας που αφορούσε απάντηση του Δημάρχου σε επιστολή της Διευθύντριας και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημ. Σχ. Ν. Καλλικράτειας σχετικά με τα στεγαστικά προβλήματα του σχολείου . Το ΔΣ έκρινε ομόφωνα ως απαράδεκτη την επιστολή του Δημάρχου που προσβάλλει με απαξιωτικές εκφράσεις την διευθύντρια του σχολείου η οποία έκανε αυτά που προβλέπονται από τη νομοθεσία και τίποτα παραπάνω. Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να στείλει απάντηση στον κ. Δήμαρχο η οποία και θα σας κοινοποιηθεί.

2) Εξομοίωση
Το ΔΣ αποφάσισε να στείλει επιστολή στον Υπουργό Παιδείας και στη Διευθ/νση Σπουδών του Υπουργείου όπου θα ζητήσει να μας απαντήσουν άμεσα για πιο λόγο δεν ξεκινάει η εξομοίωση στην Κ. Μακεδονία από το ΑΠΘ παρόλο τις πολλές αιτήσεις των συναδέλφων μας (περίπου 1500). Επίσης αποφασίσαμε να προτείνουμε σύσκεψη των Συλλόγων Εκπ/κων της Κ. Μακεδονίας για κοινή αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος.

3) Εξετάσεις πιστοποίησης ΤΠΕ (Α΄ Επιπέδου)
Το Δ.Σ. αφού συνεννοήθηκε με του συναδέλφους Μισαηλίδη Βασίλειο, Μαμόγλου Απόστολο και Κίκα Ιωάννη οι οποίοι θα προσφέρουν τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς καλεί όσους συναδέλφους που θα εξεταστούν στην πιστοποίηση Α΄ Επιπέδου αν επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το Σάββατο 7/2/2015 και ώρα 15:00 στο email του συλλόγου (sechalpe@gmail.com). Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν άμεσα και το πρόγραμμα θα σας ανακοινωθεί με νέο ενημερωτικό. Τα μαθήματα θα γίνουν σε Ν. Μουδανιά ,Ν. Καλλικράτεια και Μ. Παναγία. Το ΔΣ ευχαριστεί τους εθελοντές επιμορφωτές.

4) Αμοιβές στελεχών εκπαίδευσης για την αξιολόγηση
Το ΔΣ έκρινε ως απαράδεκτη την υπογραφή της σχετικής εγκυκλίου για τις αμοιβές των στελεχών εκπ/σης για την αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση του πρώην υπουργού κ. Λοβέρδου που φέρει ημερομηνία 26/01/2015 ( δηλ. την επομένη των εκλογών) . Ζητούμε την ακύρωση της εγκυκλίου και τα χρήματα να διατεθούν σε άλλες κοινωνικές δομές ή για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.