Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Χαλκιδικής-ΑΠΕΧΩ (από τις εκλογές για τα ΠΥΣΔ(Π)Ε –ΚΥΣΔ(Π)Ε) ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ… ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στην υπεράσπιση της ζωής μου !

ΑΠΕΧΩ (από τις εκλογές για τα ΠΥΣΔ(Π)Ε –ΚΥΣΔ(Π)Ε)  ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ… ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ    στην υπεράσπιση της ζωής μου !

ΑΠΕΧΩ από τις εκλογές για τα ΠΥΣΔ(Π)Ε-ΚΥΣΔ(Π)Ε

  • Γιατί η συμμετοχή σε αυτά τα όργανα δημιουργεί αυταπάτες ότι τάχα οι εκπαιδευτικοί δια αντιπροσώπων μπορούν να συνδιοικήσουν με την κυβέρνηση.
  • Γιατί τα λεγόμενα, ψευδώς, «συνδιοικητικά όργανα» έχουν φτιαχτεί (όχι μόνο στην εκπαίδευση και όχι μόνο στη χώρα μας) για να μπλοκάρουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις, να δίνουν μεγαλύτερη βάση στήριξης στις αντιλαϊκές εξουσίες.
  • Γιατί ο «θεσμός του αιρετού» που την υπηρετούν τόσο οι δυνάμεις του συστήματος και σχεδόν όλες -δυστυχώς- οι δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά, έχει κατασκευαστεί για να υποκαθιστά τη συλλογική πάλη, τον συνδικαλισμό, την πραγματική συμμετοχή στα όργανα του κλάδου.
  • Γιατί καθιστά όμηρο κάθε συνάδελφο σε μία πελατειακή σχέση, γιατί αναθέτει σε τρίτους την υπεράσπιση συναδέλφων, εξατομικεύει τη σχέση με τη διοίκηση και την εξουσία, διασπά, υπονομεύει και διαλύει συνειδήσεις, θολώνει τα νερά για το τι είναι συνδικαλισμός και τι όχι.
  • Γιατί τέλος καμία επίθεση από τα διαδοχικά κύματα που δεχόμαστε ακόμα και το τελευταίο διάστημα δεν σταμάτησε ή μπλοκαρίστηκε από την αυξημένη συμμετοχή σε αυτά τα συνδιοικητικά όργανα, δυνάμεων που θέλουν να αναφέρονται στην αριστερά. Το αντίθετο…

Στην τελική δεν «τσιμπάω» με την εξαγορά μίας ακόμα μέρας αργίας μόνο για να… ψηφίσω (την ίδια στιγμή που σκυλιάζουν για τις «χαμένες ώρες» της απεργίας, της άδειας, της Γενικής Συνέλευσης).

Ούτε χάφτω το παραμύθι μιας πιο… συμπονετικής διοίκησης (σαν τη σημερινή κυβέρνηση τάχα μου) που δείχνει… κατανόηση την ίδια στιγμή που μου διαλύει τη ζωή (κατάργηση ολοημέρων, ειδικοτήτων, τεχνητά πλεονάζοντες και «μεταφερόμενοι» συνάδελφοι όμηροι των τοποθετήσεων, απολύσεις αναπληρωτών, συνολικό κλίμα ανασφάλειας).

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ:

  • Σε δημοκρατική συζήτηση και κάθε διεργασία που μπορεί να φωτίσει και να αποκαλύψει τις αιτίες της σημερινής θλιβερής κατάστασης του συνδικαλιστικού κινήματος!
  • Σε πρωτοβουλίες δράσης για τη συγκρότηση αντιστάσεων ενάντια στην ένταση και τη γενίκευση της επίθεσης που θα ακολουθήσει (μεγαλύτερη μείωση μισθών, «αξιολόγηση», μεγαλύτεροι και πιο έντονοι ταξικοί φραγμοί για τους μαθητές)!
  • Στη συγκρότηση ενός μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης μέσα και έξω από τα σχολεία μαζί με το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία για την ανακοπή της βάρβαρης επίθεσης που διεξάγεται στη ζωή μας μέσα και έξω από το σχολείο!

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Χαλκιδικής