Τσενεσίζης Ανδρέας, αναπληρώτριας Τσάκωνα Μαρίας

Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Email: [email protected]
(εκλεγμένου με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

Παραίτηση αιρετού

Αγαπητοί συνάδελφοι,
συμπληρώθηκε ένας χρόνος παρουσίας μου στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, εκλεγμένος με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο. Τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, υπέβαλα την παραίτησή μου, παραδίδοντας στον συνάδελφο Γιώργο Καγκέλη τη σκυτάλη της εκπροσώπησης. Εξαρχής θέσαμε ως κεντρικό διακύβευμα της υποψηφιότητάς μας την ανάγκη αλλαγής μιας σειράς πραγμάτων στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταξύ άλλων, όμως, και της σχεδόν παγιωμένης τακτικής προσωποπαγούς εκπροσώπησης των συναδέλφων.
Διανύσαμε μια δύσκολη χρονιά εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας που έχουν επιβληθεί από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν μεταπολιτευτικά στη χώρα μας. Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας για την αδυναμία των κυβερνώντων να αντισταθούν στην κρίση με όρους πολιτικούς έναντι της οικονομικής ασφυξίας. Δυστυχώς η πολιτική του αργού θανάτου, της καταστροφής των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων και των ευπαθών ομάδων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Στο επίπεδο της επαγγελματικής μας υπόστασης κυριάρχησε η λογική ‘’μοιρασιάς της φτώχιας μας’’ με λιγοστές διαθέσεις απαραίτητου προσωπικού και μηδενικές προσλήψεις μόνιμων συναδέλφων.
Στη δίνη των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση προσπάθησα να διαφυλάξω με κάθε τρόπο την αξιοπρέπεια και την ισονομία του υπηρεσιακού συμβουλίου έναντι των συναδέλφων. Αυτό ήταν το κεντρικό μας πρόταγμα, αυτό υπηρέτησα στη θητεία μου κοιτώντας σας στα μάτια. Μαζί καταφέραμε να επαναπροσδιορίσουμε τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ με συνεχείς ενημερώσεις, με τήρηση όλων των κανονιστικών πλαισίων, με πλήρη και εκτεταμένη ενημέρωση που υπερβαίνει πελατειακές σχέσεις και μετατρέπει τους εκπροσώπους / συνδικαλιστές σε φορείς προσωποποιημένης ενημέρωσης των sms και του facebook. Κάτι που πιστεύουμε εξάλλου ότι ανήκει εξ’ ολοκλήρου στα όρια μιας οργανωμένης και με σωστή λειτουργία υπηρεσίας, εξαλείφοντας την ανάγκη για οποιαδήποτε διαφορετικού είδους σχέση. Υποστήριξα σθεναρά την προστασία των οργανικών θέσεων και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των συναδέλφων στις περιπτώσεις των υποχρεωτικών μετακινήσεων που δυστυχώς ακόμα και σήμερα υφίστανται. Λάθη σίγουρα έγιναν, δεν διεκδικώ, τουλάχιστον εγώ, το αλάθητο. Διεκδικώ όμως το δικαίωμα της επανόρθωσης όπου έγινε λάθος και μου το επισημάνατε. Μαζί κάναμε τη διαφορά. Μαζί αλλάξαμε τη ρότα καθιερώνοντας νέες πρακτικές βασισμένες σε δημοκρατικές βάσεις που προφυλάσσουν τον κλάδο από προσωπικές πολιτικές και επιλογές. Ισονομία και ισότητα μεταξύ όλων μας. Αυτό πιστεύαμε διεκδικώντας την εμπιστοσύνη σας, σε αυτή την πορεία κινηθήκαμε απαρέγκλιτα.
Παραδίδω τη θέση στον Γ. Καγκέλη, βέβαιος για την περαιτέρω εμπέδωση του πνεύματος δημοκρατίας, ισονομίας και ισότητας. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Θα υποστηρίξω με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, τους αιρετούς εκπροσώπους μας να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο που τους εμπιστευθήκαμε, ευχόμενος να συνειδητοποιήσουμε ΟΛΟΙ πως τα προβλήματα είναι κοινά και απαιτούν συσπείρωση με βάση τις κοινές μας αγωνίες.


Ενημερωτικό Σημείωμα – Ιανουάριος 2016

Αγαπητοί συνάδελφοι,
σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2015 το υπηρεσιακό συμβούλιο προχώρησε στην πρώτη του συνεδρίαση για το 2016 και συζήτησε τα παρακάτω θέματα:
1ο. Τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης
Τρεις (3) συνάδελφοι κλάδου ΠΕ70 τοποθετήθηκαν στο :
• Δ. Σχ. Στρατωνίου,
• Δ. Σχ. Ταξιάρχη- Δ. Σχ. Αφύτου &
• Δ. Σχ. Κρήνης
Μία (1) συνάδελφος κλάδου ΠΕ 60 τοποθετήθηκε στο 2ο Νηπιαγωγείο Νικήτης (Ομόφωνα)

2ο. Τοποθέτηση εκπαιδευτικού που επέστρεψε από άδεια
Με την επιστροφή από άδεια συναδέλφισσας, στην οργανική της στο 1ο Δ. Σχ. Πολυγύρου, η αναπληρώτρια συνάδελφος που την αντικαθιστούσε ανέλαβε παράλληλη στήριξη στο ίδιο σχολείο και συμπλήρωση ωραρίου στο Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου, όπου προέκυψε κενό από βραχυχρόνια άδεια εκπαιδευτικού. Με την επιστροφή του συναδέλφου, θα συμπληρώνει ωράριο σε λειτουργικό κενό του Τ. Ε. στο Δ. Σχ. Ολύνθου. (Ομόφωνα)
Συνάδελφοι με τη νέα χρονιά προέκυψαν τρία κενά ΠΕ70 σε πρωινό κύκλο από μακροχρόνιες άδειες, ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν τα κενά από τα ολοήμερα που δεν έχουν λειτουργήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς και βέβαια τα κενά στα ολοήμερα των ΕΑΕΠ που λειτουργούν χωρίς υπεύθυνο εκπαιδευτικό ΠΕ70, πράγμα που αναδεικνύει την απαξίωση της πολιτείας στο θεσμό του Ολοήμερου Σχολείου.
Συνεχίζουν να υφίστανται βέβαια και τα κενά σε εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ06 & ΠΕ11
Συνάδελφοι έχει έρθει σχετική εγκύκλιος στους εμπλεκόμενους φορείς για να γίνουν προτάσεις για υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις, ιδρύσεις ή προαγωγές των σχολικών μας μονάδων για το επόμενο σχολικό έτος και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τυχόν εκπλήξεις. Την ίδια στιγμή στήνεται ένα περίεργο παιχνίδι από το Υπουργείο με στόχο κυρίως τα Νηπιαγωγεία, γεγονός που προκύπτει και από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου όπου έμμεσα καταδεικνύει τη δυνατότητα συγχώνευσης συστεγαζόμενων Νηπιαγωγείων σε 4/θ ή 6/θ. Επειδή ζούμε προφανώς την εποχή των ‘’πρόθυμων ηλίθιων’’ είναι κρίσιμο να υπενθυμίσουμε την ανάγκη διαφύλαξης και της τελευταίας οργανικής θέσης. Ιδιαίτερα στην Προσχολική Αγωγή, στην οποία οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες ΠΕ60 δεν έχουν αποσαφηνισμένο εργασιακό ωράριο, δεν έχουν υπηρεσιακή ωρίμανση με μείωση ωραρίου, οι Προϊστάμενοι/Προϊστάμενες δεν απαλλάσσονται διδακτικών καθηκόντων και κάποιοι ονειρεύονται πολυδύναμα Νηπιαγωγεία με μειωμένη βέβαια οργανικότητα και Προϊσταμένους – Είλωτες.

Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.


 

2o Ενημερωτικό Σημείωμα – Δεκέμβριος 2015

Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Email: [email protected]
(εκλεγμένου με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής στην τελευταία του συνεδρίαση για το 2015, στις 18 Δεκεμβρίου, συζήτησε τα παρακάτω θέματα:

1ο. Πρόταση ορισμού Υπευθύνων Ολοημέρων (Υποδιευθυντών) 4/θ-9/θ Δημοτικών Σχολείων
Ορίσθηκαν οι συνάδελφοι υπεύθυνοι ολοημέρων- Υποδιευθυντές, σύμφωνα με τις αιτήσεις τους και τα σχετικά πρακτικά του συλλόγου διδασκόντων της κάθε σχολικής μονάδας. (Ομόφωνα)
2ο. Τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε Τ.Υ. (Ζ.Ε.Π. Ι,2).
Από τους δέκα (10) εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν τοποθετήθηκαν οι εννιά (9) σύμφωνα με τις αιτήσεις τους και τη σειρά κατάταξής τους. Ένας παραιτήθηκε και έτσι δεν τοποθετήθηκε εκπαιδευτικός στο Δ. Σχ. Καλάνδρας . Το κενό δόθηκε ξανά. (Ομόφωνα)
3ο. Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου.
Εξετάσθηκε το αίτημα ενός συναδέλφου, αλλά λόγω αναρμοδιότητας του ΠΥΣΠΕ παραπέμφθηκε στην περιφέρεια για περισσότερες διευκρινίσεις. Χορηγήθηκε δικαίωμα άσκησης ιδιωτικού έργου σε δύο συναδέλφους από προηγούμενη συνεδρίαση αφού προσκόμισαν τα επιπλέον στοιχεία που τους ζητήθηκαν. (Ομόφωνα)
4ο. Χορήγηση μειωμένου ωραρίου διδασκαλίας.
Χορηγήθηκε μειωμένο ωράριο εργασίας σε εκπαιδευτικό σύμφωνα με την πρόβλεψη του νόμου. (Ομόφωνα)
5ο. Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.
Αναγνωρίστηκε η συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου ενός συναδέλφου.
Συνάδελφοι,
ήρθαν τα Χριστούγεννα αλλά δεν έχουν καλυφθεί ακόμα όλα τα κενά στο νομό μας!!!!

karta_airetoy1


 

Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Email: [email protected] &
αναπληρώτριας αιρετού Τσάκωνα Μαρίας, Τηλ. 6982483483 Email: [email protected]
(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

Ενημερωτικό Σημείωμα – Δεκέμβριος 2015

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

μετά από ένα και πλέον μήνα το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής συνεδρίασε σήμερα 9 Σεπτεμβρίου 2015 με τη νέα του σύνθεση όπως αυτή διαμορφώθηκε με την υπ’ αριθμ. 24099/01-12-2015 απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας. Καλωσορίζουμε και δημόσια τα νέα μέλη, με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία, ευχόμενοι όλοι μαζί να διαμορφώσουμε τους όρους προάσπισης του δικαίου των εκπαιδευτικών, της ισονομίας μεταξύ μας και του ελέγχου της διοίκησης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1ο. Τοποθέτηση μεταταγμένων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ06
Τρεις (3) νέοι συνάδελφοι που ήρθαν στο νομό τοποθετήθηκαν σύμφωνα με τις αιτήσεις τους και για το συμφέρον της υπηρεσίας. (Ομόφωνα)
2ο. Τοποθέτηση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών.
Οριστικοποιήθηκε η τοποθέτησή αναπληρωτή εκπαιδευτικού από το υπηρεσιακό συμβούλιο. (Ομόφωνα)
3ο. Τοποθέτηση Εκπαιδευτικού ΠΕ06 από ανάκληση απόσπασης
Μετά από ανάκληση της απόσπασης εκπαιδευτικού επέστρεψε στην οργανική της θέση, προκαλώντας μετακίνηση συναδέλφου εκπαιδευτικού που την κάλυπτε, με συναίνεση σε κενό που υπήρχε. (Ομόφωνα)
4ο. Μετακινήσεις μονίμων και αναπληρωτών Εκπαιδευτικών
Μετακινήθηκαν εκπαιδευτικοί για κάλυψη λειτουργικών αναγκών και για το συμφέρον της υπηρεσίας. (Ομόφωνα)
5ο. Εισήγηση για διάθεση Εκπαιδευτικών για διοικητικό έργο στη Διεύθυνση Π.Ε. και στα γραφεία Σχολικών Συμβούλων
Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε. Οποιαδήποτε μετακίνηση πέραν των πέντε σχολικών μονάδων δεν θα γίνει χωρίς τη συναίνεση του εκπαιδευτικού. (Ομόφωνα)
6ο. Χορήγηση άδειας άσκησης εξωδιδακτικού έργου
Κατατέθηκαν πέντε (5) αιτήσεις χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή που άπτονταν της αρμοδιότητας του υπηρεσιακού συμβουλίου. Σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και της προσκομισθείσες βεβαιώσεις των συναδέλφων, ομόφωνα συμφώνησαν τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου. Ζητήθηκαν επιπρόσθετες διευκρινήσεις για μία
7ο. Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.
Αναγνωρίστηκε η συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων τριών (3) συναδέλφων και για άλλους τρείς (3) ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις. (Ομόφωνα)
8ο. Χορήγηση μειωμένου ωραρίου διδασκαλίας.
Χορηγήθηκε μειωμένο ωράριο εργασίας σε εκπαιδευτικό σύμφωνα με τη επιταγές του νόμου. (Ομόφωνα)
9ο. Ορισμός προϊσταμένων μονοθέσιων νηπιαγωγείων.
Ορίσθηκαν οι προϊστάμενοι μονοθέσιων νηπιαγωγείων. (Ομόφωνα)
Ακόμη το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ προχώρησε στον ορισμό Προϊσταμένων 2/θ Νηπιαγωγείων και ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε. Χαλκιδικής σύμφωνα με τις αιτήσεις των συναδέλφων αλλά και με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Όπου δεν υπήρχαν αιτήσεις συναδέλφων ορίστηκε ο αρχαιότερος μόνιμος εκπαιδευτικός. Σε μία περίπτωση ο νόμος όριζε διαφορετική προσέγγιση.
Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.


 

1ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Νοέμβριος  2015

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το Υπηρεσιακό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση πήρε μια πρόγευση της πρόθεσης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για τη ‘’δημιουργία ενός καλού δημόσιου σχολείου’’. Κατά πλειοψηφία, (διαφωνήσαμε οι δύο αιρετοί), ύστερα από αλλεπάλληλες διευκρινιστικές για συμμόρφωση στο γράμμα του νόμου, που εστάλησαν από το Υπουργείο, προχώρησε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο στην αλλαγή τις  λειτουργικότητας σε σχολεία του νομού μας. Δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων παραδομένοι στην αδυναμία τους να καλύψουν όλα τα κενά του ‘’ακριτικού’’ μας νομού, άσκησαν διοικητικό έλεγχο για μείωση της λειτουργικότητας σε ορισμένα σχολεία για να ‘’εξοικονομήσουν’’ δασκάλους. Αυτό έχει ως αντίκτυπο την υποχρεωτική μετακίνηση συναδέλφων, δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων και ταυτόχρονα την πολιτική απόφαση/ευθύνη ακύρωσης του δικαιώματος ‘’ίσων ευκαιριών μάθησης’’ και ‘’ίσων δικαιωμάτων πρόσβασης’’ στο αγαθό της παιδείας σε όλο το μαθητικό δυναμικό της χώρας.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη προχωρήσαμε στο ‘’μοίρασμα της φτώχιας μας’’ για μια ακόμη φορά. Τοποθετήθηκαν οι δεκαπέντε αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κλάδου (ΠΕ70), του τακτικού προϋπολογισμού στα Δημοτικά  Σχολεία της Συκιάς (5), του Μαρμαρά (4),  του 2ου Ιερισσού (2),Πευκοχώρι (3)  Σκιώνη (1).

Τέλος, επιτέλους η τελευταία εναπομείνασα εκπαιδευτικός ΠΕ60 με τοποθέτηση στο 1ο Νηπ. Ν. Μαρμαρά αποδεσμεύθηκε από το Νηπ. Ν.Ρόδων όπου είχε τοποθετηθεί για  τις ‘’ανάγκες της υπηρεσίας’’.

Ωστόσο τα κενά δεν έχουν καλυφθεί ακόμα στον ‘’ακριτικό’’ νομό μας. Τι άλλο μπορεί να σκαρφιστούν οι ‘’υπεύθυνοι’’ της πολιτικής ηγεσίας: Διαβάζοντας βέβαια και τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού παιδείας για τον τρόπο  κάλυψης των κενών και για ‘’μερική ιδιωτικοποίηση’’ της εκπαίδευσης, αναμένουμε τα χειρότερα. Θα μας βρει μπροστά του.

Υ.Γ.   Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.  


 

2ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Οκτώβριος 2015

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
στη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, στις 23η Οκτωβρίου 2015, επιβεβαιώθηκε το αδιέξοδο που έχουμε φτάσει εξαιτίας μιας ανεύθυνης εκπαιδευτικής πολιτικής, διαχρονικά, για μη έγκαιρο προγραμματισμό των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών.

Τέθηκε, για μια ακόμη μια φορά επιτακτικά, από τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ, η πρόταση για άμεση αποδέσμευση όλων των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, (απόφαση ΠΥΣΠΕ 11/09/15). Προς ενίσχυση της αναγκαιότητας αυτής βρίσκεται και η επιστολή του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Εφόσον, αυτό δεν μπορούσε να γίνει για το σύνολο των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους σε μια εξαντλητική οικονομική και ψυχολογική πίεση, αντίστοιχα δεν ήταν δυνατή και η διαδικασία τοποθέτησης των αναπληρωτών συναδέλφων κλάδου ΠΕ 70 β΄ φάσης, αλλά και η εξέταση των αιτήσεων για βελτίωση θέσης των αναπληρωτών συναδέλφων α΄ φάσης, που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε ορισμένα υπάρχοντα κενά.

Οπωσδήποτε η εξέλιξη αυτή ταλαιπωρεί το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (μονίμων και αναπληρωτών) τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο παιδαγωγικού έργου.

Έχουμε υπερβεί και εμείς και οι τοπικές κοινωνίες τα όρια της αντοχής μας και της λογικής μας με τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας που αντιμετωπίζουν το Νομό Χαλκιδικής ως άγονη γραμμή.

Εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες μας για το χρόνο ομαλοποίησης της υπηρεσιακής κατάστασης των συναδέλφων, αλλά την ίδια στιγμή διαπιστώνουμε την κατάλυση, ήδη, κάθε παιδαγωγικής λογικής, όταν οι μαθητές μας θα έχουν αλλάξει δάσκαλο δύο και τρεις φορές.

Την προσπάθεια κατάλυσης του θεσμού των Ολοήμερων Σχολείων, από την πολιτική ηγεσία του πρόσφατου παρελθόντος (Διαμαντοπούλου – Χριστοφιλοπούλου) συνεχίζει η προηγούμενη και σημερινή πολιτική ηγεσία, οδηγώντας σε απαξίωση συνολικά το δημόσιο σχολείο. Όλα τα παιδαγωγικά επιχειρήματα σύστασης και ενίσχυσης του Ολοήμερου Σχολείου καταλύονται στο βωμό των οικονομικών συμφωνιών και των μνημονίων των κυβερνήσεων της τελευταίας 5ετίας.

Συνάδελφοι, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις δυσχέρειες που θα προκύψουν σε σχολικές μονάδες του νομού μας από την αποδέσμευση των εκπαιδευτικών, ωστόσο, επιμένουμε πως το δικαίωμα του συναδέλφου σε μια αξιοπρεπή και με προγραμματισμό επαγγελματική και προσωπική ζωή είναι αναφαίρετο και δεν μπορεί να θυσιάζεται για να κρύψει τις βαρύτατες ευθύνες των κυβερνώντων. Ακόμα και η σημερινή μη αποδέσμευση εξάλλου κρύβει μια πραγματικότητα στερώντας από τους μαθητές μας το δικαίωμα οικοδόμησης της παιδαγωγικής σχέσης με τους δασκάλους του που ακυρώνεται από τις εναλλαγές του εκπαιδευτικού προσωπικού. Την ίδια απαίτηση εξέφρασε και το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών του νομού μας, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και οι εκπρόσωποι της Τοπικής αυτοδιοίκησης που παραβρέθηκαν στις συγκεντρώσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Συνάδελφοι,
Στη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου ολοκληρώθηκε ωστόσο η τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ 60 ( ά & β΄ φάσης), αφήνοντας όμως μια συνάδελφο να περιμένει την αποδέσμευσή της . Το δίμηνο όμως της προσωρινής τοποθέτησής της τελειώνει και πρέπει να πάει επιτέλους στη θέση που τοποθετήθηκε από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.


1o Ενημερωτικό Σημείωμα – Οκτώβριος 2015

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

το Υπηρεσιακό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση προχώρησε στην εξαγωγή λειτουργικών κενών και στην τοποθέτηση των αναπληρωτών κλάδων ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ16, ΠΕ20 και ΠΕ32 μέσω ΕΣΠΑ, που προσλήφθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, σε σχολεία με Αναμορφωμένο Πρόγραμμα.

Με τη συνδρομή των συναδέλφων θα επιτευχθεί η κανονικότητα σε ορισμένες μόνο σχολικές μας μονάδες, για πρώτη φορά κατά το τρέχον σχολικό έτος, ωστόσο, το πρόβλημα διαχωρισμού ανάμεσα στους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ και τακτικού προϋπολογισμού συνεχίζει να υφίσταται, δημιουργώντας αναγκαστικές μετακινήσεις συναδέλφων παρά τη θέλησή τους. Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα το πρόβλημα αναμένουμε να παρουσιασθεί έντονο. Υποστηρίξαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε πως αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των συναδέλφων να εξαντλούν το ωράριό τους στην οργανική τους θέση και όχι να υποχρεώνονται σε μετακινήσεις, δίχως τη θέλησή τους και φυσικά δίχως αίτησή τους, στο βωμό της παράλογης λογικής αμοιβής των συναδέλφων μας μέσω ΕΣΠΑ μέσω επιλέξιμων δαπανών για τα σχολεία μας, ολοήμερα νηπιαγωγεία και Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα δημοτικά. Αρνούμαστε να συναινέσουμε στη λογική διαχωρισμού των συναδέλφων μας σε αναπληρωτές αμειβόμενους μέσω κρατικού προϋπολογισμού και αναπληρωτές αμειβόμενους μέσω ΕΣΠΑ που μπορούν να απασχολούνται σε συγκεκριμένες δομές του εκπαιδευτικού συστήματος.

Οριστικές λύσεις απαιτεί η δημόσια εκπαίδευση και αυτές εξασφαλίζονται μόνο με αθρόες μόνιμες προσλήψεις. Αποσπασματικές προσλήψεις που τελικά δεν καλύπτουν τις ανάγκες των σχολείων μας και κυρίως την ειδική αγωγή μόνο ως ‘’μπαλώματα’’ μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Στη συνέχεια συνεδρίασε το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής, υπό τη μορφή Συμβουλίου Επιλογής και προχώρησε στη μονογραφή των αιτήσεων για τις θέσεις διευθυντών σε δημοτικά σχολεία της Χαλκιδικής, που έχουν προκηρυχτεί. Η επόμενη συνεδρίαση του σχετικού οργάνου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, οπότε και θα αναρτηθεί ο πίνακας μοριοδότησης (μετρήσιμα μόρια) των υποψηφίων.

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, με θέματα:
1. Ορισμός προϊσταμένων σε ολιγοθέσια σχολεία και αναπληρωτών διευθυντών από 4/θέσια έως 9/Θέσια σχολεία και βέβαια ότι άλλο προκύψει.
Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.

 


 

 

9o Ενημερωτικό Σημείωμα – Σεπτέμβριος 2015

‘’Μοιράσαμε τη φτώχεια μας’’

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

στη σημερινή του συνεδρίαση το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ‘’μοίρασε τη φτώχεια του’’. Οκτώ αναπληρωτές κλάδου ΠΕ70 με πρόσληψη μέσω ΕΣΠΑ και 11 αναπληρωτές κλάδου ΠΕ 60 μέσω ΕΣΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να καλύψουν τα 55 κενά στα Δημοτικά και τα 18 στα Νηπιαγωγεία του Νομού Χαλκιδικής; Έτσι αναβαθμίζεται το δημόσιο σχολείο αλήθεια; Αυτό είναι ίσες ευκαιρίες μάθησης σε όλους δίχως αποκλεισμούς;
Αλήθεια πότε θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα με τους εκπαιδευτικούς τακτικού προϋπολογισμού και αυτούς μέσω ΕΣΠΑ. Είναι δυνατόν ένας εκπαιδευτικός να μπορεί να διδάξει μόνο σε ολοήμερα τμήματα γιατί μόνο έτσι μπορεί η ελληνική πολιτεία να τον αμείβει; Ζούμε το απόλυτο παράλογο.
Αλίμονο συνάδελφοι, δεν είναι αυτό το σχολείο που ονειρευόμαστε και που θα δημιουργήσει τους αυριανούς πολίτες που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο. Δεν είναι το σχολείο των ίσων ευκαιριών, όταν περισσότερα από τα μισά ολοήμερα τμήματα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία δεν δούλευαν ενώ αισίως τελειώνει ο Σεπτέμβρης.
Πάλι βλέπουμε τους συναδέλφους αναπληρωτές να αγωνιούν τόσες ώρες για να δουν την όποια τοποθέτηση, άδική κατ’ εμέ, γιατί πρέπει να καλύψουν άμεσα ανάγκες σε απομακρυσμένες περιοχές, αν και βρίσκονται ψηλά στη μοριοδότηση. Αυτοί οι συνάδελφοι που καλύπτουν για χρόνια τα περιβόητα κενά, αλλά απέναντί τους ορθώνονται οι αδυναμίες της πολιτείας να τους εντάξει σε κανονικότητα εργασίας και αμοιβής, με μόνιμους διορισμούς.
Κλειστά ολοήμερα τμήματα στις 28 Σεπτέμβρη σημαίνει πως κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Μαθητές δίχως εξειδικευμένη ειδική υποστήριξη σημαίνει πως αυτή η πολιτεία έχει χάσει το στόχο της. Όλα στο πόδι, όλα με ημίμετρα και πονηριές. Θα έπρεπε οι «υπεύθυνοι» να έχουν χάσει τον ύπνο τους, αλλά αυτό απαιτεί και συναίσθηση καθήκοντος που απουσιάζει. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι «υπεύθυνοι» που σε λίγο καιρό θα πετάξουν την πέτρα του αναθέματος στους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν διαχρονικά υποβαθμίζοντας το ρόλο της δημόσιας εκπαίδευσης και τους λειτουργούς της.
Για την ιστορία σας αναφέρουμε πως οι συνάδελφοι αναπληρωτές τοποθετήθηκαν προσωρινά και το συμβούλιο θα επανεξετάσει τις όποιες αιτήσεις τους στα νεότερα κενά που θα δοθούν, αλλά και όλων των συναδέλφων που θα θελήσουν να διεκδικήσουν κάποιο από τα κενά που υπάρχουν ή θα προκύψουν.
Εξάλλου επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί για το αναφαίρετο δικαίωμα των συναδέλφων για οποιαδήποτε δικαίωμα αίτησης βελτίωσης θέσης οποτεδήποτε.
Στην σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης οι ενστάσεις δύο συναδέλφων ΠΕ11 & ΠΕ06 και στις οποίες θα επανέλθουμε.
Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.


 

8o Ενημερωτικό Σημείωμα – Σεπτέμβριος 2015

στον απόηχο των προχθεσινών εκλογών διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα του σχολικού έτους και κάθε έννοια κανονικότητας στη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων φαντάζει όνειρο καλοκαιρινής νύχτας.

Ανακοινώθηκε από το ΠΥΣΠΕ η διάθεση των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ06 & ΠΕ11 (εσπευσμένα καθώς ‘’κάπου’’ έπρεπε να βρίσκονται τοποθετημένοι οι συνάδελφοι για τις διοικητικές δομές του υπουργείου) ενώ θα χρειασθεί επανεξέταση των τοποθετήσεων, αυτή τη φορά λαμβάνοντας υπ’ όψη τις όποιες παρατηρήσεις προς όφελος των συναδέλφων – των σχολικών μονάδων και βεβαίως των μαθητών μας.

Συνάδελφοι επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά των δικαίωμα μας για αίτηση απόσπασης καθ’ όλη τη διάρκεια τους έτους, σε κενά που δημιουργούνται και να είστε σίγουροι θα εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Θερμή παράκληση προς τους διευθυντές – προϊσταμένους των σχολικών μας μονάδων για άμεση ενημέρωση και των αιρετών για αλλαγές στις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών που επηρεάζουν τη λειτουργικότητα των Σχ Μονάδων.

Εν αναμονή των προσλήψεων συναδέλφων αναπληρωτών για την έστω και καθυστερημένη επιστροφή στην κανονικότητα, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα ανεχθούμε καμία έκπτωση, καμία αναβλητικότητα στην κάλυψη των αναγκών σε ειδικό παιδαγωγικό προσωπικό. Με κάθε τρόπο θα διεκδικήσουμε, μαζί με το Δ.Σ. του συλλόγου μας, την εξάντληση όλων των πρόσφορων συνδικαλιστικών και νομικών μέσων, έως ότου καλυφθούν όλες οι ανάγκες του πλέον ευαίσθητου μαθητικού δυναμικού μας, της κοινωνίας μας.

Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.


 

7o Ενημερωτικό Σημείωμα – Σεπτέμβριος 2015

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας συνεδρίασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Δευτέρας 14ης Σεπτεμβρίου 2015, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες προσωρινών τοποθετήσεων- αποσπάσεων συναδέλφων:
 Από τη διάθεση του ΠΥΣΠΕ &
 Από άλλα ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ ,
των κλάδων ΠΕ60- ΠΕ70- ΠΕ11- ΠΕ06- ΠΕ05- ΠΕ04- ΠΕ20
Οι σχετικοί σύνδεσμοι στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης:
i. http://dipe.chal.sch.gr/site/?p=7658
ii. http://dipe.chal.sch.gr/site/?p=7653
iii. http://dipe.chal.sch.gr/site/?p=7643

Παρ’ όλα αυτά όμως, εξαιτίας των γνωστών πολιτικών ευθυνών, τα σχολεία του Νομού Χαλκιδικής ξεκίνησαν με ελλείψεις που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο. Ελάχιστα Ολοήμερα τμήματα λειτουργούν στο νομό μας και η παρουσία, κυρίως στα Νηπιαγωγεία, του εκπαιδευτικού προσωπικού αρκεί μόνο για τη λειτουργία του πρωινού ωραρίου. Διάγοντας την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου διαπιστώνουμε την προκλητικότητα του συνόλου των πολιτικών κομμάτων να αποσιωπούν τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης και να αναδεικνύουν για τους δικούς τους καιροσκοπικούς ψηφοθηρικούς λόγους την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού. Η έλλειψη της χώρας δεν είναι μόνο οικονομική είναι και πολιτιστική. Με όση άνεση μονομαχούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι για τα χιλιάδες κενά, με αντίστοιχη υποκρισία αποσιωπούν την ουσία της συζήτησης, τον πυρήνα των προβλημάτων της εκπαίδευσης. Κανείς δεν μιλά, κανείς δεν αναδεικνύει την ευθύνη της πολιτείας απέναντι στα παιδιά που χρήζουν ειδικής παιδαγωγικής παρέμβασης. Είναι εκτός εκπαιδευτικής πολιτικής ατζέντας οι δομικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά με περισσό θράσος στα όρια της αλαζονείας και του στρουθοκαμηλισμού υπόσχονται αναβάθμιση μέσω αξιολόγησης σε όλους τους τομείς.
Κοινή είναι όμως η αντίληψη γονέων και εκπαιδευτικών για τη δική μας αξιολόγηση ως προς τις εκπαιδευτικές σας προτάσεις και τις ικανότητές σας να μεταρρυθμίσετε την εκπαίδευση. Κοινή είναι η αντίληψη όλων μας για την ανικανότητά σας να οραματιστείτε το δημόσιο σχολείο ως ατμομηχανή ανάπτυξης και κοινωνικής προόδου. Σε αυτή μας την αξιολόγηση κριθήκατε για άλλη μια φορά ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ.
Οφείλουμε να εκφράσουμε με τον σαφέστερο τρόπο τη λειτουργία της Γραμματείας του ΠΥΣΠΕ ( όλων των συναδέλφων στη Δ/νση που την υποστηρίζουν ) ως υποδειγματικής, με την άμεση ενημέρωση των συναδέλφων από το επίσημο site της Διεύθυνσης. Τα 2 τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα φέτος, αναρτώνται έγκαιρα και με πληρότητα οι αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ζήτημα που για εμάς ήταν καίριας σημασίας απέναντι σε διαδικασίες που προσέβαλαν την αξιοπρέπειά μας και υπονόμευαν την ισονομία μεταξύ μας.
Θέση και πίστη μας είναι πως η παρουσία μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν αποτελεί διαμεσολαβητικό ρόλο ένθεν και ένθεν, αλλά παράγοντα ελέγχου και τήρησης των κανονισμών και της ισονομίας. Παράλληλα, αρνούμαστε να μετατραπούμε σε παραγοντίσκους ή πολιτικάντηδες παλαιάς κοπής που μέσα από το ΠΥΣΠΕ θα ενημερώνουμε ‘’φιλικά’’ τους συναδέλφους για την τοποθέτησή τους, όταν ο ρόλος μας δεν είναι ΠΡΟΣΩΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και κυρίως δεν αποβλέπει σε ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ. Η παρουσία μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο είναι για να μαθαίνεται τα πάντα, για να μην παραβιάζονται κανόνες και νόμοι και για να ελέγχουμε τη διοίκηση.

Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.


6o Ενημερωτικό Σημείωμα – Σεπτέμβριος 2015

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

σήμερα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015, από τα πλέον επίσημα χείλη είχαμε επιβεβαίωση της αδυναμίας της πολιτείας να εφαρμόσει τις συνταγματικές επιταγές του άρθρου 16 για την παιδεία και την εκπαίδευση. Στη συνάντηση των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, των μελών Δ.Σ. των τοπικών πρωτοβάθμιων συλλόγων εκπαιδευτικών με τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, ομολογήθηκε η κατάσταση ανάγκης στη λειτουργία του δημόσιου σχολείου. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια ενημερωθήκαμε για την προτεραιότητα της κρατικής μέριμνας να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο ‘’όπως – όπως’’ εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευθεί η οδηγία – συμβουλή για μετατροπή του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών σε διδακτικό για να καλυφθούν τα κενά των ωρολογίων προγραμμάτων. Οι ίδιοι κυβερνώντες και υπηρεσιακοί/πολιτικοί εκπρόσωποι είναι ακριβώς αυτοί που στο πρόσφατο παρελθόν διαφήμιζαν την αξιολόγηση ως τον αποφασιστικό παράγοντα βελτίωσης του παρεχόμενου εκπαιδευτικού αγαθού. Οι ίδιοι είναι που στο εγγύς μέλλον θα επαναφέρουν τη συζήτηση στο ίδιο θέμα. Οι ίδιοι είναι που καλούν σήμερα τους Δ/ντές Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές και Προϊστάμενους Σχολικών Μονάδων και κυρίως τους εκπαιδευτικούς να απεμπολήσουν κάθε έννοια παιδαγωγικής λειτουργίας προκειμένου να μην ‘’αντιληφθεί’’ η ελληνική κοινωνία τι ακριβώς συμβαίνει.

Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε να κάνουμε για τη λειτουργία των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων. Δεκαοχτώ χρόνια μετά την ψήφιση του Ν.2525 για το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο η ελληνική πολιτεία, το επίσημο κράτος, υπονομεύει τη λειτουργία του. Αφού φρόντισε τα τελευταία χρόνια να μην προβεί σε μόνιμες προσλήψεις νηπιαγωγών για την κάλυψη των δεδομένων διδακτικών κενών, αρκέστηκε σε εργασιακή ομηρεία χιλιάδων αναπληρωτών επί χρόνια απασχολούμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Σήμερα, φανερά πλέον γκρεμίζουν το θεσμό του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, αναδιανέμοντας το μόνιμο προσωπικό έτσι ώστε να λειτουργήσει μόνο ο πρώτος διδακτικός κύκλος. Ουσιαστικά μετατρέπονται τα ολοήμερα τμήματα σε κλασικά με πρόσχημα την οικονομική αδυναμία και την καθυστέρηση προσλήψεων αναπληρωτών συναδέλφων. Αιδώς Αργείοι.
Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.


5ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Σεπτέμβριος 2015

Ο ΛΥΚΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ ΚΙ ΑΣΠΡΙΣΕ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΤΟΥ, ΜΗΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑΞΕ, ΜΗΤΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ…

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
με έκπληξη διαβάζουμε την ανακοίνωση του άλλου αιρετού του ΠΥΣΠΕ για την ‘’αδυναμία μας’’ να συμμετάσχουμε σε συνεδρίαση του υπηρεσιακού μας συμβουλίου.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Είχαμε δρομολογήσει να παρευρεθούμε κανονικά στο ΠΥΣΠΕ της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., εξάλλου το έχουμε ανακοινώσει σχετικά στους συναδέλφους μας. Μετά την πρόσκληση του Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας προς τα αιρετά μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων, είχαμε επίσης την πρόθεση να συμμετέχει ο τακτικός Τσενεσίζης Α. στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ και η αναπληρώτριά του Τσάκωνα Μ. στη συνάντηση της περιφέρειας. Ενημερωθήκαμε σήμερα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 από την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής την πρόθεση των υπόλοιπων μελών του ΠΥΣΠΕ να μετακινηθεί η ώρα συνεδρίασης την Πέμπτη, στις 08:30. Ο συνάδελφος ‘’αιρετός όλου του κλάδου’’, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, ενημέρωσε πως το αργότερο στις 13:00 θα αποχωρούσε από τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για να παραστεί στη συνάντηση της Περιφέρειας. Σε ένα τόσο κρίσιμο ΠΥΣΠΕ, όπως άλλωστε και ο ίδιος χαρακτήρισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμείς αδυνατούμε να προχωρήσουμε σε συνεδρίαση με χρονικούς περιορισμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν ερωτηθήκαμε για τη δυνατότητα συνεδρίασης στις 08:30 π.μ. την Πέμπτη, αλλά μας ανακοινώθηκε ως δυνατότητα προφανώς των άλλων μελών, πάντα με τους χρονικούς όμως περιορισμούς που έθεταν.
Επειδή εμείς δεν μάθαμε στην ‘’ενός ανδρός αρχή’’ και μπορούμε να εκπροσωπούμαστε και από τους συναδέλφους αναπληρωματικούς στα όργανα και στις συναντήσεις. Επειδή εμείς θέτουμε πρωταρχική μας λειτουργία την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων, με την καθημερινή μας παρουσία και με συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Επειδή εμείς θεωρούμε πως συνεδριάσεις με χρονικούς περιορισμούς υπονομεύουν τη λειτουργία των οργάνων. Για όλα αυτά, τον καλούμε να αναλογιστεί τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου, τα χιλιάδες κενά στον αγιασμό της Παρασκευής, την αδιοριστία των συναδέλφων μας και να υπερβεί γνώριμές του τακτικές και τακτικισμούς. Ο εχθρός δεν βρίσκεται ανάμεσα στους συναδέλφους, βρίσκεται στους κυβερνώντες και εκεί πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.

 


Ανακοίνωση – Σεπτέμβριος 2015

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
μετά την επείγουσα πρόσκληση για συνάντηση, όλων των αιρετών μελών ΠΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ και των αναπληρωματικών μελών τους, καθώς και των Προέδρων και Γραμματέων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, από τον περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Κο Ανανιάδη Παναγιώτη, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015, η προγραμματισμένη, για την ίδια ημέρα, συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής αναβάλλεται για την επόμενη μέρα.
Υ.Γ. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.


4ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Σεπτέμβριος 2015

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (7/09/2015) τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
1ο. Ονομαστικός χαρακτηρισμός και προσωρινή τοποθέτηση λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών, κλάδου ΠΕ60, της ΠΕ Ν. Χαλκιδικής
Ο σχετικός σύνδεσμος στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης: http://dipe.chal.sch.gr/site/?p=7415
2ο. Λειτουργικά κενά, κλάδου ΠΕ60:
Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, κλάδου ΠΕ 60 καλούνται να υποβάλουν δήλωση απόσπασης ή προσωρινής τοποθέτησης μέχρι την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Τα λειτουργικά κενά στο σχετικό σύνδεσμο της ιστοσελίδας της διεύθυνσης εδώ:
http://dipe.chal.sch.gr/site/?p=7575

3ο. Ονομαστικός χαρακτηρισμός και προσωρινή τοποθέτηση λειτουργικά υπεράριθμου εκπαιδευτικού, κλάδου ΠΕ11, της ΠΕ Ν. Χαλκιδικής
Η συνάδελφος, κλάδου ΠΕ 11, Χατζητσακίρογλου Θεοδώρα, ως λειτουργικά υπεράριθμη τοποθετήθηκε προσωρινά σε λειτουργικό κενό στο Δ. Σχ. Χανιώτης

4ο. Ανακοίνωση λειτουργικών κενών, κλάδων ΠΕ06 και ΠΕ11, σε σχολικές μονάδες της ΠΕ Ν. Χαλκιδικής
Μετά την ανακοίνωση των λειτουργικών κενών κλάδου ΠΕ11 & ΠΕ06, καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ 07, ΠΕ11, ΠΕ19-20 ) να υποβάλουν δήλωση απόσπασης ή προσωρινής τοποθέτησης μέχρι την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζουμε πως η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης για τους εκπαιδευτικούς , κλάδου ΠΕ 70, είναι η Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015.
Η επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου για την εξέταση των αιτήσεων απόσπασης ή προσωρινής τοποθέτησης των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70 και την Παρασκευή των εκπαιδευτικών, Κλάδου ΠΕ60. Για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων προβλέπεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Συνάδελφοι, Καλή δύναμη και κουράγιο, για τη νέα σχολική χρονιά

Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.


3ο Ενημερωτικό Σημείωμα, Σεπτέμβριος 2015

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

ενώ στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (4/09/2015) θα προχωρούσαμε στην οριστική τοποθέτηση των εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16, ‘’λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο’’. Ήρθε η με αριθ. 137644/Ε1/03.09.2015 Υπουργική Απόφαση που ‘’πάγωσε’’ τη διαδικασία. Δυστυχώς κάποιοι θεσμικοί και πολιτικοί κύκλοι αδυνατούν να αντιληφθούν την αγωνία των εκπαιδευτικών παίζοντας με τον τόπο κατοικίας τους, παίζοντας με την επαγγελματική και προσωπική τους αξιοπρέπεια.
Μήπως πάλι έτσι έπρεπε να γίνει; Αυτό θα απαντηθεί όταν θα έχουμε οριστική κατάληξη, στο ‘’γνωστό θέμα’’ των εκπαιδευτικών ΠΕ06,ΠΕ11 και ΠΕ16.

Σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης: http://dipe.chal.sch.gr/site/?p=7521

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1ο. Ονομαστικός χαρακτηρισμός και προσωρινή τοποθέτηση λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών, κλάδου ΠΕ70
Οι εκπαιδευτικοί που κρίθηκαν υπεράριθμοι τοποθετήθηκαν σύμφωνα με τα μόρια και τη δήλωση τους σε σχολεία της ίδιας ομάδας μ’ αυτήν που ανήκαν.

2ο. Λειτουργικά κενά, κλάδου ΠΕ70
Προχωρήσαμε στη διαπίστωση των λειτουργικών κενών εκπαιδευτικών ΠΕ70.
Σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης: http://dipe.chal.sch.gr/site/?p=7560
Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί ΠΕ70 :
i. Που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής
ii. επιθυμούν να αποσπασθούν εντός του ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής και
iii. αποσπάσθηκαν στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής από άλλα ΠΥΣΠΕ,

καλούνται να υποβάλουν δήλωση απόσπασης ή προσωρινής τοποθέτησης μέχρι και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 για τα υπάρχοντα λειτουργικά κενά, καθώς και για εκείνα που τυχόν θα προκύψουν το επόμενο χρονικό διάστημα από εσωτερικές μετακινήσεις – αποσπάσεις ή άδειες εκπαιδευτικών.
Προτρέπουμε τους συναδέλφους να ζητούν πληρέστερη ενημέρωση για τα κενά που θα ανακοινώνονται, από τους αιρετούς , τους διευθυντές των σχολείων, αλλά και τη γραμματεία του ΠΥΣΠΕ, για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις.
3ο. Διαπίστωση λειτουργικών υπεραριθμιών, κλάδου ΠΕ60
Οι συνάδελφοι που ανήκουν οργανικά στα σχολεία που διαπιστώθηκε υπεραριθμία θα πρέπει να δηλώσουν έως τις 7/9/2015 και ώρα 12:00μμ, αν επιθυμούν να κριθούν υπεράριθμοι λειτουργικά ή όχι.
4ο. Ανακοίνωση λειτουργικών κενών, κλάδου ΠΕ60
Σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης: http://dipe.chal.sch.gr/site/?p=7537

5ο. Διαπίστωση λειτουργικής υπεραριθμίας, κλάδου ΠΕ11
Διαπιστώθηκε μια λειτουργική υπεραριθμία εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ11, στο Δημοτικό Σχολείο Παλιουρίου -Αγ. Παρασκευής.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας η διαπίστωση λειτουργικών κενών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 & ΠΕ 06 αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση στις 7/09/2015. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να επιλύσουμε τα τεράστια προβλήματα στελέχωσης των σχολικών μας μονάδων προκειμένου έστω και την έσχατη στιγμή να ξεκινήσει μια από τις δυσκολότερες σχολικές χρονιές. Για άλλη μια φορά οι εκπαιδευτικοί αποδεικνύουν στην πράξη την επαγγελματική τους ευσυνειδησία απέναντι στην προκλητική αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας, υπηρεσιακής ή μη.

Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.


 

2ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Σεπτέμβριος 2015

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

μετά και την αναμενόμενη έγκριση του αιτήματος του ΥΠΟΠΑΙΘ για κατ’ εξαίρεση αναστολή της απαγόρευσης υπηρεσιακών μεταβολών σε προεκλογική περίοδο, το ΠΥΣΠΕ συνεδρίασε σήμερα 3/09/2015 και προχώρησε :

1. Εκδίκαση των ενστάσεων επί των αναμορφωμένων πινάκων μοριοδότησης εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06,ΠΕ11 και ΠΕ16.

Υπήρξε μία ένσταση εκπαιδευτικού ΠΕ 06 η οποία έγινε αποδεκτή ομόφωνα.

2. Οριστικοποίηση αναμορφωμένων πινάκων μοριοδότησης εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06,ΠΕ11 και ΠΕ16.

Ο σχετικός σύνδεσμος στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης: http://dipe.chal.sch.gr/site/?p=7415

3. Διαπίστωση λειτουργικών υπεραριθμιών κλάδου ΠΕ 70. Για τους συναδέλφους κλάδου ΠΕ 60, θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση, εν αναμονή των εγκρίσεων για τη λειτουργία ορισμένων ολοήμερων τμημάτων.

Ο σχετικός σύνδεσμος στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης: http://dipe.chal.sch.gr/site/?p=7421

Εφιστούμε την προσοχή σε όσους συναδέλφους ανήκουν οργανικά στα σχολεία που διαπιστώθηκε απαρτία ότι θα πρέπει να δηλώσουν έως την 4/09/2015 και ώρα 12:00μμ, αν επιθυμούν να κριθούν υπεράριθμοι λειτουργικά ή όχι. Αν κάποιος δεν επιθυμεί το ΠΥΣΠΕ θα ορίσει τον τελευταίο οργανικά τοποθετηθέντα. Αν επιθυμούν περισσότεροι από έναν θα ορισθεί αυτός με τα περισσότερα μόρια (άρθρο 14 του ΠΔ 50/1996 & άρθρο 12 του ΠΔ 100/1997).

4. Διαπίστωση λειτουργικών κενών εκπαιδευτικών ΠΕ 70.

Ο σχετικός σύνδεσμος στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης: http://dipe.chal.sch.gr/site/?p=7430

Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 4/09/2015 για την Α΄ φάση τοποθέτησης εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16 και την ανακοίνωση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών ΠΕ70 – την τοποθέτησή τους και βέβαια ό,τι άλλο προκύψει. Υπενθυμίζουμε ότι οι λειτουργικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί τοποθετούνται κατά προτεραιότητα σε λειτουργικά κενά της ομάδας σχολείων όπου κρίθηκαν υπεράριθμοι συγκρινόμενοι μεταξύ τους βάσει των μονάδων μετάθεσής τους.
Εάν δεν υπάρχουν λειτουργικά κενά στην ίδια ή σε όμορη ομάδα για να τοποθετηθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5, περ. β, του άρθρου 14 του ΠΔ 100/97, τοποθετούνται σε οποιοδήποτε σχολείο της περιοχής με τον τρόπο που καθορίζεται στην παρ. 7 εδαφ. Β του άρθρου 14 του ΠΔ 50/1996.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι το υπηρεσιακό συμβούλιο και οι συνάδελφοι στη διεύθυνση καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να ομαλοποιηθεί η διαδικασία έναρξης της σχολικής χρονιάς. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στους αποσπασμένους συναδέλφους από άλλα ΠΥΣΠΕ την επίδειξη φρονήματος λειτουργού της δημόσιας εκπαίδευσης καλύπτοντας αγόγγυστα τις ανάγκες της υπηρεσίας και αναλαμβάνοντας επιπρόσθετο οικονομικό βάρος παρά τα πενιχρά οικονομικά τους καλύπτοντας και την πλέον απομακρυσμένη σχολική μονάδα. Απέναντι στο ενδιαφέρον των λειτουργών της δημόσιας εκπαίδευσης να ανοίξουν όλα τα σχολεία του Νομού Χαλκιδικής, οφείλουμε να καταλογίσουμε παράλληλα και πλήρη ανικανότητα ή αδιαφορία της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στο δημόσιο σχολείο και στην κοινωνία.

Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.


 

1ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Σεπτέμβριος 2015

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

με την ευχή να αποτέλεσε το καλοκαίρι μια ευκαιρία δημιουργικής ξεκούρασης και ηρεμίας, παρά τις προσπάθειες των κυβερνώντων, ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για αρκετούς από τους συναδέλφους μιας και θα κριθεί η θέση υπηρεσίας τους κατά τη νέα σχολική χρονιά. Το χρονοδιάγραμμα που ακολουθείται ορίζεται στα: Π.Δ.50/96 & Π.Δ.100/97. Οφείλουμε να αναδείξουμε για άλλη μια φορά την προσβλητική έως απαξιωτική αντιμετώπιση του Υπουργείου Παιδείας, απέναντι σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που αγωνιωδώς αναμένουν έως την τελευταία στιγμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υπηρεσιακή τους κατάσταση κατά το τρέχον σχολικό έτος. Παρά την ύπαρξη ενός κανονιστικού πλαισίου και μιας επί δεκαετίες υφιστάμενης διοικητικής γραφειοκρατίας που δεν εξαρτάται από πολιτικές επιλογές και στοχεύσεις, αναδεικνύεται τελικά, η βαρύτατη ευθύνη της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας, προφανώς με σκοπιμότητες και παρεμβάσεις, στην ολοκλήρωση του έργου των διοικητικών υπηρεσιών.

To προηγούμενο χρονικό διάστημα το ΠΥΣΠΕ συνεδρίασε:
1. Στις 26/08/2015 και συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν
1.1. τη λειτουργικότητα των σχολικών μας μονάδων για το τρέχον σχολικό έτος σύμφωνα με τις εγγραφές των μαθητών &
1.2. Συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου

2. Στις 28/08/2015 συζητήθηκαν:
2.1. Οργανικά κενά ειδικοτήτων, μετά και τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ11 – ΠΕ06 & ΠΕ 16.
Η προσμονή προκήρυξης οργανικών κενών ειδικοτήτων αποτελούσε τα τελευταία χρόνια αίτημα του κλάδου, ωστόσο, ακόμα και σε αυτό το θέμα δεν ολοκληρώθηκε συνολικά η διαδικασία, με την αναγκαία προκήρυξη οργανικών θέσεων και για τις λοιπές ειδικότητες συναδέλφων, ώστε να έχουμε λύση και στο θέμα των μετατάξεων που μας ταλανίζει.
2.2. Λειτουργικά κενά ΠΕ 70 & ΠΕ 60, αφού ανακοινώθηκαν επιτέλους και οι αποσπάσεις των συναδέλφων από περιοχή σε περιοχή

Η επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2015, (περιμένουμε βέβαια και τη θετική εισήγηση του ΣτΕ) με θέματα:
• Εκδίκαση ενστάσεων και οριστικοποίηση αναμορφωμένων πινάκων ειδικοτήτων.
• Ανακήρυξη Λειτουργικών κενών και διαπίστωση υπεραριθμιών ΠΕ 70 & ΠΕ 60
Θα ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση προκειμένου τα λειτουργικά κενά που θα κληθούν να επιλέξουν οι συνάδελφοι να συνοδεύονται με επιπρόσθετες πληροφορίες, όπως το λόγο κένωσης της θέσης και την προβλεπόμενη ημερομηνία επιστροφής του οργανικά κατέχοντος τη θέση, προκειμένου να αποφευχθούν, κατά το δυνατό, δυσλειτουργίες και αναστατώσεις στις σχολικές μονάδες με αλλαγή του εκπαιδευτικού δυναμικού μεσούσης της σχολικής.

Θα ακολουθήσει πρόσκληση επιλογής των συναδέλφων για την ανακήρυξή τους ως υπεράριθμων, κατά τα Π.Δ.50/96 και Π.Δ.100/97.
Θα είμαστε στη διάθεση σας για περισσότερες διευκρινίσεις για το παραπάνω θέμα.

Εάν δεν υπάρξουν απρόοπτα προβλέπεται:
 στις 3/09/2015 να γίνει η τοποθέτηση των ειδικοτήτων Α΄φάση και
 στις 4/09/2015 Β΄& Γ΄φάση τοποθέτησης ειδικοτήτων και υπεραριθμίες ειδικοτήτων (ονομαστικές).

Για οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώσουμε.
Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.
Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Email: [email protected] &
αναπληρωτή αιρετού Κατσαβού Περικλή, Τηλ. 6972499455 Email: [email protected]
(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν.Χαλκιδικής)

 


 Σχολικό έτος 2014-15


 

9ο Ενημερωτικό Σημείωμα

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

με το τέλος της σημερινής συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ, Τετάρτη  15 Ιουνίου 2015,  ολοκληρώθηκε και η Γ΄ φάση οριστικής τοποθέτησης των εκπαιδευτικών ΠΕ60 & ΠΕ70 που μετατέθηκαν στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής από άλλα ΠΥΣΠΕ, αλλά και των ήδη υπηρετούντων στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής και είχαν υποβάλει αίτηση βελτίωσης ή οριστικής τοποθέτησης.

Όλοι οι  συνάδελφοι τοποθετήθηκαν σύμφωνα με τα μόρια που συγκέντρωνε ο καθένας- αναρτήθηκε σχετικώς πίνακας στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης– και τη σειρά προτίμησης που δηλώθηκαν τα υφιστάμενα οργανικά κενά αλλά και όσα δημιουργήθηκαν κατά την εξέλιξη  της διαδικασίας. (Τα ονόματα και οι τοποθετήσεις των συναδέλφων υπάρχουν και αυτά στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης).

Από τους εκπαιδευτικούς ΠΕ70, ένας παρέμεινε στη διάθεση, ενώ οι εκπαιδευτικοί ΠΕ60 τοποθετήθηκαν όλοι, αλλά παρέμεινε ένα οργανικό κενό, της  Αμμολιανής.

Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος που τέθηκε από το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν τηρήθηκε, όπως  ενημερώσαμε, εξαιτίας της ένστασης που κατατέθηκε από συνάδελφο στο ΚΥΣΠΕ, αλλά και της κωλυσιεργίας που επέδειξε το υπουργείο στην υπογραφή της απόφασης του ΚΥΣΠΕ για το παραπάνω θέμα,  αναδεικνύοντας ακόμα μια φορά την αντιμετώπιση που τυγχάνει ο εκπαιδευτικός από την πολιτεία. Τίθεται ξανά εν αμφιβόλω η ορθολογική αντιμετώπιση του εκπαιδευτικού προσωπικού της χώρας από τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας και κυρίως η επίδειξη μιας σοβαρής αντιμετώπισής του. Οποιαδήποτε έννοια οικογενειακού και εκπαιδευτικού προγραμματισμού για τις χιλιάδες των αιτούντων υπηρεσιακής μεταβολής καθίσταται αδύνατη εξαιτίας της προφανής αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ. Ελπίζουμε πως η συνέχεια θα είναι διαφορετική, αλλά συνάδελφοί, έπονται άμεσα οι  υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, αλλά  και οι αποσπάσεις εντός  και εκτός ΠΥΣΠΕ.

Απαιτούμε υπεύθυνη εκπαιδευτική πολιτική (εφαρμογή του Π.Δ. 50/96.)

Ακόμη στη σημερινή συνεδρίαση:

  • χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε συναδέλφους που τηρούσαν τις νόμιμες διαδικασίες και είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  • Από σήμερα 16 Ιουλίου και μέχρι το τέλος Ιουλίου οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κάνουν αίτηση για αμοιβαία μετακίνηση εντός Νομού.
  • Οι αιτήσεις αποσπάσεων εντός του ΠΥΣΠΕ ξεκινούν και αυτές από αύριο και θα διαρκέσουν μέχρι και τρεις μέρες μετά την ημερομηνία λήξης, για αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ  που θα δοθεί από  το ΚΥΣΠΕ.

Αξιοσημείωτο των τελευταίων συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ είναι το γεγονός πως μετά τη συνταξιοδότηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, το υπηρεσιακό συμβούλιο συνεδριάζει με μόνιμο απόντα το ένα μέλος, γιατί όπως ενημέρωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Κ. Μακεδονίας δεν προβλέπεται αναπλήρωση μέλους που έχει συνταξιοδοτηθεί μέχρι να γίνει, άγνωστο πως,  η ανασυγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Η αντίστοιχη περίπου διαδικασία επιλογής των συναδέλφων στο διευρυμένο υπηρεσιακό συμβούλιο (ελέγχου των αιτήσεων Δ/ντών Σχ. Μονάδων), χωρίς προκήρυξη, μας βρίσκει αντίθετους. Κρίσιμη οποιαδήποτε παρέμβαση και από το Δ.Σ.

Χαιρετίζουμε την αλλαγή της Υπουργικής Απόφασης Φ.350/17/ 61266/Δ1/31−5−2012 του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. σχετικά με τη λειτουργία των Πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων ανά Περιφερειακή Διεύθυνση με την πρόσφατη Αριθμ. Φ.354.1/14/98473/Ε1 ως μια στροφή στον εκδημοκρατισμό των θεσμών. Συγκεκριμένα προβλέπεται: η διεύρυνση του πρωτοβάθμιου τριμελούς πειθαρχικού συμβουλίου σε πενταμελούς με τη συμμετοχή πλέον ‘’Δύο (2) αιρετούς εκπροσώπους με τους αναπληρωτές τους οι οποίοι είναι μέλη του Πενταμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο οποίο υπάγεται ο διωκόμενος υπάλληλος’’.

Υ.Γ.   Για οποιαδήποτε διευκρίνιση κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.  


8ο Ενημερωτικό Σημείωμα

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
ήδη, όπως έχει αναφερθεί κατά κόρον από όλους, το Υπουργείο Παιδείας έχει καθυστερήσει στην ανακοίνωση των μεταθέσεων, δημιουργώντας έτσι, ανησυχία στους κόλπους των εκπαιδευτικών για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις υπηρεσιακές μεταβολές τους.
Σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 έπρεπε να ανακοινωθούν τα κενά στις αρχές Μαρτίου, και έτσι στα τέλη Μαΐου πλέον και το υπουργείο ζητά εσπευσμένα από τα υπηρεσιακά συμβούλια ανά νομό να προβούν σε εκτιμήσεις των οργανικών κενών.
Σ’ αυτήν την έκτακτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, προτάθηκαν τα παρακάτω κενά :

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ   ΠΕ70 ΠΕ60 ΠΕ70.1 ΠΕ60.1
ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ     19        7         34          9
Αποτελεί χρέος μας, όσων επιλέξαμε να υπηρετούμε το χώρο της εκπαίδευσης, να οραματιζόμαστε και να διεκδικούμε μια δημόσια δωρεάν παρεχόμενη ποιοτική παιδεία που δεν θα υποτάσσεται σε αριθμητικά δεδομένα και κυρίως σε οικονομικές περικοπές. Χρέος κάθε ευνομούμενης πολιτείας είναι να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης τουλάχιστον, όταν δεν μπορεί ή δεν θέλει να προβεί σε σοβαρές αντισταθμιστικές εκπαιδευτικές πολιτικές. Με αυτό το γνώμονα τοποθετήθηκα ρητά στην εκ των ουκ άνευ αναγκαιότητα επίτευξης της ελάχιστης αποδεκτής κάλυψης των παραπάνω αναγκών, δίχως να απεμπολώ τη διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου στο σύνολο των αναγκών που θα επέτρεπαν να κάνουμε λόγο για μια ποιοτική παρεχόμενη δημόσια και κοινωνικά/εκπαιδευτικά ισότιμη παιδεία, τόσο προς τους μαθητές, όσο και προς τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς.

Υ.Γ. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.


 

7ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Μάιος 2015

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, ως αποτέλεσμα της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να δώσει επιτέλους ένα τέλος, ελέγχεται ωστόσο η ισονομία μεταξύ ομοειδών ειδικοτήτων, με τη σύσταση οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ32, ΠΕ18.41, ΠΕ19-ΠΕ20, ΠΕ06 , ΠΕ011, ΠΕ16, προκειμένου να ακολουθήσουν οι μεταθέσεις, αποφασίστηκε σε συναινετικό κλίμα η κατάθεση προτάσεων προς την οικεία Περιφέρεια Εκπαίδευσης, με γνώμονα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου τη μαθητική δύναμη των σχολείων, με προτεραιότητα στα Ε.Α.Ε.Π., αλλά και τη δυνατότητα συμπλήρωσης ωραρίου των εκπαιδευτικών στα υπόλοιπα σχολεία, καλύπτοντας έτσι, τις ανάγκες όλων των Δημοτικών Σχολείων.
Αναντίστοιχα, ωστόσο, ως προς τη ‘’βιασύνη’’ του Υπουργείου, είναι τα στοιχεία που διαρρέουν και επιβεβαιώνονται από πολιτικούς και διοικητικούς φορείς για μόνιμους διορισμούς μόλις 3.000 συναδέλφων σε όλες τις βαθμίδες. Αντιλαμβανόμαστε όλοι, πως οι προτάσεις μας δύσκολα θα υιοθετηθούν, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αδυναμία των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας να αναδείξουν το ζήτημα της παιδείας σε πρωταρχικό ζήτημα της πολιτείας μας.
Ειδικότερα κατατέθηκαν οι παρακάτω προτάσεις:
ΠΕ05 ΠΕ06
1. 1ο Δ. Σχ. Πολυγύρου
2. 1ο Δ. Σχ. Ν. Μουδανιών
3. Δ. Σχ. Πευκοχωρίου
4. Δ. Σχ. Ν. Μαρμαρά
5. Δ. Σχ. Στανού
1. Δ. Σχ. Ν. Φώκαιας
2. Δ. Σχ. Πευκοχωρίου
3. 1ο Δ. Σχ. Ν. Καλλικράτειας
4. 1ο Δ. Σχ. Ν. Μουδανιών
5. 2ο Δ. Σχ. Ν. Μουδανιών
6. Δ. Σχ. Γαλάτιστας
7. Δ. Σχ. Ορμύλιας
8. 1ο Δ. Σχ. Πολυγύρου
9. 2ο Δ. Σχ. Πολυγύρου
10. Δ. Σχ. Ν. Μαρμαρά
11. Δ. Σχ. Νικήτης
ΠΕ07 ΠΕ08
1. 2ο Δ. Σχ. Πολυγύρου
2. Δ. Σχ. Ορμύλιας
3. Δ. Σχ. Σάρτης
4. 1ο Δ. Σχ. Ν. Μουδανιών
5. 2ο Δ. Σχ. Ν. Μουδανιών
6. 1ο Δ. Σχ. Ν. Καλλικράτειας
7. Δ. Σχ. Πευκοχωρίου
8. Δ. Σχ. Φώκαιας
9. 1ο Δ. Σχ. Ιερισσού 1. Δ. Σχ. Μεγ. Παναγιάς
2. Δ. Σχ. Ν. Φώκαιας
3. Δ. Σχ. Πευκοχωρίου
4. 1ο Δ. Σχ. Ν. Καλλικράτειας
5. 1ο Δ. Σχ. Ν. Μουδανιών
6. 2ο Δ. Σχ. Ν. Μουδανιών
7. Δ. Σχ. Γαλάτιστας
8. 1ο Δ. Σχ. Πολυγύρου
9. 2ο Δ. Σχ. Πολυγύρου
10. Δ. Σχ. Ορμύλιας
11. Δ. Σχ. Νικήτης
12. Δ. Σχ. Ν.Μαρμαρά
13. 3ο Δ. Σχ. Ν. Μουδανιών
14. 2ο Δ. Σχ. Ιερισσού
15. Δ. Σχ. Σημάντρων
16. Δ. Σχ. Ν. Φλογητών- Ν. Πλαγίων
17. 2ο Δ. Σχ. Κασσανδρείας
ΠΕ11 ΠΕ16
1. Δ. Σχ. Πευκοχωρίου
2. 1ο Δ. Σχ. Ν. Καλλικράτειας
3. 1ο Δ. Σχ. Ν. Μουδανιών
4. 2ο Δ. Σχ. Ν. Μουδανιών
5. Δ. Σχ. Γαλάτιστας
6. Δ. Σχ. Ορμύλιας
7. 1ο Δ. Σχ. Πολυγύρου
8. 2ο Δ. Σχ. Πολυγύρου
9. Δ. Σχ. Ν. Μαρμαρά
10. Δ. Σχ. Νικήτης
11. Δ. Σχ. Μεγ. Παναγιάς
12. Δ. Σχ. Ν. Φώκαιας
13. Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου
14. Ειδικό Σχολείο Πορταριάς 1. Δ. Σχ. Ν. Φώκαιας
2. Δ. Σχ. Πευκοχωρίου
3. 2ο Δ. Σχ. Ν. Μουδανιών
4. Δ. Σχ. Γαλάτιστας
5. 1ο Δ. Σχ. Πολυγύρου
6. 2ο Δ. Σχ. Πολυγύρου
7. Δ. Σχ. Μεγ. Παναγιάς
8. 1ο Δ. Σχ. Ιερισσού
9. 2ο Δ. Σχ. Ν. Καλλικράτειας
10. 1ο Δ. Σχ. Ν. Τρίγλιας
11. Δ. Σχ. Ν. Φλογητών – Ν. Πλαγίων
12. 4ο Δ. Σχ. Ν. Μουδανιών
13. 1ο Δ. Σχ. Κασσανδρείας
14. Δ. Σχ. Πολύχρονου

ΠΕ19-20 ΠΕ18.41 & ΠΕ 32
1. Δ. Σχ. Μεγ. Παναγιάς
2. Δ. Σχ. Ν. Φώκαιας
3. Δ. Σχ. Πευκοχωρίου
4. 1ο Δ. Σχ. Ν. Καλλικράτειας
5. 1ο Δ. Σχ. Ν. Μουδανιών
6. 2ο Δ. Σχ. Ν. Μουδανιών
7. Δ. Σχ. Γαλάτιστας
8. 1ο Δ. Σχ. Πολυγύρου
9. 2ο Δ. Σχ. Πολυγύρου
10. Δ. Σχ. Ορμύλιας
11. Δ. Σχ. Ν. Μαρμαρά
12. Δ. Σχ. Νικήτης 1. 1ο Δ. Σχ. Ν. Καλλικράτειας
2. Δ. Σχ. Φώκαιας
3. 1ο Δ. Σχ. Ν. Μουδανιών
4. Δ. Σχ. Ορμύλιας
5. 1ο Δ. Σχ. Πολυγύρου
6. Δ. Σχ. Νικήτης
*Οι Συνάδελφοι – κυρίως ΠΕ05 & ΠΕ07 – θα συμπληρώνουν ωράριο σε σχολεία της ίδιας ομάδας ή σε όμορες ομάδες σχολείων όπως αυτές θα ανακοινωθούν αναλυτικότερα .

ΘΕΜΑ 2ο : ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Π. Ε. 70
Ομόφωνα αναγνωρίσθηκε η συνάφεια 2 μεταπτυχιακών τίτλων μονοετούς φοίτησης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου που κατατέθηκαν στο ΠΥΣΠΕ.

Επίσης, σήμερα 12 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προέδρων των Δ.Σ. και των εκλεγμένων Αιρετών στα ΠΥΣΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας με τον νέο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Στη συνάντηση με τον περιφερειακό τέθηκαν όλα τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν επιτακτικά τον κλάδο μας και παραμένουν σε εκκρεμότητα: μετατάξεις – μεταθέσεις – αποσπάσεις – ειδική αγωγή – προσχολική αγωγή – ωράριο νηπιαγωγών – αξιολόγηση – πειθαρχικό. Αναδείχθηκε η ανάγκη επιβολής της ισότιμης αντιμετώπισης των νομών της Περιφέρειας στην κάλυψη των αναγκών, αλλά και η ανάγκη εξασφάλισης ενός έγκαιρου προγραμματισμού για να αποφύγουμε τις παλινωδίες και τους ερασιτεχνισμούς των προηγούμενων ετών που τελικά πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης.
Το γενικό κλίμα της συνάντησης, προφανώς γνωριμίας με τα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, ήταν ενταγμένο σε ένα γενικότερο πλαίσιο ‘’δημιουργικής ασάφειας’’, καθώς ρητές δεσμεύσεις δεν δόθηκαν, αντιθέτως ζητήθηκε πίστωση χρόνου ειδικά και γενικά προς την πολιτική ηγεσία.
Τέλος, εντός Ιουνίου, όπως ενημερωθήκαμε, θα πραγματοποιηθεί η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, κατά τη γνωστή πλέον νομοθετική ρύθμιση του αποφασιστικού ρόλου των Συλλόγων Διδασκόντων και ακολούθως η αντίστοιχη επιλογή των Διευθυντών Διεύθυνσης από τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων.

Υ.Γ. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.


 

6ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Απρίλιος 2015

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
στη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 συζητήθηκαν τα παρακάτω:
Θέμα 1ο : ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Ικανοποιήθηκε το αίτημα της εκπαιδευτικού για τοποθέτησή της στην οργανική της θέση στο Δ. Σχ. Ορμύλιας από 04.05.2015, με συναίνεσή της. (Ομόφωνα)
ΘΕΜΑ 2ο: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ 70.
Μετά από επιστροφές συναδέλφων από άδεια, στις οργανικές τους θέσεις, ακολούθως μετακινούνται και τοποθετούνται εκπαιδευτικοί σε κενά που έχουν προκύψει στα Δημ. Σχολεία:
• 2ο Ν. Μουδανιών
• 1ο Πολυγύρου
• Λακκώματος (04.05.2015 )
• Ν. Σκιώνης (08.05.2015 )
ΘΕΜΑ 3ο: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Π. Ε. 70
Εγκρίθηκε η συνάφεια . (Ομόφωνα)

Θέμα 4ο: ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ.
Κατατέθηκαν τρεις (3) αιτήσεις χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή. Σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και της προσκομισθείσες βεβαιώσεις των συναδέλφων, ομόφωνα συμφώνησαν τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Ένα μήνα μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με τη διαφοροποίηση των αποφάσεων του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ως προς πανομοιότυπες περιπτώσεις επιστροφής συναδέλφων από άδεια και τη ρητή μας τοποθέτηση πως θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια διαφύλαξης της οργανικότητας, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη στάση των συναδέλφων μας, μελών του ΠΥΣΠΕ. Προωθούμε πλέον τη διατύπωση ενός κανονιστικού πλαισίου που θα εφαρμόζεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση επιστροφής συναδέλφων από άδειες, καθιστώντας την απαίτηση για τήρηση της ισονομίας και διαύγεια στις αποφάσεις, κεκτημένο της θητείας μας.

Τσενεσίζης Ανδρέας
Κατσαβός Περικλής

Υ.Γ. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.


 

 

Ευχές-Ανακοίνωση

 

euxes_airet

όπως ενημερωθήκαμε από τη γραμματεία του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 και ώρα 13:00, θα πραγματοποιηθεί έκτατη συνεδρίαση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, με τα παρακάτω θέματα:

1. Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών.
2. Εξέταση αιτήσεων για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.
3. Εξέταση αίτησης για αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου.
4. Ό, τι προκύψει.
Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Email: [email protected] &
αναπληρωτή αιρετού Κατσαβού Περικλή, Τηλ. 6972499455 Email: [email protected]
(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν.Χαλκιδικής)

 


 

5ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Μάρτιος 2015

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας συνεδρίασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της 19ης Μαρτίου 2015 και μετά τη δικαίωση της ένστασης της συναδέλφου και την απόφαση επανατοποθέτησής της στην οργανική της θέση (Δ.Σχ. Ν. Ποτίδαιας-επιστροφή από άδεια ανατροφής), την οποία και υποστήριξα σθεναρά, αληθινά δεν ξέρω αν πρέπει να αισθάνομαι ικανοποίηση για ένα θέμα που πραγματικά μας «βασάνισε» αρκετή ώρα και δημιούργησε αρκετή ένταση. Το ζητούμενο βέβαια είναι να βγούμε πιο ‘’σοφοί’’ και ‘’διαυγείς’’ μετά από τέτοιες διαδικασίες.

Συζητώντας το θέμα, με πολλούς από εσάς τις προηγούμενες μέρες, ακούσαμε σοβαρές προτάσεις για κριτήρια που πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη προκειμένου να αποφασίσει κανείς την επιστροφή ή μη στην οργανική θέση, όπως: ο χρόνος επιστροφής, τα κενά που υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή, η οικογενειακή κατάσταση, η εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας και της τάξης, το να το γνωρίζει αυτός που αναπληρώνει κάποιον πότε επιστρέφει ο συνάδελφος κ.ά. Σ’ αυτό που όμως όλοι αναδεικνύουμε ως απαραίτητη προϋπόθεση, είναι οι ξεκάθαροι κανόνες που πρέπει να διέπουν τις αποφάσεις μας και που θα πρέπει να είναι, από πριν, γνωστοί σε όλους. Κάθε άλλη ‘’κατά περίπτωση’’ απόφαση του ΠΥΣΠΕ προφανώς καταλύει κάθε έννοια αντικειμενικότητας και σοβαρότητας. Ποια θα είναι άλλωστε αυτή η περίπτωση κάθε φορά; Θα μπορεί ν’ αλλάζει ή όχι;

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, είναι φανερή η ανάγκη δημιουργίας ‘’κανόνων’’ και ‘’νορμών’’ σταθερής λειτουργίας και λήψης των αποφάσεων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, την οποία άλλωστε στηρίξαμε αρκετοί συνάδελφοι στην πρόσφατη σύσκεψη των αιρετών στην Αθήνα, ώστε τελικά να επικρατήσει ενιαία το αίσθημα δικαιοσύνης ανάμεσα μας.

Στην παραπάνω συνεδρίαση εκτός της ένστασης της συναδέλφου που δικαιώθηκε, κατά πλειοψηφία 4-1, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

2ο: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
 Τοποθετήθηκε συνάδελφος ΠΕ 60 μετά την επιστροφή της από άδεια λοχείας στην οργανική της θέση στο 1ο Νηπιαγωγείο Μαρμαρά και η συναδέλφισσα που την αναπλήρωνε έμεινε στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ. (Ομόφωνα)
Σε αυτή την περίπτωση τα πέντε μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου αποφάσισαν με 5-0 την επιστροφή στην οργανική θέση! Όμως δεκαπέντε ημέρες πριν το ίδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο αποφάσιζε με 3-2 τη μη επιστροφή άλλης συναδέλφου στην οργανική και μετά την ένστασή της και την ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου μας, του Δ.Σ., έγινε αποδεκτή η ένσταση με 4-1. Για άλλη μια φορά, δηλαδή, στο ίδιο ΠΥΣΠΕ, η ένσταση δικαιώθηκε με 4-1, ενώ η αντίστοιχη περίπτωση επιστροφής στην οργανική εξαρχής αποφασίσθηκε με 5-0.

 Τοποθετήθηκε ακόμη προσωρινά, αναπληρώτρια συνάδελφος ΠΕ 60, που επέστρεψε από άδεια στο Νηπιαγωγείο Παραλίας Διονυσίου σε λειτουργικό κενό που παρουσιάσθηκε. (Ομόφωνα)

3ο: ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αποσπάσθηκε αναπληρώτρια συνάδελφος ΠΕ 60 από το 4ο Νηπιαγωγείο Πολυγύρου στο Νηπιαγωγείο Στανού για υπηρεσιακές ανάγκες -συνεδρίαση 5/03/2015. (Ομόφωνα)

4ο:ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΔΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Απορρίφθηκε το αίτημα του συναδέλφου, θα του ζητηθεί η προσκόμιση επιπρόσθετων στοιχείων (Ομόφωνα)

5ο: ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
Τοποθετήθηκε αναπληρώτρια Διευθύντρια στο Δ.Σ. Νέων Σιλάτων η συναδέλφισσα Παυλίδου Ευλαμπία, σύμφωνα με το πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου . (Ομόφωνα)

6o: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Τροποποιήθηκε η διάθεση εκπαιδευτικών :
 ΠΕ 11: 5ώρες στο 1ο ΔΣ Νέας Τρίγλιας και για 5ώρες στη ΔΠΕ Ν. Χαλκιδικής
 ΠΕ 07 : 2ώρες στο ΔΣ Αφύτου, 8ώρες στο ΔΣ Ορμύλιας, 6ώρες στο ΔΣ Νικήτης και 4ώρες στη ΔΠΕ Ν. Χαλκιδικής .
για συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου (Ομόφωνα)

7ο:ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΤΟ 2Ο Δ. Σ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ
Τοποθετήθηκε υπεύθυνη στο ολοήμερο του 2ο Δ.Σ. Κασσανδρείας. η αναπληρώτρια συναδέλφισσα Ρήγα Παναγιώτας (Ομόφωνα)

8ο:ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Τοποθετήθηκε αναπληρώτρια εκπαιδευτικός ΠΕ 71 στο Τμήμα Ένταξης του Δ.Σ. Νέου Μαρμαρά. (Ομόφωνα)

Τσενεσίζης Ανδρέας
Κατσαβός Περικλής
Υ.Γ. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.


 

Ενημέρωση για Σύσκεψη Αιρετών 16/03/15

Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Email: [email protected] &
αναπληρωτή αιρετού Κατσαβού Περικλή, Τηλ. 6972499455 Email: [email protected]
(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, ενόψει της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης Αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 στην Αθήνα, στην οποία θα συμμετέχω, σας ενημερώνω για τις προτάσεις που θα καταθέσω. Στα δεκάδες εκκρεμή ζητήματα του κλάδου, συγκέντρωσα τα σημαντικότερα εξ αυτών, γνωρίζοντας πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, θα τεθούν και άλλα από τους συναδέλφους των άλλων ΠΥΣΠΕ. Είναι σημαντικό να οργανώσουμε ένα διεκδικητικό πλαίσιο άμεσης αποκατάστασης της νομιμότητας, που ανεστάλη ή ακυρώθηκε εξαιτίας των άστοχων επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων, που άσχετα από οικονομικούς στόχους και στοχεύσεις, έπληξαν καίρια δημοκρατικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας και προοπτικές επαγγελματικής – επιστημονικής μας εξέλιξης. Κυρίως όμως έπληξαν το χαρακτήρα-ρόλο που καλείται να διαδραματίσει για το μέλλον του τόπου μας το δημόσιο σχολείο.
ΜΟΝΙΜΟΙ
• Κατάργηση νομοθετικού πλαισίου αξιολόγησης (Ν.3848/2010, Π.Δ.152/2013), πειθαρχικού δικαίου (Ν.4093/2012 και εγκυκλίου Φ277/412/14476/Δ2 τις 19/11/2012). Ενεργοποίηση της ωρίμανσης και άμεση αντίστοιχη κατάταξη με τα σημερινά χρόνια υπηρεσίας.
• Κατάργηση του Π.Δ. 48/28-2-2014 για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
• Επαναφορά εκπροσώπων εκπαιδευτικών στα πειθαρχικά συμβούλια.
• Ολοκλήρωση υπηρεσιακών μεταβολών έως την 21η Ιούνη.
• Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων.
• Κατοχύρωση ωραρίου νηπιαγωγών και καθιέρωση δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
• Άμεση έκδοση αποφάσεων συνταξιοδότησης για όσους συναδέλφους έχουν κατοχυρώσει αντίστοιχο δικαίωμα.
• Ανώτατο όριο έως 20 μαθητές ανά τάξη με χρήση αναλογίας τ.μ. ανά μαθητή και ειδικά για την προσχολική αγωγή έως 15 νήπια-προνήπια ανά νηπιαγωγό.
• Σύσταση ομάδων συμβουλευτικής παιδαγωγικής και διδακτικής ανά διεύθυνση εκπαίδευσης με εξειδικευμένους επιστήμονες, προερχόμενους και από τους κόλπους των εκπαιδευτικών. Παιδαγωγικής με υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής. Διδακτικής με εξειδικευμένους συνεργάτες/επιστήμονες στη διδακτική όλων των γνωστικών περιοχών των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων.
• Καθιέρωση ετήσιας επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών (τριήμερα σεμινάρια), στις αρχές Σεπτεμβρίου και στα τέλη Ιουνίου.
• Επαναφορά της εκπαιδευτικής άδειας στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
• Οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών (εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ) να γίνονται σε όλα τα οργανικά κενά.
• Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών (εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ) να γίνονται σε όλα τα πραγματικά λειτουργικά κενά που υπάρχουν.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
• Ίδια δικαιώματα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με τους μόνιμους (μισθολογικά, άδειες κλπ).
• Αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους (δηλ. και της περιόδου 2010-2012) και για το επόμενο σχολικό έτος διορισμοί σύμφωνα με αυτόν και τους επιτυχόντες (όπου υπάρχουν) στον ΑΣΕΠ [για την κατάταξη στους πίνακες με σειρά να ισχύει ιεραρχικά: α)προϋπηρεσία, β) κοινωνικά κριτήρια (ειδικών κατηγοριών, σοβαρές ασθένειες, κλπ) γ)εξεταστική περίοδος λήψης πτυχίου, δ)βαθμός πτυχίου, ε)ημέρα λήψης πτυχίου].
• Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών με αναπληρωτές πλήρους ωραρίου.
• Να δίδεται η δυνατότητα στους υποψήφιους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να ανακαλούν τη συμμετοχή τους στους πίνακες των αναπληρωτών εφόσον έχουν βρει άλλη εργασία και να περιοριστεί ή ακόμα και να καταργηθεί, σε περίπτωση που δεν αποδεχθούν την πρόσληψή τους, η “ποινή” για τη μη συμμετοχή τους τα επόμενα 2 χρόνια στους πίνακες αναπληρωτών.
• Να δίδεται η δυνατότητα για αμοιβαίες μετακινήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών (από περιοχή σε περιοχή) ύστερα από αίτησή τους και σε εύλογο χρονικό διάστημα από την πρόσληψή τους.
• Να δίδεται η δυνατότητα της συμμετοχής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλες τις επιμορφώσεις που παρέχονται στους μόνιμους (π.χ. συμμετοχή στις επιμορφώσεις ΤΠΕ β επιπέδου κλπ).


 

4ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Μάρτιος 2015

Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Email: [email protected] &
αναπληρωτή αιρετού Κατσαβού Περικλή, Τηλ. 6972499455 Email: [email protected]
(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν.Χαλκιδικής)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, στις 5 Νοεμβρίου 2014 – ημέρα εκλογών για υπηρεσιακά συμβούλια – διεκδικήσαμε την ψήφο σας, θέτοντας ως στόχο τη διαφάνεια και την ενημέρωση ως αντίδοτο στις διαπιστωμένες αδικίες και την επιλεκτική συχνά ισονομία.
Από την πρώτη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με τη νέα σύνθεση, καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια αναζήτησης και εφαρμογής μιας «χάρτας» εντός της οποίας θα τοποθετούμε, αλλά και η οποία θα γίνει σταδιακά σεβαστή απ’ όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ. Η ‘’χάρτα’’ αυτή αφορά την παγίωση, κατά το δυνατό, της στάσης μας ως μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, επί θεμάτων, που σκόπιμα θεωρώ, ο νομοθέτης αφήνει θολά και μετέωρα, επιτρέποντας ερμηνείες, επανερμηνείες και τελικά υποκειμενικές κρίσεις με γνώμονα… καθένας μπορεί να προσθέσει ότι επιθυμεί.
Με αφορμή τις επιστροφές συναδέλφων από άδειες (μέσης διάρκειας αναρρωτικές, λοχείας, κυήσεως κλπ), ήδη στην πρώτη περίπτωση που κλήθηκα να αντιμετωπίσω μετά την εκλογή μου στο ΠΥΣΠΕ (Πράξη 1η /13-01-2015, τοποθέτηση συναδέλφου στην οργανική της, στο Δ.Σ. Ορμύλιας) έκανα ρητά διαυγή την τοποθέτησή μου για διαφύλαξη του δικαιώματος κάθε συναδέλφου να επιστρέφει στην οργανική του θέση, εφόσον δεν επιθυμεί κάποια άλλη μετακίνηση. Αντιλαμβάνομαι και αντιλαμβανόμαστε όλοι μας πως μια επιστροφή συναδέλφου κατά το μήνα Απρίλιο ή Μάιο μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, ωστόσο, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, το δικαίωμα επαναφοράς στην οργανική θέση είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ. Το ζήτημα όμως εντοπίζεται, τουλάχιστον επί του παρόντος, σε περιπτώσεις που η επιστροφή γίνεται μήνα Φεβρουάριο και Μάρτιο και μάλιστα όταν το ΠΥΣΠΕ, εφαρμόζει διαφορετικά κριτήρια στη λήψη αποφάσεων επί του ζητήματος.
Για παράδειγμα, με το αυτό σκεπτικό, πράξη 3η/06-02-2015, τοποθετήθηκε συνάδελφος στην οργανική του θέση, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου.
Όμως, λίγες ημέρες αργότερα, στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, το υπηρεσιακό συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, (μειοψήφησαν οι δύο αιρετοί), αρνήθηκε το ίδιο δικαίωμα σε συνάδελφο να επιστρέψει στην οργανική της θέση, στο Δ.Σ. Ποτίδαιας, ύστερα από άδεια ανατροφής.
Αντίστοιχα έπονται στις επόμενες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ αποφάσεις τοποθέτησης συναδέλφων και το ερώτημα είναι, τι θα γίνει; Η δικαιοδοσία ναι, υπάρχει, αλλά λείπει το κριτήριο, μιας και εκ του αποτελέσματος πλέον, φαίνεται πως το ΠΥΣΠΕ αποφασίζει αλά καρτ και κατά περίπτωση, ακόμα και όταν οι περιπτώσεις ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΕΣ και μάλιστα στο ίδιο κοντινό χρονικό διάστημα. Μήπως έτσι συμβάλλουμε στη δημιουργία της Κερκόπορτας κατάργησης του αναφαίρετου δικαιώματος της ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ; Μήπως έτσι επιτρέπουμε σε κάθε συνάδελφο, καλοπροαίρετα και μη, να συνάγει συμπεράσματα για τη λειτουργία των μελών του ΠΥΣΠΕ που δεν προάγουν την καθαρότητα, την ισονομία και το δημοκρατικό δικαίωμα;
Δυστυχώς, αισθανόμαστε να επιβεβαιωνόμαστε, όταν στο προηγούμενο ενημερωτικό, κάναμε λόγο για ΕΥΚΟΛΙΑ ενημέρωσης επί των απλών και εύκολων θεμάτων του ΠΥΣΠΕ από τους προσφάτως ασθμαίνοντες λάτρεις της ενημέρωσης, αλλά ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ τώρα που ένα θέμα μείζονος σημασίας εκθέτει και προκαλεί το αίσθημα δικαιοσύνης και ισονομίας.
Αναμφισβήτητα μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις επί του θέματος. Όμως συνάδελφοι, μιλάμε για κάποιες σταθερές φόρμες που πρέπει να υπάρχουν στη λειτουργία των ΠΥΣΠΕ, για να μην υπάρχουν παλινωδίες , όπως αναφερθήκαμε ξανά, καθιστώντας διάχυτο το συναίσθημα της ισονομίας σε όλους τους συναδέλφους μας. Ως μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, δηλώνουμε ξεκάθαρα την αντίληψή μας να προασπιστούμε με κάθε δυνατό τρόπο τη διατήρηση της οργανικότητας των θέσεών μας. Για το λόγο αυτό, το παρόν ενημερωτικό δελτίο, απευθύνεται και στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, προκειμένου να τεθεί εκτάκτως στη συνεδρίαση της 10ης Μαρτίου 2015 ως ζήτημα υψίστης σημασίας.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 5/0382015, στα εύκολα δηλαδή… συζητήθηκαν τα παρακάτω :
ΘΕΜΑ 1ο: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ 70.

Τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικοί που επέστρεψαν από άδειες :
στο Δ.Σ. Ουρανούπολης (Ομόφωνα)
στο 2ο Δ.Σ. Κασσανδρείας (Κατά πλειοψηφία)

ΘΕΜΑ 2ο:. ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΑΝΟΥ.
Παραπέμφθηκε για το επόμενο ΠΥΣΠΕ

ΘΕΜΑ 3ο:ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΩΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ 3ο ΔΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.
Έχοντας και τη θετική εισήγηση από το Σχ. Σύμβουλο-σχετικό με το 7ο θέμα της συνεδρίασης στις18 Φεβρουαρίου ( Ομόφωνα )

ΘΕΜΑ 4ο: ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ 70.
Παραπέμφθηκε για το επόμενο ΠΥΣΠΕ

ΘΕΜΑ 5ο: ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ.
Εγκρίθηκε η πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου (Ομόφωνα)

ΘΕΜΑ 6ο: ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ 60
Εγκρίθηκε η πρόταση του Διευθυντή Εκπαίδευσης (Ομόφωνα)

ΘΕΜΑ 7ο: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ.
Τοποθετήθηκε στο 1ο Νηπιαγωγείο Πολυγύρου

ΘΕΜΑ 8ο: ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ 06.
Απορρίφθηκε ομόφωνα λόγω έλλειψης των απαιτούμενων παραστατικών
Τσενεσίζης Ανδρέας
Κατσαβός Περικλής
Υ.Γ. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ


3ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Φεβρουάριος 2015

Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Email: [email protected] &
αναπληρωτή αιρετού Κατσαβού Περικλή, Τηλ. 6972499455 Email: [email protected]
(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν.Χαλκιδικής)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, η απαίτηση για ενημέρωση όλων για τα τεκταινόμενα στο υπηρεσιακό συμβούλιο, παράγοντας διαφάνειας και δημοκρατικής λειτουργίας των αιρετών του κλάδου, έστω και καθυστερημένα, μιας και επί χρόνια δεν υπήρξε ΠΟΤΕ καμία ουσιαστική ανακοίνωση των αποφάσεων του ΠΥΣΠΕ, φαίνεται πως επιτέλους κατακτιέται σταδιακά. Είναι ωστόσο κρίσιμο να διατηρήσουμε, οι αιρετοί, την ίδια διάθεση, συχνά με υπερβάλλων ζήλο, και όταν θα συζητιούνται θέματα που θα μας φέρουν σε αντιπαράθεση με τη διοίκηση και ίσως και με φίλους μας, θέτοντας ως πρωταρχικό διακύβευμα προστασίας του θεσμού των αιρετών, την ισονομία και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ταγμένοι σε αυτό το διακύβευμα θα συνεχίσουμε συμπαρασύροντας θετικά το σύνολο του υπηρεσιακού συμβουλίου να αποφασίζει σύννομα και προς το δίκαιο των συναδέλφων.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, στις 18 Φεβρουαρίου 2015, θα ήθελα μόνο να επισημάνω στο 7ο θέμα, υπό τον τίτλο «Πρόταση για κάλυψη υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου εκπαιδευτικών» ορισμένες παραμέτρους.

Το συγκεκριμένο ζήτημα, της υπογραφής των διδακτικών ωραρίων των συναδέλφων, αποτελεί εδώ και μήνες θέμα υψηλής προτεραιότητας στο σύνολο των σχολικών μονάδων, μιας και η καθυστέρηση υπογραφής των προγραμμάτων θέτει εν αμφιβόλω την προστασία της υπηρεσιακής μας κατάστασης. Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπίστωσα πως την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τον έκτο μήνα του διδακτικού έτους, κατατέθηκε στο ΠΥΣΠΕ η πρόταση υπογραφής τους, δηλαδή επικύρωσής τους.

Εκφράζοντας τις σοβαρές μου ενστάσεις για την καθυστέρηση επικύρωσής τους και τις πιθανές παραμέτρους που προέκυψαν ή και σήμερα προκύπτουν εκ της καθυστέρησης, ψήφισα λευκό, θέτοντας παράλληλα ζήτημα δημιουργίας ενός περισσότερο διαυγούς πλαισίου κάλυψης του υποχρεωτικού ωραρίου των συναδέλφων (π.χ. πρόταση Σχ. Συμβούλων & Συλλόγου Διδασκόντων για ενισχυτική διδασκαλία κλπ).

Τσενεσίζης Ανδρέας
Κατσαβός Περικλής
Υ.Γ. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.


 

2ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Φεβρουάριος 2015

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,
μετά την οριστικοποίηση των πρακτικών του ΠΥΣΠΕ, που συνεδρίασε στις 6/02/2015, γεγονός που επισημοποιεί τα τεκταινόμενα και κυρίως τις αποφάσεις, καθώς, συχνά, εκφράζονται εκ των υστέρων παλινωδίες επί όσων ψηφίζουν ορισμένα μέλη του ή επί των τοποθετήσεών τους (!), η ενημέρωση εκ μέρους μας θα ακολουθεί τη νομιμότητα και την τακτική των ανοικτών διαύλων, πάντα με διαφάνεια και διαύγεια θέσεων και τοποθετήσεών μας.
Χαιρετίζοντας την υιοθέτηση της πρότασής μας για άμεση και ισότιμη ενημέρωση όλων των μελών του συλλόγου μας από τον έτερο αιρετό του νομού μας, δεν είναι σκόπιμο να προσθέσουμε κάτι επιπρόσθετο, παρά να διορθώσουμε τη μετακίνηση εκπαιδευτικού ΠΕ71 από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων και όχι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, η υπηρέτηση της ευθύνης που μας εμπιστευθήκατε προϋποθέτει και απαιτεί τη δική σας άμεση επικοινωνία και ενημέρωση για κάθε ζήτημα που αφορά τις σχολικές μονάδες και κάθε άλλο υπηρεσιακό θέμα. Παράλληλα, η ενημέρωση των Δ/ντών και Προϊσταμένων Σχολικών μονάδων για τα εν δυνάμει κενά είναι κρίσιμο να φθάνει ακέραια στους 2 αιρετούς του κλάδου, εξασφαλίζοντας ισονομία και ισοτιμία κατόπιν στο υπηρεσιακό συμβούλιο προς όλους τους ενδιαφερόμενους προς μετακίνηση συναδέλφους.
Υ.Γ. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.


1ο Ενημερωτικό Σημείωμα – Ιανουάριος 2015

Αγαπητοί συνάδελφοι,
σας ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά.

Έχοντας δεσμευτεί απέναντί σας για ενημέρωση και διαφάνεια, με απόλυτο σεβασμό προς όλους τους συναδέλφους μας, προχωρήσαμε στην έκδοση του πρώτου ενημερωτικού των συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, με την ανάληψη της θέσης ευθύνης που μας εμπιστευθήκατε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Δεδομένης της βούλησής μας να υπηρετήσουμε το σύνολο των συναδέλφων και να παρακολουθούμε –ελέγχουμε από κοντά τα τεκταινόμενα στο ΠΥΣΠΕ, είναι σημαντική και απαραίτητη η δική σας συνδρομή και συνεργασία, αναδεικνύοντας θέματα των σχολικών σας μονάδων, καθώς και άλλων σημαντικών υπηρεσιακών θεμάτων (π.χ. μοριοδότηση). Παράλληλα, παρατηρήσεις, συμβουλές αλλά και κριτική επί των θέσεών μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, θα συμβάλλουν καταλυτικά στην επαλήθευση των προθέσεών μας για ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων.

Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με τη νέα σύνθεσή του όπως αυτή διαμορφώθηκε με την αριθ. 28019/29-12-2014 Απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντη Κ. Μακεδονίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
1ο. Εξέταση ενστάσεων επί του προσωρινού πίνακα μοριοδότησης μεταθέσεων εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ
Κατατέθηκαν 4 ενστάσεις από συναδέλφους που κυρίως αφορούσαν μόρια συνυπηρέτησης. Εξετάστηκαν όλες οι ενστάσεις ενδελεχώς και ομόφωνα αποφάσισε το υπηρεσιακό συμβούλιο με γνώμονα την κείμενη νομοθεσία.
2ο. Τοποθέτηση εκπαιδευτικών που επιστρέφουν από άδειες
Εξετάστηκε μία (1) περίπτωση συναδέλφισσας που πρόκειται να επιστρέψει στην οργανική της θέση μετά το πέρας της νόμιμης άδειάς της. Η επιστροφή της συναδέλφισσας θα προκαλέσει ακολούθως μετακίνηση συναδέλφισσας που την κάλυπτε, με απόσπαση, σε καινούριο κενό που δημιουργήθηκε από άδεια συναδέλφου.
3ο. Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικού
Κατατέθηκε μία (1) αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας συναδέλφου από άσκηση εκπαιδευτικού έργου σε ιδιωτικά σχολεία. Ομόφωνα αποφασίσθηκε η προσκόμιση επιπρόσθετων στοιχείων.
4ο. Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή εκπαιδευτικών
Κατατέθηκαν δύο (2) αιτήσεις χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή. Σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και της προσκομισθείσες βεβαιώσεις των συναδέλφων, ομόφωνα συμφώνησαν τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Στην αρχή της συνεδρίασης ζητήθηκε από τον συνάδελφο αιρετό να δημιουργηθούν οι ομάδες σχολείων, στην πρώτη συνεδρίαση, απόφαση που είχε συζητηθεί σε προηγούμενο ΠΥΣΠΕ. Αυτό έγινε δεκτό και παραπέμφθηκε στο επόμενο ΠΥΣΠΕ ώστε να γίνει η απαραίτητη προεργασία. Σε σχετική μου ερώτηση μου αν θα μπορούσε αυτό να γίνει και για τις ομάδες σχολείων των ειδικοτήτων διδασκαλίας 2ης ξένης γλώσσας, μου απάντησαν αρνητικά, καθώς το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν μπορεί να γνωρίζει επακριβώς τις ανάγκες των σχολείων στη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας, καθώς οι δηλώσεις προτίμησης των μαθητών μεταβάλλονται ετησίως.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.

Τσενεσίζης Ανδρέας
Κατσαβός Περικλής

About the Author