11ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Την Πέμπτη 05/11/2015 το Δ.Σ. του συλλόγου συνεδρίασε έκτακτα (με παρόντα τα 6 από τα 9 μέλη) στα γραφεία του συλλόγου και αποφάσισε ως εξής, για τα θέματα που συζητήθηκαν.

1. Υποβιβασμός σχολικών μονάδων Ν. Χαλκιδικής:
Το ΔΣ συζήτησε διεξοδικά το θέμα που προέκυψε στο νομό μας με τους υποβιβασμούς έξι σχολικών μονάδων και τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργήσει σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Δυστυχώς η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο νομό μας βιώνει με το χειρότερο τρόπο τη <<Δεύτερη φορά Αριστερά>>.
Αποφασίσαμε ομόφωνα (6-0) να στείλουμε Ανακοίνωση –Καταγγελία στο ΥΠΠΕΘ στην Περιφ.Δ/νση ΠΕ και ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, στην Δ/νση ΠΕ Ν.Χαλκιδικής , με κοινοποίηση στη ΔΟΕ.
Επίσης την Τετάρτη 11/11/2015 θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Δ/νση ΠΕ Ν. Χαλκιδικής στον Πολύγυρο στις 12:00 όλοι οι εκπαιδευτικοί του νομού μαζί με τους γονείς . Γι αυτό το λόγο το ΔΣ κηρύττει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου την Τετάρτη 11/11/2015.
2. Απεργιακή Κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ 12/11/2015
Είναι κοινή, πλέον, διαπίστωση πως αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της Κυβέρνησης η συνεχής αποδιάρθρωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
Έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχιστεί η πολιτική της μείωσης των εισοδημάτων, με την άμεση μείωση των μισθών και των συντάξεων και τους αβάσταχτους φόρους. Ειδικότερα για τους εργαζόμενους του Δημοσίου βασικό εργαλείο για την παραπέρα μείωση των εισοδημάτων τους θα αποτελέσει το «μισθολόγιο πείνας»
Προαπαιτούμενο για την επικράτηση της βίαιης αναδιανομής των εισοδημάτων που προωθείται με τα αλλεπάλληλα μνημόνια είναι η εξουδετέρωση της συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων. Αυτή επιχειρείται με τη συστηματική συκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και την ποινικοποίηση κάθε απεργιακής κινητοποίησης που απειλεί τις επιδιώξεις του μνημονιακού καθεστώτος.
Την επόμενη εβδομάδα στις σχολικές μονάδες όλου του νομού σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης θα σας επισκεφτούν κλιμάκια από μέλη του ΔΣ για να σας ενημερώσουν για την απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 12/11/2015.
Από αυτήν την απεργία δεν πρέπει να λείψει κανείς. Αν συμμετέχουμε όλοι μαζί δεν θα είναι <<τουφεκιά στον αέρα>> όπως ισχυρίζονται κάποιοι αλλά ομοβροντία αγώνων και διεκδίκησης .
.
3. Οργάνωση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί τα μέλη του σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 13/11/2015 και ώρα 16:00 στο 2ο Δημ. Σχ. Πολυγύρου με θέμα: Εισήγηση της ΔΟΕ για την παραπέρα πορεία του κλάδου. Στη συνέλευση απαιτείται η παρουσία του ½ των μελών. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί την Δευτέρα 16/11/2015 στον ίδιο χώρο την ίδια ώρα και απαιτείται η παρουσία του 1/3 των μελών. Αν και πάλι δεν υπάρξει απαρτία τότε η τρίτη προσπάθεια πραγματοποίησης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ( με το 1/5 των μελών) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19/11/2015 και ώρα 17:00 στο 2ο Δημ. Σχ. Πολυγύρου
Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΩΝ .
ΟΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Επισυνάπτεται και η εισήγηση της ΔΟΕ για τις Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ

About Sechal Αριστοτέλης