ΔΑΚΕ/Π.Ε.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΠΕ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 14/04/2016

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Την Παρασκευή 08/04/2016, ο Υπουργός Παιδείας ξεχνώντας τις μεγαλόστομες εξαγγελίες περί 20.000 διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών κατέθεσε στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες πρόταση για ένα προσωρινό (μόνο για το σχολικό έτος 2016-2017) σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Το πώς οι σχεδιασμοί για μαζικούς διορισμούς με νέο σύστημα μετατράπηκαν σε ρύθμιση προσωρινής ισχύος απαράδεκτη και άδικη, μόνον αυτή η πολιτική ηγεσία μπορεί να το γνωρίζει. Αυτή η ηγεσία που αν σε κάτι έχει αποδειχτεί άριστη είναι στο να «βαφτίζει το κρέας ψάρι», τα 2.500 κενά μηδενικά και τις προειλημμένες αποφάσεις «διάλογο»…!

Οι προτάσεις του κ. Υπουργού αποτελούν την άνευ όρων παράδοση στην πολιτική Διαμαντοπούλου και του Ν.3848/2010. Με πρόσχημα αυθαίρετες ερμηνείες των αποφάσεων του ΣτΕ και με την προσφιλή τακτική του Υπουργείου Παιδείας που υπαγορεύεται από την φιλοσοφία του «διαίρει και βασίλευε» βαθαίνει το χάσμα μεταξύ των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχοντας διαφορετικές επιδιώξεις, μοιραία, οδηγούνται σε συγκρούσεις από τις ολέθριες πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων – φυσικά και της σημερινής συγκυβέρνησης του 3 ου μνημονίου.

Κορυφαίο παράδειγμα η «ληστεία» που υφίστανται οι αναπληρωτές στο ζήτημα της προϋπηρεσίας. Το Υπουργείο τούς λέει με κυνισμό ότι όλοι οι μήνες δουλειάς πέραν των 60 πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων! κ. Φίλη, η κ. Διαμαντοπούλου είναι υπερήφανη για το έργο σας. «Ο αγώνας της τώρα δικαιώνεται»!!!

Η πρόταση του κ. Υπουργού επιστρέφεται ως απαράδεκτη. Πρόκειται για μια φτηνή επίφαση προσλήψεων την ώρα που η εκπαίδευση κινείται στην τροχιά των μηδενικών μόνιμων διορισμών, της μείωσης των αναπληρωτών, της αύξησης των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών και των 2500 κενών που υφίστανται ακόμα και σήμερα.

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διεκδικεί, όπως έκανε πάντα:

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.

Κατάργηση του Ν.3848/2010 Σύστημα που να σέβεται πράγματι, τη νομιμότητα και να μην την παραχαράσσει, κάτι που μόνο με ειλικρινή διάλογο μπορεί να προκύψει.

Οι Σύλλογοι Εκ/κών ΠΕ Θεσσαλονίκης έχουν στείλει πρόσκληση και στο σύλλογό μας για να συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας .Οι άλλες παρατάξεις διαφώνησαν για την παρουσία του συλλόγου μας και το κάλεσμα των αναπληρωτών αφήνοντας στην πράξη ακάλυπτους τους συναδέλφους αναπληρωτές. Όλοι καταλαβαίνουν ποιοι ενδιαφέρονται για τους συναδέλφους αναπληρωτές και ποιοι γίνονται ασπίδα σωτηρίας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά (όσοι δε μεταβούν στη Αθήνα)στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15/04/2016 και ώρα 11:30 στο Υ.ΜΑ.Θ.( Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης).Όλοι πρέπει να είμαστε εκεί κάνοντας χρήση των δύο τρίωρων διευκολυντικών στάσεων εργασίας που κήρυξαν η ΔΟΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Χαλκιδικής <<Ο Αριστοτέλης>>

 


 

ΔΑΚΕ/ΠΕ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΕ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 11/04/2016

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι
Για μια ακόμη φορά το υπουργείο Παιδείας μας απογοήτευσε. Οι 20.000 διορισμοί εξανεμίστηκαν και η πρόταση τους δημιουργεί παρά επιλύει προβλήματα στον κλάδο αφού: α) δεν απαντά στην πραγματοποίηση όλων των διορισμών, β) υιοθετεί ως σύστημα διορισμών το Ν.3848/10

Ως ΔΑΚΕ/ΠΕ καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να μην προχωρήσει στην κατάθεση του σχεδίου χωρίς διάλογο σε συνδικαλιστικό και νομοτεχνικό επίπεδο.

Η ΔΑΚΕ ΠΕ με βαθιά αίσθηση ευθύνης , θα δώσει τη μάχη για:

Να μην πραγματοποιηθεί η προτεινόμενη βίαιη ανατροπή των πινάκων των αναπληρωτών. Να μην χωριστούν οι συνάδελφοι/σσες αναπληρωτές/τριες σε αλληλοσυγκρουόμενα στρατόπεδα. Να θεσμοθετηθεί ένα μεταβατικό σύστημα διορισμού μονίμων και αναπληρωτών βιώσιμο, συνταγματικό και ισορροπημένο. Το σύστημα αυτό πρέπει να είναι ενιαίο.

Να πραγματοποιηθούν επιτέλους οι μόνιμοι διορισμοί που χρειάζονται, ύστερα από τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ, πιστή στις αρχές της στηρίζει πρώτα από όλα τους συναδέλφους. Θα αγωνιστούμε για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των αναπληρωτών με κάθε πρόσφορο συνδικαλιστικό και νομικό τρόπο.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις, με κοινή συμφωνία, για πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» με θέμα το σχέδιο νόμου του υπουργείου παιδείας για τις προσλήψεις των αναπληρωτών.

 

ΔΑΚΕ/ΠΕ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


 

Αγαπητή, -έ συνάδελφε,

Στις 4 Ιουνίου καλείσαι να επιλέξεις τους αντιπροσώπους σου, στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», για την 84η Γενική Συνέλευση του Κλάδου που με τη σειρά τους θα εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε. και θα σε εκπροσωπούν την επόμενη διετία στις Γενικές Συνελεύσεις της Ομοσπονδίας μας.

Καλείσαι να κρίνεις και τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της παράταξης των σταθερών θέσεων και των διαχρονικών αρχών κι αξιών, τόσο για τις ευθύνες που ανέλαβαν όσο και για τους αγώνες που έδωσαν, στο χώρο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και η έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς και του έργου των λειτουργών της.

Η επιλογή της ψήφου σου θα διαμορφώσει το νέο τοπίο στη Δ.Ο.Ε. καθορίζοντας την συνδικαλιστική, αγωνιστική και διεκδικητική πορεία του Κλάδου.

Στεκόμαστε με καθαρή συνείδηση μπροστά σου ζητώντας, για άλλη μία φορά, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σου για να σε εκπροσωπήσουμε την επόμενη διετία στις Γενικές Συνελεύσεις και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ.

 

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 84ης Γ.Σ.
Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
1 ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ(Τμ. Ένταξης) 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
2 ΓΙΑΝΝΟΛΟΥΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΝΘΟΥ
3 ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΗΤΗΣ
4 ΚΟΥΣΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
5 ΚΡΑΣΣΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ
6 ΛΙΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
7 ΜΑΓΚΩΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ
8 ΝΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ
9 ΣΑΚΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
10 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Πάμε μαζί με Αποφασιστικότητα – Συνέπεια – Υπευθυνότητα

Για ένα συνδικαλιστικό κίνημα Ανανεωμένο Αξιόπιστο Διεκδικητικό

 

 

 

ΔΑΚΕ/ΠΕ

Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


 

Πολιτικές και συνδικαλιστικές εξελίξεις –
Στάση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. – Στάση των άλλων παρατάξεων

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Χρειάστηκε αναμονή ένα μήνα μετά τις εκλογές, για να θέσει η Διδασκαλική Ομοσπονδία και στη νέα πολιτική ηγεσία, όπως είχε πράξει και με όλες τις παλαιότερες και να εισπράξει, δυστυχώς για μια ακόμη φορά μεγάλη συμπάθεια, αμέριστη λεκτική συμπαράσταση, καμία όμως ουσιαστική δέσμευση ή μάλλον, για να μη γίνoυμε άδικοι, ελάχιστες ουσιαστικές δεσμεύσεις.
Με το ξεκίνημα της συνάντησης ο Υπουργός Παιδείας, δήλωσε ότι προέχει να ξεπεράσουμε τον κάβο του Α΄ τετραμήνου κι ότι στο πλαίσιο αυτό δεν μπορούμε να συζητάμε για οτιδήποτε έχει να κάνει με οικονομικά. Αυτό όμως ακούμε συνέχεια πάνω από 5 χρόνια τώρα και βάσει αυτού βιώνουμε την απόλυτη εγκατάλειψη της δημόσιας εκπαίδευσης. Η δημόσια εκπαίδευση του 2% του ΑΕΠ είναι εγκαταλειμμένη από όλες τις κυβερνήσεις κι αυτή η εγκατάλειψη ακυρώνει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Ελλήνων εκπαιδευτικών να την κρατούν σε υψηλό επίπεδο.
Κι όταν μιλάμε σε επίπεδο αποκατάστασης άδικων περικοπών, αναφερόμαστε και στα αιτήματα για :
• πλήρη σύνταξη στους εκπαιδευτικούς στα 35 χρόνια υπηρεσίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, με υπολογισμό της σύνταξης στα 35/35
• αφορολόγητο στα 12.000€
• Χορήγηση ενοικίου στους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους μας
• χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου περιοχής και στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.
• Κυρίαρχο, όμως, και σε συνδυασμό με τα της αξιολόγησης, είναι το αίτημα για ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.
Κι εδώ είναι που η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία έφερε τεράστια απογοήτευση.
Η θετική δέσμευση για κατάργηση όλου του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης – χειραγώγησης συνοδεύτηκε από την ξεκάθαρη άρνηση για ξεπάγωμα των μισθών και των βαθμών και επομένως συνέχιση της φτώχειας και της ανασφάλειας. Ανασφάλεια που εντείνουν οι δηλώσεις Βαρουφάκη και Κατρούγκαλου στο πνεύμα σύνδεσης μισθών και αποδοτικότητας τον πυρήνα δηλαδή του Νόμου 4024 που όπως και ο 3848 δεν καταργούνται στο σύνολό τους όπως ζητά το κίνημα των εκπαιδευτικών και ζητούσε και η σημερινή κυβέρνηση από τη θέση της αντιπολίτευσης αλλά στερούνται μόνον των διατάξεων που αφορούν την αξιολόγηση.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ
Όταν όλη την περσινή χρονιά ο κλάδος έδωσε έναν ιστορικό αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση, την αξιολόγηση εργαλείο αυταρχισμού και διάλυσης του δημόσιου σχολείου, πάλευε για να υπάρχει αυτό το σχολείο.
Αντιμετωπίσαμε αυταρχισμό και περιφρόνηση των θέσεων του Κλάδου μας
από το Υπουργείο Παιδείας κι όσους συντάχθηκαν με την ολέθρια πολιτική του.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με όλες τις ενέργειες και τις αποφάσεις του κινήθηκε στην κατεύθυνση της ανάδειξης της αντίθεσης του Κλάδου των εκπαιδευτικών στην επιχειρούμενη εφαρμογή της αξιολόγησης που χειραγωγεί, κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς και οδηγεί στη μισθολογική – βαθμολογική καθήλωση και τις απολύσεις.
Με κείμενα υπογραφών, απεργιακές κινητοποιήσεις, ενέργειες άρνησης υλοποίησης των εντολών εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης, ο Κλάδος των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αντιστάθηκε δυναμικά και απάντησε με τη στάση του στις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας. Γιατί όταν η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είχε, δυστυχώς, παραδώσει τα όπλα κρατώντας τον αγώνα στα επίπεδα της ανακοίνωσης της ανυπακοής και μόνο, η Πρωτοβάθμια ανάγκασε το Υπουργείο σε αναδιπλώσεις, εντέλλεσθε, απειλές για διώξεις και παρατάσεις ημερομηνιών .
Ο κλάδος δεν έδωσε αγώνα στείρας άρνησης. Έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει αγώνα προτάσεων, θέσεων και υπευθυνότητας. Μέσα από τις αποφάσεις των Γενικών της Συνελεύσεων καθώς και από αυτές του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕ, με συνέπεια και υπευθυνότητα έχουν εκφρασθεί οι θέσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την αξιολόγηση.
Και ενώ βρισκόμαστε στην προετοιμασία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης
η παράταξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ; ακολούθησε και πάλι τον εύκολο δρόμο της στείρας ρητορείας, του φτηνού λαϊκισμού και των λεκτικών λεονταρισμών. Οι εκπρόσωποί της αγνόησαν όλα τα κοινά σημεία των τοποθετήσεων από τις άλλες παρατάξεις καθώς και την απόφαση για Έκτακτη Γενική Συνέλευση σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο και επιμένουν στις διαφορετικές τοποθετήσεις, στην κουτσομπολίστικη ανακοίνωση τους, και στη γνωστή «καραμέλα» ότι ΔΑΚΕ και ΔΗ.ΣΥ. συναινούν!
Η Δ.Α.Κ.Ε. /Π.Ε. είναι η παράταξη της ευθύνης.
Συγκρούεται με την παρακμή και τους εκφραστές της και κατακρίνει οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των εκπαιδευτικών και των πολιτών.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας τη Δευτέρα 30 Μαρτίου και ώρα 17:00 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου για να συνδιαμορφώσουμε αγωνιστικό πλαίσιο που θα πάρει συγκεκριμένη μορφή κινητοποιήσεων λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της ΔΟΕ.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. συνεχίζει ακηδεμόνευτα και διεκδικητικά τον αγώνα για:
 Τον τερματισμό των άδικων μνημονιακών πολιτικών
 Την αύξηση δαπανών για την Παιδεία
 Την οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών
 Τους μαζικούς διορισμούς
 Τη στήριξη του θεσμού του Ολοήμερου σχολείου και Νηπιαγωγείου και της Ειδικής Αγωγής
 Την αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συνταξιοδοτικά δικαιώματα
 Ποιοτική Δημόσια Δωρεάν Παιδεία

ΔΑΚΕ/ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


 

ΔΑΚΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΕ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Δημόσια Εκπαίδευση και οι λειτουργοί της έχουν μπει στο στόχαστρο των κυβερνώντων. Οι ολέθριες μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται έχουν οδηγήσει την πατρίδα μας σε βαθιά και αδιέξοδη κρίση.
Ο ευαίσθητος τομέας της Παιδείας δεν αποτελεί εξαίρεση.
Στις 13 Νοεμβρίου 2014 εκλέγουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».
Με την ψήφο μας επιβραβεύουμε αυτούς που αποδεδειγμένα ακολουθούν το δύσκολο δρόμο της Υπευθυνότητας, της Αλήθειας, της Αξιοκρατίας, της Διαφάνειας, της Ενότητας, της Σύνθεσης και της Ίσης Αντιμετώπισης όλων των συναδέλφων.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΓΙΑ TO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
1 ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
(Τμ. Ένταξης) 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
2
ΓΙΑΝΝΟΛΟΥΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΝΘΟΥ
3 ΚΟΥΣΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
4 ΚΡΑΣΣΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ
5 ΛΙΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
6 ΜΑΓΚΩΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ
7 ΜΗΤΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΤΡΙΓΛΙΑΣ
8 ΝΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ
9 ΠΑΡΑΦΟΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ
10 ΣΑΚΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1 ΓΑΛΑΤΣΙΑΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
2 ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΗΤΗΣ
3 ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΝΑΙΑΣ
4 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 


 

                                                                           ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 05/03/2014

ΘΕΜΑ:Η λειτουργία του  Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕΚεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής

 Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες διαφόρων ανακοινώσεων που έχουν σχέση με τη λειτουργία του ΔΣ.  Ως μέλη της ΔΑΚΕ στο Διοικητικό Συμβούλιοτου Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ   Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικήςνομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να απαντήσουμε σε αυτόν τον λαϊκισμό που έχει δημιουργηθεί για να σταματήσουμε αυτήν  την κατρακύλα και τον ξεπεσμό του συνδικαλιστικού κινήματος που επιχειρείται  με αυτές τις ενέργειες.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνουμε ότι:

Α) Με την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου σε ενημερωτικό που εκδόθηκε αναφέρθηκε ότι η παραίτηση ήταν προσυμφωνημένη .Εμείς  ως παράταξη δεν συμφωνήσαμε ποτέ στο να αλλάζει ο πρόεδρος κάθε τρεις μήνες στην αρχική συγκρότηση του ΔΣ το οποίο έγινε και δεκτό από τις άλλες παρατάξεις πλην του ενιαίου ανεξάρτητου ψηφοδελτίου. Άρα η θητεία του προέδρου θα ήταν για ένα χρόνο.

Β)Σε κανένα ΔΣ δεν υπήρξε απειλή από ένα μέλος του σε ένα άλλο. Γνωρίζετε ότι πολλές φορές τα μέλη του ΔΣ έχουν έντονες συζητήσεις κι αντιπαραθέσεις μεταξύ τους  όπως γίνεται και στις Γενικές Συνελεύσεις αλλά αυτά μένουν εκεί και δεν δίνεται συνέχεια σε άλλες πρακτικές.

Γ)Ως μέλη του ΔΣ δεν βάλαμε ποτέ τρικλοποδιές στον απερχόμενο πρόεδρο κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι πιο πολλές αποφάσεις ήταν ομόφωνες για τα φλέγοντα ζητήματα της εκπ/σης που μας απασχόλησαν .

Δ)Πριν την ανασυγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ μιλήσαμε στο τηλέφωνο με το μέλος που ήταν απών. Ο συνάδελφος μας είπε να συνεχίσουμε την διαδικασία. Σε ερώτησή μας αν θέλει να παραμείνει στη θέση του ειδικού γραμματέα η απάντησή του ήταν θετική ,επιθυμία που έγινε σεβαστή από τα υπόλοιπα μέλη εκτός από τον εκπρόσωπο του ενιαίου ανεξάρτητου ψηφοδελτίου(προτάθηκε από ΔΑΚΕ,ΔΗΣΥ και ΕΣΑΚ).

Ε)Σε ένα γάμο εκτός από το ζευγάρι υπάρχουν οι συγγενείς και οι φίλοι. Ο νέος πρόεδρος εκλέχτηκε ομόφωνα με ψήφους 6-0 και νομίζουμε ότι αυτό  απορρίπτει κάθε έννοια κουμπαριάς και συμφωνίας κάτω από το τραπέζι.

ΣΤ) Θα συνιστούσαμε στα εκλεγμένα μέλη του Ενιαίου Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου να είναι πιο προσεκτικοί  άλλη φορά όταν αναφέρονται σε ψηφοφορίες που γίνονται μέσα στο ΔΣ για διάφορα θέματα Για την αποκατάσταση της αλήθειας στην περίπτωση της συναδέλφισσας που ζητούσε οικονομική συνδρομή για νομική υποστήριξη ουδέποτε ο πρόεδρος επικαλέστηκε το καταστατικό του συλλόγου (σε περίπτωση ισοψηφίας η ψήφος του προέδρου μετράει διπλή) και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έμεινε στο 3-3 οπότε το θέμα θα ξανασυζητηθεί σε επόμενο ΔΣ. Ίσως να ήταν καλύτερα ενημερωμένοι αν δεν αποχωρούσαν  απότομα εκείνη τη στιγμή από τη συνεδρίαση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία και να διακοπεί.

Συναδέλφισσες ,Συνάδελφοι

Εμείς τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΚΕ στο Διοικητικό Συμβούλιοτου Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ   Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής  δε θα ασχοληθούμε ξανά με τέτοια ζητήματα.

Οι προκλήσεις για το μέλλον της εκπ/σης είναι πολλές, τα μέτωπα για τα θέματα των εκπαιδευτικών είναι γιγάντια και σοβαρά (μισθοί ,αξιολόγηση, απολύσεις).Γι αυτό θα χρειαστεί από εδώ και πέρα ενότητα και διαρκής αγώνας χωρίς λαϊκισμούς και κούφια λόγια για δημιουργία εντυπώσεων.

Ο προηγούμενος πρόεδρος επιχείρησε ηρωική έξοδο μη μπορώντας να αντέξει την ευθύνη που του αναθέσατε. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Εμείς αναλαμβάνουμε και πάλι την ευθύνη του προεδρείου του Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ   Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής έχοντας ως πρώτη σκέψη τα μεγάλα προβλήματα της εκπ/σης και στόχο τη δημιουργία συνεννόησης από όλες τις παρατάξεις.

Σας καλούμε όλες και όλους σε συστράτευση απέναντι στα προβλήματα του κλάδου και στην υποτονική έως και επικίνδυνη πολλές φορές πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

                                                                       

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ                                        

 

                                                                             Τα μέλη της ΔΑΚΕ στο ΔΣ

                                                                                ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

                                                                                ΣΑΚΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

 


 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων μας  στα   Υπηρεσιακά Συμβούλια

( ΠΥΣΠΕ,ΑΠΥΣΠΕ  και ΚΥΣΠΕ)  στις 7/11/2012 γίνονται σε ένα πρωτόγνωρο για τον τόπο και την εκπαίδευση κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον.

Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα δεν μένουμε αμέτοχοι και δεν βάζουμε ανάμεσά μας διαχωριστικές γραμμές.

Οι Εκπ/κόι είναι πάνω από στατιστικές και ψυχρούς αριθμούς .

ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις.
  • Όλες οι αποσπάσεις να περνάνε μέσα από τα υπηρεσιακά συμβούλια.
  • Κατάργηση της τιμωρητικής  διάταξης του διετούς αποκλεισμού για αναπληρωτές που αρνούνται τον διορισμό.
  • Επαναφορά αιρετών στα Πειθαρχικά Συμβούλια.
  • Προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών και μετά την 30/06/2010.
  • Δυνατότητα συνυπηρέτησης αναπληρωτών.
  • Αύξηση διορισμών.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΠΕ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ(ΠΥΣΠΕ,ΑΠΥΣΠΕ,ΚΥΣΠΕ)  ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΠΕ ΑΠΟ ΤΟ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

ΠΥΣΠΕ

              ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ   

              ΠΑΡΑΦΟΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

              ΤΣΕΝΕΣΙΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ  

              ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΠΥΣΠΕ :

                ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΟΥΛΗ)

ΚΥΣΠΕ :

              ΣΑΚΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 9-10-2012 εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. και της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Κεντρικής & Νότιας Χαλκιδικής.

Τα αποτελέσματα δείχνουν σταθερή πορεία και πρωτιά για την παράταξη της ΔΑΚΕ.

Ψήφισαν: 501

Άκυρα :      15

Λευκά :       42

Έγκυρα    444

Έλαβαν:

ΔΑΚΕ                          177 ψήφοι, ποσοστό 40 %    έδρες 3

ΠΑΣΚ                          113 ψήφοι, ποσοστό 25%    έδρες  2

ΑΝΕΞ.                           66 ψήφοι, ποσοστό 15%    έδρες   1

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ                     44  ψήφοι, ποσοστό 10%    έδρες  1

ΑΓΩΝ. ΣΥΣΠ.                 43  ψήφοι, ποσοστό 10%    έδρες  0

Εκλέγονται για το Δ.Σ.

ΔΑΚΕ: Βογιατζής Χρήστος, Σακκάς Γρηγόριος ,Χριστοδούλου Νικόλαος

ΠΑΣΚ:  Αμπελίδης Αναστάσιος, Παπαβασιλείου Μανώλης

ΑΝΕΞ.:  Ουδατζής Νικόλαος

ΕΣΑΚ:  Σμυρλής Νικόλαος

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Εκλέγονται:

ΔΑΚΕ:  Ιορδανίδου Φωτεινή (Φούλη), Χειμωνίδης Ευριπίδης

ΠΑΣΚ:  Μαυρόπουλος Στυλιανός

Η ΔΑΚΕ/ΠΕ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους οι οποίοι προσήλθαν στην συνέλευση που προηγήθηκε και στην ψηφοφορία και απέδειξαν ότι εμπιστεύονται την συνδικαλιστική παράταξη που δεν επαφίεται σε συνθήματα, αλλά δίνοντας αγωνιστικό παρών στις συνδικαλιστικές μάχες, απαιτεί δυναμικά την επίλυση των προβλημάτων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις στιγμές της έντονης αμφισβήτησης του πολιτικού αλλά και του συνδικαλιστικού συστήματος, η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. συμβάλλει με την υπεύθυνη στάση της στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΔΑΚΕ/ΠΕ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΝΟΤΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης