Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Χαλκιδικής

agonistikisispirosi

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΝΗΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Eπειδή γράφονται σε κάποιες ανακοινώσεις διάφορα παραπλανητικά, ενίοτε βοηθητικά προς το Υπ. Παιδείας και την κυβέρνηση, σχετικά με το άρθρο του νομοσχεδίου “Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις“, που αφορά στα νηπιαγωγεία, επισημαίνουμε το εξής:

 1. Καμία αυταπάτη και εφησυχασμός, κλείνουν Νηπιαγωγεία!
 2. Το άρθρο 35 το νομοσχεδίου της κυβέρνησης, δεν αναφέρεται σε νήπια, προνήπια (ή νήπια Α και Β ηλικίας, όπως αναφέρεται στις προαναφερόμενες ανακοινώσεις) αλλά σε νήπια μόνο. Αυτό σημαίνει ότι τα προνήπια τα αφήνει έτσι κι αλλιώς απέξω!
 3. Ακόμα και να συμπεριληφθούν και τα προνήπια και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο θα κλείσουν Νηπιαγωγεία!
 4. Το άρθρο 35 είναι πραγματικός λαιμητόμος για την Προσχολική Αγωγή. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα οδηγηθούν σε κλείσιμο εκατοντάδες νηπιαγωγεία, πάρα πολλές νηπιαγωγοί θα χάσουν τη θέση τους, θα μπουν στη διαδικασία της μετακίνησης και φυσικά θα γίνουν ακόμα λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών, μιας και η κυβέρνηση ήδη «εξήγγειλε» μηδενικούς μόνιμους διορισμούς!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθώντας να αριστεύσει στους δείκτες της αξιολόγησης, θυσιάζει ακόμα και νήπια με το συγκεκριμένο άρθρο, ούτε καν ασχολείται με προνήπια!

Άρα, είναι απορίας άξιο πώς κάποιοι γράφουν για νήπια Α και Β ηλικίας, δίνοντας και με τον τρόπο αυτό πάσα στο Υπ. Παιδείας να υποστηρίζει δε θα κλείσει κανένα νηπιαγωγείο!

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τα παραπάνω, παραθέτουμε τι προωθείται μέσω του άρθρου 35:

«5. Τα νηπιαγωγεία, ανάλογα με τον αριθμό των οργανικών θέσεων των νηπιαγωγών, είναι μονοθεσία ή πολυθέσια. Η οργανικότητα των νηπιαγωγείων προσδιορίζεται με βάση την αντιστοιχία νηπιαγωγού προς αριθμό νηπίων και η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ένα (1) νηπιαγωγό για κάθε είκοσι πέντε (25) νήπια και όχι λιγότερο από: α) δέκα τέσσερα (14) νήπια και β) πέντε (5) νήπια σε σχολικές μονάδες απομακρυσμένων, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών ή περιοχών με δυσκολίες πρόσβασης ή περιοχών για τις οποίες απαιτείται μεταφορά/μετακίνηση νηπίων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις νόμων και κανονιστικών πράξεων. Την ευθύνη για την τήρηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα έχει ο οικείος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο αριθμός των μαθητών που αντιστοιχεί σε κάθε νηπιαγωγό.”

Καμία αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός, όλες/οι οι νηπιαγωγοί στην πρώτη γραμμή του αγώνα:

 • για να αποσυρθεί η διάταξη,
 • να μην κλείσει πραγματικά κανένα νηπιαγωγείο, να μη μείνει κανένα νήπιο απέξω,
 • να μπουν όλα τα προνήπια στο δημόσιο νηπιαγωγείο, ν
 • α μη μείνει καμία αναπληρώτρια νηπιαγωγός άνεργη.
 • Να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, ώστε και τα νηπιαγωγεία να λειτουργήσουν με νηπιαγωγούς με δικαιώματα και
 • όλα τα παιδιά 4-6 ετών να δεχτούν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν δίχρονη Προσχολική Αγωγή!

20/4/2016
Έχουν κόψει καπίστρι…!!!

Έχουμε ως παράταξη επιλέξει να μην ασχολούμαστε με το συνδικαλισμό της κλειδαρότρυπας και αποφεύγουμε όλες αυτές τις γελοίες ψευτο-αντιπαραθέσεις που κατά καιρούς γεμίζουν τα mail των συναδέλφων. Το τελευταίο όμως διάστημα βλέπουμε το σύστημα των κάλπικων δήθεν αντιθέσεων να μονιμοποιείται και να χάνεται κάθε είδους μέτρο. Έχουμε υποχρέωση λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Προς τι το μίσος και ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων; Αφού στην τελική όπως φαίνεται από την ανακοίνωση του συλλόγου σήμερα 19/4 ΔΑΚΕ – ΕΑΨ και ΔΗΣΥ τα βρήκαν προτείνοντας και αποφασίζοντας δεύτερη στάση εργασίας, διευκολυντική, και συμμετοχή στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Καταψήφισαν την πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης που έλεγε: Να γίνει συγκέντρωση- παράσταση και σύσκεψη στον Πολύγυρο με την τρίωρη της ΔΟΕ ώστε να μεγιστοποιήσουμε τη συμμετοχή και να αξιοποιηθεί η στάση για να συσπειρώσουμε στο Σύλλογο τους αναπληρωτές και να συζητήσουμε μαζί τους την έκταση του θέματος αλλά και το τεράστιο θέμα των νηπιαγωγείων.

Είναι τυχαία η στάση των ΔΑΚΕ –ΕΑΨ και ΔΗΣΥ; Τους έπιασε άραγε ο πόνος; Καθόλου τυχαία. Και οι τρεις έπιασαν τον επικοινωνιακό ‘καρσιλαμά’, κηρύσσουν ‘αγωνιστικές’ δήθεν διαθέσεις και δεν ενδιαφέρονται, καν, ποιοι και αν θα συμμετάσχουν.

Βοηθάνε, άραγε, τέτοιες αποφάσεις τα θέματα του κλάδου; Σε τίποτε δεν ωφελούν ούτε οι αποφάσεις ούτε ο χαρτοπόλεμος των ανακοινώσεων

 • Ενίσχυση της τρίωρης της ΔΟΕ δεν είναι η κήρυξη επιπλέον τρίωρης γιατί, λιγότεροι θα ανταποκριθούν λόγω απώλειας χρημάτων και επιπλέον, αν κάνουν και τις δύο στάσεις, λιγότεροι θα μετακινηθούν για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση λόγω απόστασης και άλλων επιλογών.
 • Θα χάσουμε μία ακόμα ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τους συναδέλφους και να εξηγήσουμε τις θέσεις του κλάδου και τις εκτιμήσεις τους
 • Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μια προσπάθεια και από εμάς και όχι να κρυβόμαστε πίσω από τις πρωτοβουλίες συλλόγων τις Θεσσαλονίκης περιφέροντας μόνοι στις συγκεντρώσεις τους το σαρκίο μας.
 • Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και περιθώρια καλύτερης οργάνωσης μιας συγκέντρωσης στον Πολύγυρο διαθέτοντας κάποια χρήματα από το ταμείο του συλλόγου για δωρεάν μεταφορά των συναδέλφων από τα σχολεία τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

 • ΔΑΚΕ – ΕΑΨ και ΔΗΣΥ έχουν στο μυαλό τους επικοινωνιακά τερτίπια και αδιαφορούν παγερά στο να καταβάλουν προσπάθειες συσπείρωσης των συναδέλφων
 • Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές και ενώ ξόδεψαν ένα σωρό φαιά ουσία να γράφουν εξυπνάδες ο ένας για τον άλλο παραμονή της γενικής συνέλευσης έπρεπε να τους το υπενθυμίσει η Αγωνιστική Συσπείρωση να στείλουν κάλεσμα υπενθύμιση για τη αυριανή έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου.. Αυτό δείχνει πόση λίγη σημασία δίνουν στο να ακούσουν τους συναδέλφους και να αναλάβουν την ευθύνη ανάπτυξης των αγωνιστικών διαθέσεων.
 • Αν τους έπαιρνε ο πόνος για τους αναπληρωτές, εξάλλου, δεν θα καταψήφιζαν και οι τρεις την πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης για μείωση της συνδρομής των αναπληρωτών στα 20€ το χρόνο.
 • Κάνουν ότι δεν ξέρουν ‘οι μωρές παρθένες’ ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει την μεγαλύτερη επίθεση στους εργαζόμενους στις επόμενες μέρες με το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο κ.α. και θα μπούμε ‘στη μητέρα των μαχών’ για εμάς και τις οικογένειές μας ξεπερνώντας κάθε ίχνος αναστολής και εξαντλώντας όλες τις δυνάμεις μας. Εκτός αν για άλλη μια φορά υποθηκεύουν την όποια αγωνιστικότητα των συναδέλφων αλαλάζοντας αγωνιστικά και απαξιώνοντας το σύλλογο με τις ανακοινώσεις τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

 • Να συμμετάσχουν δυναμικά στη έκτακτη Γ.Σ. του συλλόγου την Τετάρτη 20/04/2016 και ώρα 16:30 στο 2ο Δημ. Σχ. Πολυγύρου
 • Να αγνοήσουν τα καραγκιοζιλίκια.
 • Να αποφασίσουμε με μαζικές συλλογικές διαδικασίες πώς θα οργανώσουμε την πάλη μας αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα με τον καλύτερο τρόπο
 • Να ετοιμαστούμε για την κλιμάκωση του αγώνα με 48ωρη απεργία με την κατάθεση του ασφαλιστικού

 

Μπορούμε να ανατρέψουμε τη πολιτική που πετάει χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία, τους καταδικάζει στην αδιοριστία και κλείνει νηπιαγωγεία και δομές ειδικής αγωγής.

Τρίτη 19/4/2016

 


pame

Συνάδελφοι – ισσες
Δεν θέλουμε να απευθυνθούμε σε σας με άλλη μία επιστολή «γκρίνιας», να καταμετρήσουμε για άλλη μια φορά όλα όσα συνέβηκαν. Σκοπός της επιστολής μας είναι να προτείνουμε απάντηση στο ερώτημα:
«ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;»
Είναι επείγον, αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, η κατάσταση της ηττοπάθειας και της απογοήτευσης που πλανάται στα σχολειά μας και ανάμεσά μας να αλλάξει. Το κίνημά μας να ορθώσει ανάστημα για τον εαυτό του και όχι για να στηρίξει τον έναν ή τον άλλο διαχειριστή του συστήματος. Να ορθώσει ανάστημα απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, να φωνάξει πως “δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα”, και μόνο ο οργανωμένος αγώνας και η πάλη των εργαζομένων έφεραν στο παρελθόν και μπορούν να φέρουν και σήμερα θετικά αποτέλεσμα για τις ζωές μας και όχι οι διάφοροι “σωτήρες”, που θέλουν το λαό θεατή στις εξελίξεις. Η συμμαχία μας με τους γονείς και τους μαθητές μας, καθώς και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους μπορεί να ανακόψει την επίθεση και να οδηγήσει στην ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
Κίνημα που δεν αποδέχεται σαν δεδομένους τους αντιλαϊκούς νόμους και τα μέτρα που πάρθηκαν, που παλεύει για επαναφορά μισθών και συντάξεων, των αποθεματικών των Ταμείων, του εφάπαξ, την κατάργηση του “Νέου Σχολείου” της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αγοράς.
Κίνημα που παλεύει να ενώσει τους εκπαιδευτικούς με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους εργατοϋπαλλήλους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τη μαθητική νεολαία, όχι κίνημα που διασπά τους εργαζόμενους και μας απομονώνει από τους πραγματικούς μας συμμάχους.
Κίνημα που δεν αποδέχεται τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν αναγνωρίζει το χρέος, ως χρέος του ίδιου του λαού, που δεν συζητά πώς αυτό θα γίνει βιώσιμο (δηλαδή με ποιον τρόπο θα πληρώσει ο λαός ένα χρέος που δεν είναι δικό του) όπως κάνει και σήμερα η νέα κυβέρνηση. Κίνημα που να καλεί το λαό να αρνηθεί να πληρώσει το χρέος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών;
Γι΄ αυτό το κίνημα παλεύουμε.
Να, γιατί πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα συνδικάτα και να, γιατί, κατά τη γνώμη μας, βασικό κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι τι αγώνες χρειάζονται, τι κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα, για να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελός μας, για να αναμετρηθούμε με όλους αυτούς που κάνουν τη ζωή μας μαύρη και το μέλλον αβέβαιο
Συνάδελφε – ισσα
Σήμερα είναι φανερό πως κανείς δεν υπόσχεται ανάκτηση των απωλειών μας. Είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, είτε με τη μορφή Μνημονίων, είτε με τη μορφή “προγραμμάτων”, όποιο και αν είναι το μείγμα διαχείρισης της κρίσης, τα αντιλαϊκά μέτρα θα παραμείνουν και θα προστίθενται και άλλα. Εξάλλου, το ίδιο γίνεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς η αντιλαϊκή πολιτική αποτελεί στρατηγική της ΕΕ. Προσπαθούν με ψίχουλα και αυταπάτες να μας εξαπατήσουν, να μας βάλουν στη γωνιά.
ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν μόρφωση, Υγεία, ελεύθερο χρόνο, διακοπές κλπ. Και αυτό γιατί γνωρίζουμε πως πλούτος υπάρχει, όπως υπάρχει και τεχνολογική και επιστημονική εξέλιξη, που μπορούμε να διεκδικήσουμε να χρησιμοποιούνται προς όφελός μας και όχι προς όφελος των λίγων, μόνο και μόνο για να αυξήσουν τα κέρδη τους, πατώντας στη δική μας εξαθλίωση. Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τις γυναίκες και τη νεολαία να διεκδικήσουμε την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας, να ανατρέψουμε Μνημόνια, Προγράμματα και αφεντικά!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΣΗΜΕΡΑ!
ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ!
ΣΤΗΡΙΞΤΕ Α.Σ.Ε. – ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1. Αρβανίτης Ευάγγελος
2. Καλογεράκη Άρτεμις
3. Κουκής Δημήτριος
4. Κούλιας Κώστας
5. Κωτάκης Αναστάσιος
6. Σμυρλής Νικόλαος
7. Χαραλαμπίδου Αικατερίνη

 


 

Διακήρυξη Ψηφοδέλτιο ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι -ισσες
“Στις 13 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογό μας.
Πρόκειται για σημαντικές αρχαιρεσίες. Μπορείς να καθορίσεις και με τη ψήφο σου τι σωματείο θα έχουμε για τα επόμενα δύο χρόνια.
Η αλλαγή των συσχετισμών, η ισχυροποίηση των συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων, η ανασύνταξη του κινήματος σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, είναι επιτακτική ανάγκη.
Το τι κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα, για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε αυτούς που μας παίρνουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα, είναι το φλέγον ζήτημα και ταυτόχρονα το βασικό κριτήριο ψήφου.
Σήμερα, έχουμε ανάγκη από:
 σωματείο μαζικό, που θα εξασφαλίζει τη δημοκρατική λειτουργία, όπου οι ίδιοι οι συνάδελφοι θα συμμετέχουν στη λήψη και στην υλοποίηση των αποφάσεων, στην καθημερινή ζωή και δράση του σωματείου
 σωματείο που θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση, τις απολύσεις, τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων
 σωματείο που θα παλεύει για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μονιμοποίηση των ελαστικά απασχολούμενων στην εκπαίδευση, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το σύγχρονο δουλεμπόριο των ΜΚΟ και των 5μηνων.
Πάνω σε αυτήν τη γραμμή και με αυτό το περιεχόμενο πάλης, επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εκπαιδευτικών, όλων των εργαζομένων, όλου του λαού, ανεξάρτητα από την ιδεολογική-πολιτική τοποθέτησή τους.
Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώνουν ένα «νέο σχολείο», πιο άμεσα υποταγμένο στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Ένα σχολείο που θα αναζητά «χορηγούς», θα αποκρύπτει ή θα διαστρεβλώνει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια, θα σακατεύει νεανικά μυαλά.
Γύρισε την πλάτη σου στους παλιούς και στους νέους κυβερνητικούς σωτήρες, στον παλιό και στο νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Στήριξη της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ σημαίνει στήριξη της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής, πράσινο φως για νέα μέτρα. Δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν οι μεταμφιέσεις τους, η μετονομασία των παρατάξεών τους.
Η παράταξη του “Ενιαίου Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου¨ στην οποία συμμετέχουν δυνάμεις της ΔΑΚΕ αλλά και πρώην στελέχη της ΠΑΣΚ, πίσω από τις δηλώσεις της περί “ανεξάρτητου συνδικαλισμού” βρίσκεται η συμφωνία τους με τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα όπως η αξιολόγηση (έχουν την ίδια θέση με ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ και ΔΟΕ περί δήθεν καλής αξιολόγησης) κλπ.
Κάνε το βήμα, ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ, ακόμα κι αν δε συμφωνείς σε όλα.
Ψήφισε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ”
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. Καλογεράκη Άρτεμις
2. Κουκής Δημήτρης
3. Σμυρλής Νικόλαος
4. Χαραλαμπίδου Κατερίνα

Στους δύσκολους καιρούς εμπιστευόμαστε το ΠΑΜΕ,
παίρνουμε θέση στον ταξικό αγώνα για την ανατροπή.

Ψηφίζουμε
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ

 

 


 

Ψηφίζουμε με κριτήριο τη ζωή μας, τις ανάγκες μας!

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Υποψήφιοι για το ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής 

1)   Αρβανίτης Ευάγγελος του Αθανασίου,

2)   Ζαφειριάδου Μαρία   του Δημητρίου

3)   Καλογεράκη Άρτεμις του Ηλία

4)   Κωτάκης Αναστάσιος  του Δημητρίου

5)   Σμυρλής Νικόλαος       του Παναγιώτη

6)   Χαραράς Δημήτριος    του Γεωργίου

 

 

Έχεις και εσύ ευθύνη. Η ισχυροποίηση της ΕΣΑΚ – ΔΕΕ δεν αφορά στενά την ίδια, σε αυτές τις συνθήκες είναι επιτακτική ανάγκη. Είναι απάντηση στην καπιταλιστική κρίση, είναι συμβολή στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Στήριξε την ΕΣΑΚ -ΔΕΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνείς σε όλα με αυτή. Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης