Αποφάσεις Δ.Σ.

Ψήφισμα

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κεντρ. και Νότιας Χαλκιδικής συζήτησε σε συνεδρίαση του την 21/11/2011 το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται στα μέλη του λόγω της συνεχιζόμενης φοροεπιδρομής.
Διαπίστωσε πως τα επιβαλλόμενα χαράτσια απειλούν  άμεσα μεγάλες ομάδες πολιτών δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικής κρίσης. Με την απειλή της πτώχευσης της χώρας πτωχεύουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Πτωχεύουν τους εργαζόμενους που τους καταδίκασαν να έχουν ήδη χάσει 3 – 5 μισθούς το χρόνο εξαιτίας των μισθολογικών περικοπών.
Πτωχεύουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που οδηγήθηκαν στην ανεργία και αυτούς που οδηγούνται στην εργασιακή εφεδρεία.
Πτωχεύουν  τους συνταξιούχους που βλέπουν να χάνεται το πενιχρό τους εισόδημα και να περικόπτεται ακόμα και το εφάπαξ.
Πτωχεύουν τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις κάθε είδους κοινωνικές υποδομές που λειτουργούν χωρίς τα απαιτούμενα λειτουργικά έξοδα.
Διαπιστώνουμε επίσης πως η επιβολή των φόρων και η απαίτηση είσπραξής τους με την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος είναι τουλάχιστον ανήθικη και εμφανώς παράνομη στα μάτια του λαού καθώς συνιστά ευθέως ομηρία για τις οικογένειες των φορολογουμένων πολιτών.
Για όλους τους παραπάνω λόγους το διοικητικό συμβούλιο αποφασίζει να σταθεί στο πλάϊ των χειμαζόμενων πολιτών και των μελών του. Καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων από τις πλάτες του ήδη ξεζουμισμένου λαού. Ακόμα όμως κι αν αυτό δε γίνει οι μαθητές των δημοσίων σχολείων της πατρίδας μας θα πρέπει να θεωρηθούν ευπαθής ομάδα και να εξαιρεθούν πλήρως οι οικογένειές τους από την απειλή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Στον κοινωνικό πόλεμο που άρχισαν οι εντεταλμένοι Τρόϊκας, ΕΕ και ΔΝΤ είναι ντροπή γίνουν θύματα τα παιδιά και να χρησιμοποιηθούν ως όμηροι.
Αποφασίζει επίσης:
•    Να αποστείλει εξώδικο στα καταστήματα της ΔΕΗ και να την καλέσει να μην προβεί σε καμία διακοπή ρεύματος.
•    Να οργανώσει συνάντηση και παράσταση διαμαρτυρίας με τους υπευθύνους της ΔΕΗ στο νομό.
•    Να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά των Εκπαιδευτικών αλλά και των οικογενειών των μαθητών που δεν θα πληρώσουν το τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να οργανώσει την αντίδρασή τους.
•    Να οργανωθεί η δράση του συλλόγου μας με αυτή του βόρειου συλλόγου.
•    Να ζητηθεί η συνδρομή και να γίνει συντονισμός με αντίστοιχους φορείς των υπαλλήλων της ΔΕΗ.
Οι πολίτες δεν μπορεί να γίνονται θυσία για να συντηρούνται τα κέρδη των διεθνών κερδοσκόπων.
Να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα εκπαιδευτικό ή μαθητή μας.
Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης