ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ “Διοργάνωση σεμιναρίων εκτός ωραρίου εργασίας”

                    Θέμα : Διοργάνωση σεμιναρίων εκτός ωραρίου εργασίας

Παρουσιάζεται όλο και συχνότερα   τον τελευταίο καιρό  το φαινόμενο στο νομό μας του προγραμματισμού σεμιναρίων και άλλων δράσεων από Σχολικούς Συμβούλους και άλλους φορείς της  εκπαίδευσης  σε μέρες και ώρες εκτός ωραρίου λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

            Όπως, μάλιστα, καταγγέλλεται, για τα σεμινάρια αυτά χορηγούνται και βεβαιώσεις από την  Διεύθυνση  Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής.

Την ώρα που ο κλάδος αντιστέκεται στους σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ που θα οδηγήσουν σε ανθρωποφαγικές καταστάσεις τους συναδέλφους, διαθεσιμότητα και απολύσεις είναι ανεπίτρεπτο να ολισθαίνουμε σε ανάλογου τύπου επιμορφώσεις που καταστρατηγούν το ωράριό μας και σε ένα ατέρμονο κυνήγι πρόσκτησης άχρηστων βεβαιώσεων με την ψευδαίσθηση πως θα αποτελέσουν τα εχέγγυα της επικράτησης μας έναντι των άλλων

            Αποτελεί πρόκληση κατά των εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου που καθημερινά δίνουν την ψυχή τους για να κρατήσουν το αγαθό της δημόσιας εκπαίδευσης ζωντανό, στελέχη της εκπαίδευσης να τους υποχρεώνουν έμμεσα να παρακολουθούν σεμινάρια σε βάρος του ελάχιστου προσωπικού χρόνου που τους απομένει (συμβάλλοντας στην ελαστικοποίηση του ωραρίου τους).

            Καλούμε :

  • Τους συναδέλφους να μην παρακολουθούν σεμινάρια με τα οποία καταστρατηγείται το εργασιακό τους ωράριο.
  • Τα στελέχη της διοίκησης της Δ/νσης ΠΕ Ν. Χαλκιδικής  να σταματήσουν την  διοργάνωση σεμιναρίων εκτός ωραρίου εργασίας με αντίτιμο  τη χορήγηση “βεβαιώσεων παρακολούθησης”.
  •  Καλούμε επίσης τα στελέχη της εκπαίδευσης να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που έχουν για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης και λειτουργώντας ως αυτό που πρώτιστα είναι, εκπαιδευτικοί, να συνταχθούν μαζί μας ενάντια στην αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση-χειραγώγηση.