9o Ενημερωτικό Σημείωμα – Σεπτέμβριος 2015

Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Email: tsenesizis@sch.gr &
αναπληρώτριας αιρετού Τσάκωνα Μαρίας, Τηλ. 6982483483 Email: mtsakona@sch.gr
(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

‘’Μοιράσαμε τη φτώχεια μας’’

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

στη σημερινή του συνεδρίαση το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ‘’μοίρασε τη φτώχεια του’’. Οκτώ αναπληρωτές κλάδου ΠΕ70 με πρόσληψη μέσω ΕΣΠΑ και 11 αναπληρωτές κλάδου ΠΕ 60 μέσω ΕΣΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να καλύψουν τα 55 κενά στα Δημοτικά και τα 18 στα Νηπιαγωγεία του Νομού Χαλκιδικής; Έτσι αναβαθμίζεται το δημόσιο σχολείο αλήθεια; Αυτό είναι ίσες ευκαιρίες μάθησης σε όλους δίχως αποκλεισμούς;
Αλήθεια πότε θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα με τους εκπαιδευτικούς τακτικού προϋπολογισμού και αυτούς μέσω ΕΣΠΑ. Είναι δυνατόν ένας εκπαιδευτικός να μπορεί να διδάξει μόνο σε ολοήμερα τμήματα γιατί μόνο έτσι μπορεί η ελληνική πολιτεία να τον αμείβει; Ζούμε το απόλυτο παράλογο.
Αλίμονο συνάδελφοι, δεν είναι αυτό το σχολείο που ονειρευόμαστε και που θα δημιουργήσει τους αυριανούς πολίτες που θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο. Δεν είναι το σχολείο των ίσων ευκαιριών, όταν περισσότερα από τα μισά ολοήμερα τμήματα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία δεν δούλευαν ενώ αισίως τελειώνει ο Σεπτέμβρης.
Πάλι βλέπουμε τους συναδέλφους αναπληρωτές να αγωνιούν τόσες ώρες για να δουν την όποια τοποθέτηση, άδική κατ’ εμέ, γιατί πρέπει να καλύψουν άμεσα ανάγκες σε απομακρυσμένες περιοχές, αν και βρίσκονται ψηλά στη μοριοδότηση. Αυτοί οι συνάδελφοι που καλύπτουν για χρόνια τα περιβόητα κενά, αλλά απέναντί τους ορθώνονται οι αδυναμίες της πολιτείας να τους εντάξει σε κανονικότητα εργασίας και αμοιβής, με μόνιμους διορισμούς.
Κλειστά ολοήμερα τμήματα στις 28 Σεπτέμβρη σημαίνει πως κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Μαθητές δίχως εξειδικευμένη ειδική υποστήριξη σημαίνει πως αυτή η πολιτεία έχει χάσει το στόχο της. Όλα στο πόδι, όλα με ημίμετρα και πονηριές. Θα έπρεπε οι «υπεύθυνοι» να έχουν χάσει τον ύπνο τους, αλλά αυτό απαιτεί και συναίσθηση καθήκοντος που απουσιάζει. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι «υπεύθυνοι» που σε λίγο καιρό θα πετάξουν την πέτρα του αναθέματος στους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν διαχρονικά υποβαθμίζοντας το ρόλο της δημόσιας εκπαίδευσης και τους λειτουργούς της.
Για την ιστορία σας αναφέρουμε πως οι συνάδελφοι αναπληρωτές τοποθετήθηκαν προσωρινά και το συμβούλιο θα επανεξετάσει τις όποιες αιτήσεις τους στα νεότερα κενά που θα δοθούν, αλλά και όλων των συναδέλφων που θα θελήσουν να διεκδικήσουν κάποιο από τα κενά που υπάρχουν ή θα προκύψουν.
Εξάλλου επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί για το αναφαίρετο δικαίωμα των συναδέλφων για οποιαδήποτε δικαίωμα αίτησης βελτίωσης θέσης οποτεδήποτε.
Στην σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης οι ενστάσεις δύο συναδέλφων ΠΕ11 & ΠΕ06 και στις οποίες θα επανέλθουμε.
Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.