Ενημερωτικό Σημείωμα

 

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ

Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΗΛ. 6944626643                                                                        

e-mail:crvogiatzis@gmail.com                                                  

                                                                                               Χαλκιδική, 18/02/2016

Ενημερωτικό Σημείωμα

«Το Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Δεκανίκι της Διοίκησης»

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,

 

Το ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής συνεδρίασε την Πέμπτη 18/02/2016 με τα παρακάτω θέματα και αποφάσισε:

  1. Ορισμός Προϊστάμενου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π. Ε. Χαλκιδικής.

Μετά από πρόταση της Διευθύντριας εκπαίδευσης, της μοναδικής αίτησης, για τη θέση της προϊσταμένης εκπαιδευτικών θεμάτων Π.Ε. Χαλκιδικής, τοποθετήθηκε η συνάδελφος Χριστέλη Ζωή ΠΕ70. Της εύχομαι καλή θητεία και καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

  1. Χορήγηση μειωμένου ωραρίου διδασκαλίας.

Χορηγήθηκε μειωμένο ωράριο σε συνάδελφο ΠΕ60 ΕΣΠΑ.

  1. Χορήγηση άδειας άσκησης εξωδιδακτικού έργου.

Χορηγήθηκε άδειας άσκησης εξωδιδακτικού έργου σε συνάδελφο ΠΕ11.

  1. Τοποθέτηση Αναπληρώτριας Εκπαιδευτικού, κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων, σε τμήματα ΖΕΠ

Έγινε οριστική τοποθέτηση αναπληρωτή ΠΕ70 Ζ.Ε.Π. στο Δημοτικό Σχολείο Καλάνδρας.  

  1. Εξέταση ένστασης εκπαιδευτικού.

Εξετάστηκε η ένσταση της εκπαιδευτικού ΠΕ16 Μουσικής σχετικά με τη μετακίνηση της από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών, για περισσότερες ώρες, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών. Αποφασίστηκε να παραμείνει 16 ώρες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών, 3 ώρες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών και 4 ώρες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών (Σύνολο υποχρεωτικών ωρών 23)

Ταυτόχρονα τέθηκε και το θέμα μειωμένου ωραρίου, όπως προβλέπεται, για τον νέο αιρετό Καγκέλη Γιώργο που υπηρετεί στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβών – Γερακινής ως δάσκαλος της ΣΤ’ τάξης. Η πρόταση της διοίκησης ήταν να μετακινηθούν συνάδελφοι δάσκαλοι από γειτονικά σχολεία για 12 ώρες συνολικά όπου υπάρχουν ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας. 4 ώρες από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου, 4 ώρες από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών και 4 ώρες από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών. Η παραπάνω πρόταση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των μνημονιακών επιταγών και των εγκυκλίων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου βρήκε τέσσερις (4) θετικές ψήφους από τη διευθύντρια εκπαίδευσης, τα δύο διορισμένα μέλη και τον αιρετό του Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου που ενώ πριν από μια εβδομάδα υποσχόταν για τη διαφύλαξη της ισονομίας και ισοτιμίας, σήμερα γίνεται «δεκανίκι της διοίκησης» καταργώντας στην πράξη αυτό που επί χρόνια προστατεύαμε: «Η κάθε τάξη να έχει τον δάσκαλό της» και να βρίσκεται μόνο σε ένα σχολείο. Η διοίκηση και ο αιρετός Καγκέλης Γιώργος παίρνουν μολύβι – χαρτί και κάνουν διαιρέσεις και αφαιρέσεις με θύματα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που στο μέσο της σχολικής χρονιάς θα πρέπει να αλλάξουν δάσκαλο και στις Καλύβες στην ΣΤ’ τάξη να μπαίνουν, άκουσον – άκουσον, τέσσερις(4) ΔΑΣΚΑΛΟΙ. Ποιους παιδαγωγικούς στόχους θα πετύχουν; Ποιος σχολικός σύμβουλος θα υπογράψει ένα τέτοιο πρόγραμμα;

Διαφώνησα με την παραπάνω πρόταση που θα εξοντώσει τους συναδέλφους επιβάλλοντας μια μετακίνηση η οποία δημιουργήθηκε από τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις των αιρετών του Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου.

Οι παραπάνω μετακινήσεις ανοίγουν την ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ για μαζικές μετακινήσεις την επόμενη σχολική χρονιά.

     Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,

Δυστυχώς έμεινα μόνος μου στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών όπως μου το έχετε αναθέσει. Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να υπερασπίζομαι τα δίκαια αιτήματα σας ενημερώνοντάς σας για κάθε απόφαση του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής.

 

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώνω.

 

 

 

                                                                                 Χρήστος    Βογιατζής

Αιρετός όλων των συναδέλφων