4ο Ενημερωτικό Σημείωμα Αιρετού, Χρήστου Βογιατζής

4ο Ενημερωτικό Σημείωμα
«Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής »  

Χαλκιδική, 19/3/2015

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Tην Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ
Ν. Χαλκιδικής. 
Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν τα παρακάτω θέματα:
1. Έγινε δεκτή ένστασης συναδέλφισσας, που επέστρεψε από άδεια, ώστε να τοποθετηθεί στην οργανική της θέση όπως ήταν και η επιθυμία της. Με αφορμή την ένσταση της συναδέλφισσας θέλω να δηλώσω ότι η οργανική θέση του κάθε συναδέλφου είναι σεβαστή και κατοχυρωμένη. Στην περίπτωση της επιστροφής συναδέλφου από μακροχρόνια άδεια η επιθυμία του για τοποθέτηση στην οργανική του είναι σεβαστή και πρέπει να πραγματοποιηθεί. Στην περίπτωση που υπάρχει κάποιο άλλο κενό σε σχολείο πιο κοντά στον τόπο συμφερόντων του συναδέλφου, τότε ο συνάδελφος μπορεί να επιλέξει τη θέση τοποθέτησης του, σκεπτόμενος και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου της οργανικής του. Άλλες δύο παράμετροι, στην τοποθέτησή του, είναι ο μήνας επιστροφής και η διατάραξη του παιδαγωγικού έργου. Εκτιμώ ότι η τοποθέτηση εκπαιδευτικού, μετά από μακροχρόνια άδεια στο τέλος του διδακτικού έτους, θα πρέπει να γίνεται συνεκτιμώντας όλες τις παραπάνω παραμέτρους.
2. Στο Νηπιαγωγείο Στανού τοποθετήθηκε συναδέλφισσα αναπληρώτρια ΠΕ60, για τις ανάγκες του ολοήμερου σχολείου.
3. Στο Νηπιαγωγείο Παρ. Διονυσίου τοποθετήθηκε συναδέλφισσα αναπληρώτρια ΠΕ60, που επέστρεψε από άδεια, για τις ανάγκες του σχολείου.
4. Στο 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Μαρμαρά τοποθετήθηκε συναδέλφισσα ΠΕ60, που επέστρεψε από άδεια, για τις ανάγκες του σχολείου.
5. Απορρίφτηκε η αίτηση συναδέλφου για άδεια εξωδιδακτικού έργου λόγω έλλειψης δικαιολογητικών.
6. Στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Σιλλάτων ορίστηκε Αναπληρώτρια Διευθύντρια η συναδέλφισσα Παυλίδου Ευλαμπία και της εύχομαι καλή επιτυχία στα καθήκοντά της.
7. Τοποθετήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κασσανδρεία υπεύθυνη ολοημέρου η συναδέλφισσα Ρήγα Παναγιώτα.
8. Τοποθετήθηκε στο τμήμα ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Ν. Μαρμαρά συναδέλφισσα αναπληρώτρια ΕΣΠΑ ΠΕ71, που πρόσφατα προσλήφθηκε.
9. Διατέθηκε η συναδέλφισσα Χολίδου Ελ. ΠΕ 07 στα Δημοτικά Σχολεία Ορμύλιας και Νικήτης για συμπλήρωση ωραρίου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Με βάση το Π.Δ. 50/96 οι μεταθέσεις θα πρέπει να ανακοινωθούν έως το τέλος Μαρτίου. Παρόλο του ότι φέτος οι αιτήσεις μετάθεσης υποβλήθηκαν κανονικά κάτι τέτοιο δε διαφαίνεται να είναι στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Σε καμία έως τώρα δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ δε γίνεται λόγος για χρονοδιάγραμμα υπηρεσιακών μεταβολών. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω πως δυστυχώς για άλλη μια χρονιά οι μεταθέσεις θα πραγματοποιηθούν με το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, αν και εδώ και χρόνια όλοι συμφωνούμε για την αναγκαιότητα , ουσιαστικών αλλαγών , ώστε να οδηγηθούμε σ’ ένα πιο απλό, πιο δίκαιο και πιο κατανοητό σύστημα μεταθέσεων.

Ελπίζω να μη ζήσουμε και φέτος το γεγονός οι υπηρεσιακές μεταβολές να πραγματοποιηθούν στην καρδιά του καλοκαιριού.
Για ενημέρωση σας παραθέτω τον αριθμό των μετατιθέμενων στην Χαλκιδική το 2014. Τα στοιχεία δεν είναι συγκριτικά για το 2015.
ΠΕ70 Δάσκαλοι 84
ΠΕ60 Νηπιαγωγοί 20
ΠΕ06 Αγγλικών 6

Χρήστος Βογιατζής
Αιρετός όλων των συναδέλφων