7ο Ενημερωτικό Σημείωμα Αιρετού, Χρήστου Βογιατζής

Ενημερωτικό Σημείωμα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το υπουργείο παιδείας με έγγραφό του που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης, ζήτησε να σταλούν τα οργανικά κενά Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Διεύθυνσης Π.Ε. Χαλκιδικής.
Προφανώς προσανατολίζεται να ξεκινήσει την εξέταση των αιτήσεων των μεταθέσεων των δασκάλων και νηπιαγωγών ,οι οποίοι δεν εμπλέκονται στο θέμα των μετατάξεων.
Το ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής, στη σημερινή του συνεδρίαση, λαμβάνοντας υπόψη τις συνταξιοδοτήσεις των συναδέλφων, τις μεταθέσεις στα πειραματικά σχολεία, αλλά και τις προτάσεις για σύσταση νέων οργανικών θέσεων αποφάσισε μα αποσταλούν τα κάτωθι οργανικά κενά:
Δασκάλων ΠΕ70: 19
Νηπιαγωγών ΠΕ60: 7
Ακόμη το ΠΥΣΠΕ αποφάσισε να αποσταλούν στο Υπουργείο και όλα τα κενά της ειδικής αγωγής στα τμήματα ένταξης και στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Νομού Χαλκιδικής.
Και ενώ φαίνεται ότι ξεκινάει η διαδικασία για τις μεταθέσεις αυτές θα γίνουν μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής για τις μετατάξεις, που δεν έχει ξανασυνεδριάσει, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής για τον τρόπο των μόνιμων διορισμών και εφόσον λυθούν τα παραπάνω θέματα τότε θα γίνουν και οι μεταθέσεις.
Για το μόνο που ενδιαφέρεται το Υπουργείο, αυτή τη χρονική περίοδο, είναι η επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης. Είναι η υλοποίηση του νόμου που «γράφτηκε στο πόδι» και η απόδειξη αυτού είναι οι ατελείωτες διευκρινιστικές ανακοινώσεις του υπουργού που αλληλοαναιρείται με τα γραφόμενα και υπογραφόμενά του.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το υπουργείο Παιδείας πρέπει ΤΩΡΑ να προχωρήσει στις ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Δασκάλων και Νηπιαγωγών και στην έκδοση της εγκυκλίου των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ που δεν έχει εκδοθεί ακόμη.
Η συνέχιση της αβεβαιότητας στο χώρο των εκπαιδευτικών θα επιφέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στη λειτουργία των σχολείων, αλλά και στον οικογενειακό προγραμματισμό των εκπαιδευτικών.

Χρήστος Βογιατζής
Αιρετός όλων των συναδέλφων