ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΑΚΕ/ΠΕ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
dakeΕπιστολή – Κάλεσμα
Συναδέλφισσα/συνάδελφε,
Πάει καιρός από τότε που το κοινωνικό αγαθό που ονομάζεται Εθνική, Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία έχει περιπέσει στη δίνη μεγαλόστομων εξαγγελιών και μεταρρυθμίσεων δίχως όραμα και διάλογο, καταστροφικών σχεδιασμών, άστοχων πειραματισμών, πρόχειρων αλλαγών και ανούσιων εκπαιδευτικών πολιτικών.
Τα μόνα που παραμένουν ακέραια, αναλλοίωτα και σταθερές αξίες στην Εκπαίδευση είναι η ψυχή, το φιλότιμο, η προσφορά και η εργατικότητα των εκπαιδευτικών.
Οι άδικες και αντιεκπαιδευτικές μνημονιακές πολιτικές που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια και στην εκπαίδευση, υποβάθμισαν τη ζωή και το έργο μας, έπληξαν την αξιοπρέπειά μας και ακύρωσαν τα όνειρά μας.
Δυστυχώς, τα πρώτα βήματα της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ακολουθούν αυτά των προηγούμενων. Ο αιφνιδιασμός, η αποσπασματικότητα και η έλλειψη διαλόγου έχουν υιοθετηθεί ως τακτική.

Αγαπητή, -έ συνάδελφε,
Στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες μέρες καλείσαι να επιλέξεις τους αντιπροσώπους σου για την 84η Γενική Συνέλευση του Κλάδου που με τη σειρά τους θα εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε. και θα σε εκπροσωπούν την επόμενη διετία στις Γενικές Συνελεύσεις της Ομοσπονδίας μας.
Καλείσαι να κρίνεις και τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της παράταξης των σταθερών θέσεων και των διαχρονικών αρχών κι αξιών, τόσο για τις ευθύνες που ανέλαβαν όσο και για τους αγώνες που έδωσαν, στο χώρο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Από το 2012 και μετά, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται σταθερά με τη δική σου ψήφο στην πρώτη θέση.

Με τη ΔΑΚΕ στην ηγεσία της ΔΟΕ
Έχοντας το «τιμόνι» της Ομοσπονδίας την τελευταία διετία (2013-2015), από την πρώτη στιγμή και χωρίς κανένα ίχνος εφησυχασμού από την τιμή που μας έκανε ο Κλάδος να μας αναδείξει πρώτη δύναμη, αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών της Π.Ε. Με τη Δ.Α.Κ.Ε. στην ηγεσία της Δ.Ο.Ε.
• δόθηκαν σκληροί αγώνες:
o Για να μην εφαρμοστεί η «αξιολόγηση» της τιμωρίας, της μισθολογικής – βαθμολογικής καθήλωσης και απαξίωσης του δημόσιου σχολείου.
o Για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών ενάντια στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό.
o Για να ακουστεί παντού και για κάθε ζήτημα, δυνατή η φωνή του εκπαιδευτικού της Π.Ε.

• αναδείχθηκε η ανάγκη για:
o Πραγματοποίηση χιλιάδων μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση και αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών για το διάστημα 2010 -2014 (που είχε καταργηθεί με το ν.3848/10 της Διαμαντοπούλου)
o Δημιουργία οργανικών θέσεων ειδικοτήτων και αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στο θέμα των μετατάξεων
o Ενίσχυση του Νηπιαγωγείου και του έργου των νηπιαγωγών
o Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που θα αγκαλιάζει αποτελεσματικά το σύνολο των μαθητών που τη χρειάζονται
Ας θυμηθούμε:
Τις χιλιάδες των υπογραφών ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση και την απαξίωση με ενιαίο κείμενο της «αυτοαξιολόγησης» του «εντέλεσθαι» στο οποίο οδηγήθηκε το Υπουργείο Παιδείας από τη σκληρή στάση των εκπαιδευτικών της Π.Ε.
Τη μήνυση που κατέθεσε η Δ.Ο.Ε.(για πρώτη φορά τέτοια ενέργεια από το Δ.Σ.) ενάντια στο Υπουργείο για τη μη πραγματοποίηση των μεταθέσεων.
Την ενίσχυση της συνδικαλιστικής δράσης με αξιόπιστη νομική τεκμηρίωση που και τους εκπαιδευτικούς θωράκισε και τη ένδεια νομιμότητας του Υπουργείου Παιδείας κατέδειξε.
Την ενασχόληση της Δ.Ο.Ε. (για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό) με κάθε θέμα που αφορά την καθημερινή ζωή των εκπαιδευτικών στο σχολείο (προσφυγή για αυθαίρετες μετακινήσεις, Πλατφόρμας My School, ΕΥΖΗΝ…)
Την ανάδειξη της επιστημονικής διάστασης του συνδικάτου μέσα από τον τεκμηριωμένο επιστημονικά λόγο για την αξιολόγηση και το πειθαρχικό δίκαιο αλλά και την επιμορφωτική δράση του Ι.Π.Ε.Μ. – Δ.Ο.Ε.
Τη συνεχή παρουσία του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. στα Μ.Μ.Ε. για την ανάδειξη των θέσεων του Κλάδου.

Ως υπεύθυνη παράταξη:
 υπηρετήσαμε, υπηρετούμε και θα υπηρετούμε πάντα το «μαζί» και το «εμείς».
 γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με διαίρεση αλλά με πρόσθεση.
 κάνουμε την αυτοκριτική μας, αναλύουμε αδυναμίες και παραλείψεις και διορθώνουμε τα κακώς κείμενα.
 λέμε τα πράγματα με το όνομά τους
 υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα όλων των συναδέλφων απαλλαγμένοι από φιλοκυβερνητικά ή αντικυβερνητικά σύνδρομα.
Πρωταρχικός μας στόχος είναι η αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και η έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς και του έργου των λειτουργών της.
Η επιλογή της ψήφου σου θα διαμορφώσει το νέο τοπίο στη Δ.Ο.Ε. καθορίζοντας την συνδικαλιστική, αγωνιστική και διεκδικητική πορεία του Κλάδου.
Στεκόμαστε με καθαρή συνείδηση μπροστά σου ζητώντας, για άλλη μία φορά, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σου για να σε εκπροσωπήσουμε την επόμενη διετία στις Γενικές Συνελεύσεις και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ.

Πάμε μαζί με Αποφασιστικότητα – Συνέπεια – Υπευθυνότητα
Για ένα συνδικαλιστικό κίνημα Ανανεωμένο Αξιόπιστο Διεκδικητικό

ΔΑΚΕ/ΠΕ
Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

About Sechal Αριστοτέλης