ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ 4ης ΙΟΥΝΙΟΥ

aneksartito

84Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Δ.Ο.Ε.
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Συνάδελφοι, το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών ανάδειξης αντιπροσώπων για την 84η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας αποτελεί μια επιπλέον πράξη προς την κατεύθυνση ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των παγιωμένων δομών το συνδικαλιστικού κινήματος του κλάδου μας. Η εμπιστοσύνη σας στο ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ήταν ένα καθαρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Προς αυτούς που τον Νοέμβριο αποφάσισαν να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα κατά την ανάδειξη του Δ.Σ., προς όσους απαξίωσαν την εμπιστοσύνη σας και τις επιλογές τους αποφασίζοντας τη φυγομαχία από τον αγώνα κατά της αξιολόγησης, προς αυτούς που εδώ και 3 χρόνια ανακαλύπτουν με μυθεύματα σκοτεινούς δρόμους και διαδρομές των ανεξάρτητων με άλλες παρατάξεις, ίσως και με εξωγήινους.
Αποτιμούμε θετικά την εμπιστοσύνη σας, μιας και, πέρα από το διπλασιασμό της εκλογικής απήχησής μας ως προς 2013 στις αντίστοιχες εκλογές, κυρίως επιβεβαιώνει πως βαδίζουμε στη θετική κατεύθυνση, επιβραβεύει την επιλογή μας να συγκρουστούμε με ένα παγιωμένο σύστημα κομματικών σχέσεων, προσωπικών σχεδιασμών και διοικητικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα προτάγματά μας, διεκδικούμε ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ συνδικαλιστικό κίνημα που θα εκπροσωπεί τη ΒΑΣΗ, τον απλό συνάδελφο. Διεκδικούμε την αλλαγή ρότας της Δ.Ο.Ε., επιδιώκουμε την αλλαγή των συσχετισμών με την ευρεία συνεργασία των δυνάμεων απέναντι στην ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ. Οραματιζόμαστε μια Ομοσπονδία που θα εμπνέει και θα συγκινεί. Που θα διεκδικεί και θα συγκρούεται με κάθε κυβερνητική πλειοψηφία. Που θα εκπροσωπεί το συνάδελφο και όχι τον κομματικό της φορέα.
Εκφράζουμε παράλληλα τον έντονο προβληματισμό μας για τη μειωμένη προσέλευση στη Γ.Σ. και τη συμμετοχή στις εκλογές. Οι ευθύνες είναι πολλές και πρέπει να συζητηθούν. Εμείς από την πλευρά μας, καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με τις επισκέψεις μας στα σχολεία, να κινητοποιήσουμε τους συναδέλφους, δηλώνοντάς τους πως η συμμετοχή πρέπει να ξεκινά στις 9:30 με την έναρξη της Γ.Σ. και δεν εξαντλείται με την ψηφοφορία. Εκφράζουμε παράλληλα τον έντονο προβληματισμό μας για το πλαίσιο συνεργασιών που μπορεί να αναπτυχθεί εντός της 84ης Γενικής Συνέλευσης της Δ.Ο.Ε., ιδιαίτερα μετά τη στάση του ΠΑΜΕ χθες στη Γ.Σ., η οποία και σε μεγάλο βαθμό οδήγησε την παράταξη δίχως εκπροσώπηση για πρώτη φορά στο Συνέδριο της Δ.Ο.Ε. Τακτικές μικρόψυχες και αλόγιστης επιθετικής στρέβλωσης, με κεντρικό στόχο το Ε.Α.Ψ. δημιουργούν έντονες ανησυχίες για την κεντρική τακτική του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και των δυνατοτήτων τελικά ανατροπής της συμμαχίας ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ. Θυμίζουμε πως στο δικό μας σύλλογο, Πρόεδρος αναδείχθηκε από τη ΔΑΚΕ με ψήφο του ΠΑΜΕ.
Οι αντιπρόσωποί μας θα ακολουθήσουν την επιλογή μας να αντικαθίστανται τη δεύτερη χρονιά από τους αναπληρωματικούς τους, δίνοντας την ευκαιρία σε όσο περισσότερους συναδέλφους να πάρουν ενεργό ρόλο και συμμετοχή στις διαδικασίες του κλάδου. Σας ευχαριστούμε ειλικρινά, θα τιμήσουμε με κάθε τρόπο την εμπιστοσύνη σας.
Τα αποτελέσματα. Σε παρένθεση τα αντίστοιχα του 2013 στο σύλλογο Κ. και Ν. Χαλκδικής
Ψήφισαν: 584
Άκυρα – Λευκά: 24
ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ: 189 ψήφους (85 το 2013) – 2 αντιπροσώπους (1 το 2013)
ΔΑΚΕ: 155 ψήφους (175 το 2013) – 2 αντιπροσώπους (2 το 2013)
ΠΑΣΚ: 127 ψήφους (101 το 2013) – 2 αντιπροσώπους (1 το 2013)
ΠΑΜΕ: 70 ψήφους (68 το 2013) – δεν εκλέγει αντιπρόσωπο (1 το 2013)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ: 19 ψήφους – δεν εκλέγει αντιπρόσωπο
Στις αντίστοιχες εκλογές του Βορείου Συλλόγου το 2013, είχε εκλεγεί και 1 αντιπρόσωπος από το ΠΑΜΕ.
ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΛΑΘΕΜΕΝΗΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ, Η ΣΕΙΡΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ 2 ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ 2 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Ε.ΑΨ. ΕΙΝΑΙ:
ΤΑΚΤΙΚΟΙ: ΟΥΔΑΤΖΗΣ Ν. – ΤΣΕΝΕΣΙΖΗΣ Α.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ Μ. – ΓΚΟΛΟΗ Γ.
ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
http://anexartitoihalkidikis.blogspot.gr