1ο Ενημερωτικό Σημείωμα, Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα

Ενημερωτικό Σημείωμα  Σεπτέμβριος 2015

Του αιρετού Τσενεσίζη Ανδρέα, Τηλ. 6946280236 Emailtsenesizis@sch.gr  &
αναπληρώτριας αιρετού Τσάκωνα Μαρίας,  Τηλ. 6982483483 Email[email protected]
(εκλεγμένων με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Ν. Χαλκιδικής)

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

με την ευχή να αποτέλεσε το καλοκαίρι μια ευκαιρία δημιουργικής ξεκούρασης και ηρεμίας, παρά τις προσπάθειες των κυβερνώντων, ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για αρκετούς από τους συναδέλφους μιας και θα κριθεί η θέση υπηρεσίας τους κατά τη νέα σχολική χρονιά. Το χρονοδιάγραμμα που ακολουθείται ορίζεται στα: Π.Δ.50/96 & Π.Δ.100/97. Οφείλουμε να αναδείξουμε για άλλη μια φορά την προσβλητική έως απαξιωτική αντιμετώπιση του Υπουργείου Παιδείας, απέναντι σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που αγωνιωδώς αναμένουν έως την τελευταία στιγμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υπηρεσιακή τους κατάσταση κατά το τρέχον σχολικό έτος. Παρά την ύπαρξη ενός κανονιστικού πλαισίου και μιας επί δεκαετίες υφιστάμενης διοικητικής γραφειοκρατίας που δεν εξαρτάται από πολιτικές επιλογές και στοχεύσεις, αναδεικνύεται τελικά, η βαρύτατη ευθύνη της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας, προφανώς με σκοπιμότητες και παρεμβάσεις, στην ολοκλήρωση του έργου των διοικητικών υπηρεσιών.

To προηγούμενο χρονικό διάστημα το ΠΥΣΠΕ συνεδρίασε:
1. Στις 26/08/2015 και συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν
1.1. τη λειτουργικότητα των σχολικών μας μονάδων για το τρέχον σχολικό έτος σύμφωνα με τις εγγραφές των μαθητών &
1.2. Συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου

2. Στις 28/08/2015 συζητήθηκαν:
2.1. Οργανικά κενά ειδικοτήτων, μετά και τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ11 – ΠΕ06 & ΠΕ 16.
Η προσμονή προκήρυξης οργανικών κενών ειδικοτήτων αποτελούσε τα τελευταία χρόνια αίτημα του κλάδου, ωστόσο, ακόμα και σε αυτό το θέμα δεν ολοκληρώθηκε συνολικά η διαδικασία, με την αναγκαία προκήρυξη οργανικών θέσεων και για τις λοιπές ειδικότητες συναδέλφων, ώστε να έχουμε λύση και στο θέμα των μετατάξεων που μας ταλανίζει.
2.2. Λειτουργικά κενά ΠΕ 70 & ΠΕ 60, αφού ανακοινώθηκαν επιτέλους και οι αποσπάσεις των συναδέλφων από περιοχή σε περιοχή

Η επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2015, (περιμένουμε βέβαια και τη θετική εισήγηση του ΣτΕ) με θέματα:
• Εκδίκαση ενστάσεων και οριστικοποίηση αναμορφωμένων πινάκων ειδικοτήτων.
• Ανακήρυξη Λειτουργικών κενών και διαπίστωση υπεραριθμιών ΠΕ 70 & ΠΕ 60
Θα ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση προκειμένου τα λειτουργικά κενά που θα κληθούν να επιλέξουν οι συνάδελφοι να συνοδεύονται με επιπρόσθετες πληροφορίες, όπως το λόγο κένωσης της θέσης και την προβλεπόμενη ημερομηνία επιστροφής του οργανικά κατέχοντος τη θέση, προκειμένου να αποφευχθούν, κατά το δυνατό, δυσλειτουργίες και αναστατώσεις στις σχολικές μονάδες με αλλαγή του εκπαιδευτικού δυναμικού μεσούσης της σχολικής.

Θα ακολουθήσει πρόσκληση επιλογής των συναδέλφων για την ανακήρυξή τους ως υπεράριθμων, κατά τα Π.Δ.50/96 και Π.Δ.100/97.
Θα είμαστε στη διάθεση σας για περισσότερες διευκρινίσεις για το παραπάνω θέμα.

Εάν δεν υπάρξουν απρόοπτα προβλέπεται:
 στις 3/09/2015 να γίνει η τοποθέτηση των ειδικοτήτων Α΄φάση και
 στις 4/09/2015 Β΄& Γ΄φάση τοποθέτησης ειδικοτήτων και υπεραριθμίες ειδικοτήτων (ονομαστικές).

Για οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώσουμε.
Υ.Γ. Κάθε συνάδελφος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις. Εφόσον το επιθυμεί κάποιος συνάδελφος μπορεί να λαμβάνει στο προσωπικό του email τα ενημερωτικά δελτία για τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ.

About Sechal Αριστοτέλης