Ανακοίνωση για τη στάση των αιρετών του Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου στο ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ
Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΗΛ. 6944626643
e-mail:crvogiatzis@gmail.com
Χαλκιδική, 02/02/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,

Μετά από πρόσκληση της προέδρου του ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής, κλήθηκα σε συνεδρίασε την Τρίτη 02/02/2016 με θέμα: εκδίκαση ενστάσεων επί του πίνακα μοριοδότησης για μεταθέσεις και οριστικές τοποθετήσεις συναδέλφων εντός ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής.
Με έκπληξή μου διαπίστωσα την παρουσία του παραιτηθέντος, από τη θέση του αιρετού εκπροσώπου, συναδέλφου Τσενεσίζη Ανδρέα στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής και όχι του νόμιμα αντικαταστάτη του.
Κατήγγειλα τη διαδικασία ως προς τη σύνθεση διότι ο συνάδελφος Τσενεσίζης Ανδρέας παραιτήθηκε από τη θέση του αιρετού στις 26/1/2016 και δεν είχε το δικαίωμα να βρίσκεται σε ένα συμβούλιο από το οποίο έχει παραιτηθεί.
Δεν είναι ηθικό και ταυτόχρονα είναι ανακόλουθο μετά την παραίτηση του από το ΠΥΣΠΕ να συνεχίζει να παραβρίσκεται σε ένα συμβούλιο που δεν έχει νόμιμη σύνθεση, με την παρουσία του και επομένως οι αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ να είναι παράνομες.
Θα πρέπει να επισημάνω ότι η μέχρι πρότινος αναπληρωματική αιρετός τους, συναδέλφισσα Τσάκωνα Μαρία, παραιτήθηκε από τη θέση της αναπληρωματικής αιρετού, με την κατάθεση της υποψηφιότητάς της για τη θέση της Διευθύντριας εκπαίδευσης με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο ένας εναπομείναντας από το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο για τη θέση του αιρετού. Για τη θέση του αναπληρωματικού αιρετού ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης καλεί το σύλλογο εκπαιδευτικών Ν. Χαλκιδικής να ορίσει εκπαιδευτικό κατά τη διαδικασία του Π.Δ. 1/2003.
Για την ιστορία αναφέρω τους υποψηφίους του Ενιαίου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ψηφοδελτίου με σειρά εκλογής:
ΤΣΕΝΕΣΙΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Αιρετός από 1/1/2015έως 26/1/2016 όπου και παραιτήθηκε αφού πήρε του μόρια του ενός χρόνου ως αιρετός και από 25/6/2016 είναι διευθυντής στο 1ο Δημ. Σχολ. Ν. Καλλικράτειας.
ΚΑΤΣΑΒΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ: Αναπληρωτής αιρετός από 1/1/2015 έως 25/5/2015όπου και παραιτήθηκε αρνούμενος να συμμετέχει ως τακτικό μέλος στο διευρυμένο συμβούλιο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.
ΤΣΙΡΙΓΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑ: Όταν κλήθηκε να αναλάβει τη θέση της τακτικής αιρετού παραιτήθηκε αρνούμενη να συμμετέχει ως τακτικό μέλος στο διευρυμένο συμβούλιο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης
ΤΣΑΚΩΝΑ ΜΑΡΙΑ: Αναπληρωματική αιρετός από 27/5/2015 και έως 21/12/2015. Συμμετείχε σε τέσσερεις σημαντικές συνεδριάσεις, για να πάρει τα μόρια της αιρετού και μάλιστα η τέταρτη συνεδρίαση συνέπεσε χρονικά με την ανάληψη υπηρεσίας της για τη θέση της διευθύντριας του 1ου Δημ. Σχολ. Ν Μουδανιών. Προκειμένου να μην απολέσει τα μόρια της αιρετού ( ταυτόχρονη θέση σε υπηρεσιακό συμβούλιο και διευθυντική θέση δε μοριοδοτείται) συμμετείχε στη συνεδρίαση και έκανε ανάληψη υπηρεσίας στις 14:00 αναγράφοντας την ώρα ανάληψης στην αναφορά ανάληψης υπηρεσίας!!!
ΚΑΓΚΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Κλήθηκε να αναλάβει τη θέση του αιρετού στο διευρυμένο συμβούλιο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και τώρα τη θέση του αιρετού. Του εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και ελπίζω να μην ταλαιπωρήσει το συμβούλιο με παραίτηση όπως οι προκάτοχοί του.
Από τα παραπάνω μπορεί ο καθένας να καταλάβει ποιος ήταν ο λόγος ύπαρξης του Ενιαίου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ψηφοδελτίου στις εκλογές αιρετών το 2014.
Σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εκπαιδευτικών καλείται να ορίσει αναπληρωματικό μέλος. Άραγε θα είναι ο τελευταίος ορισμός για το Ενιαίο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ψηφοδέλτιο ή θα συνεχίσουν, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, τη βιομηχανία συλλογής προσόντων ( μόρια από τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις) με την είσοδο στο ΠΥΣΠΕ από το παράθυρο, ημετέρων συντρόφων τους;
Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,
Στο χέρι μας είναι να σταματήσουμε αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα στα συνδικαλιστικά δρώμενα του νομού μας. Φαινόμενα που υποβιβάζουν την νοημοσύνη μας και αλλοιώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα της ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής το 2014.
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα με τα οποία προσπάθησαν να ξεγελάσουν τους συναδέλφους είναι πλέον παρελθόν. Οι «νόρμες» και οι «νέες πρακτικές» στη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ που ήθελαν να επιβάλουν, κατά τα γραφόμενα τους, αποδείχτηκαν γράμμα κενό. Το μόνο που καταφέρανε, με την έλλειψη θέσεων και προτάσεων, ήταν να διευκολύνουν τη διοίκηση στην εφαρμογή της πολιτικής της.
Η παράταξη της ΔΑΚΕ/ΠΕ και εμείς οι αιρετοί της εκπρόσωποι στο ΠΥΣΠΕ Ν. Χαλκιδικής θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών με αξιοπρέπεια ενάντια στα φαινόμενα παράλυσης στη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ και υπερασπιζόμενοι τη ψυχή, το φιλότιμο, την προσφορά και την εργατικότητα των εκπαιδευτικών.
Χρήστος Βογιατζής
Αιρετός όλων των συναδέλφων