Παραίτηση αιρετού

Αγαπητοί συνάδελφοι,
συμπληρώθηκε ένας χρόνος παρουσίας μου στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, εκλεγμένος με το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο. Τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, υπέβαλα την παραίτησή μου, παραδίδοντας στον συνάδελφο Γιώργο Καγκέλη τη σκυτάλη της εκπροσώπησης. Εξαρχής θέσαμε ως κεντρικό διακύβευμα της υποψηφιότητάς μας την ανάγκη αλλαγής μιας σειράς πραγμάτων στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταξύ άλλων, όμως, και της σχεδόν παγιωμένης τακτικής προσωποπαγούς εκπροσώπησης των συναδέλφων.
Διανύσαμε μια δύσκολη χρονιά εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας που έχουν επιβληθεί από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν μεταπολιτευτικά στη χώρα μας. Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας για την αδυναμία των κυβερνώντων να αντισταθούν στην κρίση με όρους πολιτικούς έναντι της οικονομικής ασφυξίας. Δυστυχώς η πολιτική του αργού θανάτου, της καταστροφής των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων και των ευπαθών ομάδων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Στο επίπεδο της επαγγελματικής μας υπόστασης κυριάρχησε η λογική ‘’μοιρασιάς της φτώχιας μας’’ με λιγοστές διαθέσεις απαραίτητου προσωπικού και μηδενικές προσλήψεις μόνιμων συναδέλφων.
Στη δίνη των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση προσπάθησα να διαφυλάξω με κάθε τρόπο την αξιοπρέπεια και την ισονομία του υπηρεσιακού συμβουλίου έναντι των συναδέλφων. Αυτό ήταν το κεντρικό μας πρόταγμα, αυτό υπηρέτησα στη θητεία μου κοιτώντας σας στα μάτια. Μαζί καταφέραμε να επαναπροσδιορίσουμε τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ με συνεχείς ενημερώσεις, με τήρηση όλων των κανονιστικών πλαισίων, με πλήρη και εκτεταμένη ενημέρωση που υπερβαίνει πελατειακές σχέσεις και μετατρέπει τους εκπροσώπους / συνδικαλιστές σε φορείς προσωποποιημένης ενημέρωσης των sms και του facebook. Κάτι που πιστεύουμε εξάλλου ότι ανήκει εξ’ ολοκλήρου στα όρια μιας οργανωμένης και με σωστή λειτουργία υπηρεσίας, εξαλείφοντας την ανάγκη για οποιαδήποτε διαφορετικού είδους σχέση. Υποστήριξα σθεναρά την προστασία των οργανικών θέσεων και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των συναδέλφων στις περιπτώσεις των υποχρεωτικών μετακινήσεων που δυστυχώς ακόμα και σήμερα υφίστανται. Λάθη σίγουρα έγιναν, δεν διεκδικώ, τουλάχιστον εγώ, το αλάθητο. Διεκδικώ όμως το δικαίωμα της επανόρθωσης όπου έγινε λάθος και μου το επισημάνατε. Μαζί κάναμε τη διαφορά. Μαζί αλλάξαμε τη ρότα καθιερώνοντας νέες πρακτικές βασισμένες σε δημοκρατικές βάσεις που προφυλάσσουν τον κλάδο από προσωπικές πολιτικές και επιλογές. Ισονομία και ισότητα μεταξύ όλων μας. Αυτό πιστεύαμε διεκδικώντας την εμπιστοσύνη σας, σε αυτή την πορεία κινηθήκαμε απαρέγκλιτα.
Παραδίδω τη θέση στον Γ. Καγκέλη, βέβαιος για την περαιτέρω εμπέδωση του πνεύματος δημοκρατίας, ισονομίας και ισότητας. Του εύχομαι καλή επιτυχία. Θα υποστηρίξω με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, τους αιρετούς εκπροσώπους μας να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο που τους εμπιστευθήκαμε, ευχόμενος να συνειδητοποιήσουμε ΟΛΟΙ πως τα προβλήματα είναι κοινά και απαιτούν συσπείρωση με βάση τις κοινές μας αγωνίες.