ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΕ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΕ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 11/04/2016

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι
Για μια ακόμη φορά το υπουργείο Παιδείας μας απογοήτευσε. Οι 20.000 διορισμοί εξανεμίστηκαν και η πρόταση  τους δημιουργεί παρά επιλύει  προβλήματα στον κλάδο αφού: α) δεν απαντά στην πραγματοποίηση όλων των διορισμών, β) υιοθετεί ως σύστημα διορισμών το Ν.3848/10   

Ως ΔΑΚΕ/ΠΕ  καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να μην προχωρήσει στην κατάθεση του σχεδίου χωρίς διάλογο σε συνδικαλιστικό και νομοτεχνικό επίπεδο.

Η ΔΑΚΕ ΠΕ με βαθιά αίσθηση ευθύνης , θα δώσει τη μάχη για:

 Να μην πραγματοποιηθεί η προτεινόμενη βίαιη ανατροπή των πινάκων των αναπληρωτών. Να μην χωριστούν οι συνάδελφοι/σσες αναπληρωτές/τριες σε αλληλοσυγκρουόμενα στρατόπεδα. Να θεσμοθετηθεί ένα μεταβατικό σύστημα διορισμού μονίμων και αναπληρωτών βιώσιμο, συνταγματικό και ισορροπημένο. Το σύστημα αυτό πρέπει να είναι ενιαίο.

 Να πραγματοποιηθούν επιτέλους οι μόνιμοι διορισμοί που χρειάζονται, ύστερα από τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών.  

 Η παράταξη της ΔΑΚΕ, πιστή στις αρχές της στηρίζει πρώτα από όλα τους συναδέλφους. Θα αγωνιστούμε για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των αναπληρωτών με κάθε πρόσφορο συνδικαλιστικό και νομικό τρόπο.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις, με κοινή συμφωνία, για πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» με θέμα το σχέδιο νόμου του υπουργείου παιδείας για τις προσλήψεις των αναπληρωτών.

 

                                                                   ΔΑΚΕ/ΠΕ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

About Sechal Αριστοτέλης